WOLFZOV,
UF0UN: Chemický význam snížení PH (tj. zvýšení kyselosti vody, do které se mají uvolnit alkaloidy z organického materiálu) spočívá i v tom (omluvte mé amatérské vyjadřování, nejsem chemik), že se pak lépe a rychleji uvolňují chemické vazby alkaloidů, a zlepšuje / urychluje se tak jejich přechod do vodného prostředí. Je to postup, který se používá prakticky ve všech možných formách extrakce alkaloidů z organického materiálu...
DARJEEL: S tím "zrychleným" nájezdem a zkrácenou dobou trvání to je pravda. V tomto ohledu je podle mne ještě "lepší" extrakce do alkoholu. Alkohol se pak může povařit (čímž alkohol z roztoku v podstatě všechen vyprchá), čímž se taky dá snížit i objem tekutiny, čímž se taky urychlí nástup účinků. Nedávno jsem k tomuto našel záznam ve svém starším deníku (psáno roztřesenou rukou): "t + 30 minut = Uff! Full on...?" /další poznámky nečitelné/