• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    WOLFZOV: znicit alkaloid s bodem varu 220 celsia nebo kolik? To by ses musel snazit jinak... :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOLFZOV: já bych prostě rozpustil čokoládu, zamíchal do toho mixovaný houby a nechal ztuhnout. udělal jsem to stejně, jen místo čokolády jsem dal ganja máslo a je to super!
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HACECKO: i kdyz je to znepokojeni podle me zbytecne :P
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    IXTREMIST: Nadrtit asi jo, ale ganju bych do toho netahal. Tuhle kombinaci drog nemam rad. Kdybych houbovou drt postupne pridaval do ve vodni lazni rozpusteneho kakaa a hlidal teplotu at nepresahne 50 stupnu, tak by to teoreticky mohlo byt cajk. teoreticky..
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    WOLFZOV: možná namlit kloboučky a čokoládu vylepšit ganjou? ...
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    IXTREMIST: Vim o tom. A smysl to ma ;) Dejme tomu jako darkovy predmet. Spis mi jde o to abych pri procesu vyroby cokolady ty aktivni latky nijak neposkodil. Zatim to vidim tak ze kakaovou hmotu rozpustim a s ostatnima ingrediencema jen tak zaliju do formicky.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    WOLFZOV: Má to smysl? Aktivní látky nejsou rozpustné v tucích.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Letosni podzim se chystam na magickou cokoladu. Delal to uz nekdo? Chci rozhodne pouzit kvalitni kakao, a asi trinovy syrup, nebo mozna med na slazeni. Ale nejsem si vubec jisty. Taky moc nevim, jestli pouzit houby cerstve, nebo susene. A celkove tak nejak mam jen predstavu. Poradi mi nekdo? Treba jen linkem na recept?
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    MYKE: Co jsem byl v Krusnych horach pred tydnem tak nic, i kdyz bezne houby v lese nebo prasivky na louce rostly.

    VYHULENY_UFO: Kopinatky jsou casto uz i v pulce srpna, takze chapu Mikeovo znepokojeni:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAUGLI7: urcite porostou, vzdyt je teprv zacatek zari :P
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Me by obecne zajimalo,jestli ma nekdo zkusenost s takhle suchym letem;myslite ze budou,budou malo,nebudou?chdoim sbirat teprvr par let a takovy pocasi jsem jeste nezazil
    MYKE
    MYKE --- ---
    Kopinatky v Krušných po zběžném kuku zatím nic, nebo někdo něco našel?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KUNDRASA: super díky, těším se
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    SDN33:
    Co se týká muchomůrky červené, tak je to nejlepší knížka na českém trhu, protože je skoro kompletně o ní. V některých místech je dost spekulativní, ale celkově hodně působivá. Určitě bych ji doporučila.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Považovali byste tuto knihu za aspoň nějaký slušný zdroj o získání infoirmací o mochomůrkách? Aspoň nějaká příprava apod. Znáte ji? Nebo doporučíte nějakou? Díky.. http://www.pragon.cz/.../1000-700/4858-319-magicke-houby-v-nabozenstvi-a-alchymii-clark-heinrich.jpg
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    JND: sou to ty spravne;)
    JND
    JND --- ---
    Totok jsem našel minulý rok na Benecku.

    Ta noha,barva,podzim,vůně .. řekl bych ,že to budou ty správné,ale vzhledem k situaci jsem je tam nechal ...

    Co si myslíte ??



    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    LETTADLO: nevím jestli recept ale mě se osvědčila metoda klasická, pořádně ususit, a namleté/sekané nebo celé zaleju medem až po okraj sklenice Skladuji v temnu, vikem dolu. Stejně se u me moc dlouho neohrejou... Co letos, dodržíme úmluvu a vyrazíme? Řidičák furt mám :D
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    na to delsi uskladneni se mi osvedcila celkem jednoducha vec, mozna se to nekomu bude hodit jak to tu procitam. houby za prve dobre ususit. to by melo eliminovat "brouky", zarodky atd. za dve premistit do ciste zavarovacky se sroubovacim uzaverem, za tri pridat k nim do sklenice - a ted to prijde - vec na bazi "silica gel", tedy pohlcovac vlhkosti, idelane nejaky, ktery byl pred tim taky u potravin a ne treba u novych bot. tzn. vicko od sumivyho vit. C atp. za ctyri poslat do lednice. pri zlomeni jsou uplne crispy od podzimu do dnesnich dni. gud lak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam