• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MATT: klidně mívaj :)
    GGG
    GGG --- ---
    MATT: no ony tyhle byly nektery dost mokry....ale sbiram je tam vzdy a vypadaji takhle.....
    MATT
    MATT --- ---
    GGG: dlouho jsem teda nesbiral, ale vzdycky jsem bral jako poznavaci znak, ze lysiny nemaj zebrovanej kloboucek..
    GGG
    GGG --- ---
    jihlavsko, asi 60 kousku, a to jen na jednom miste, jinde ani kloubouk...asi jeste malo zima

MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    LETTADLO: taze hailos :D
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    _BENNY: Je to mozny :) me to dovezl kamarad
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SUMPTN: asis mel na mysli smartshop/headshop. takovy veci se v coffeeshopech neprodavaji.
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    HARVIE: Kdyz chces videt co neni tak doporucuji si dat 4* lanyze z coffeeshopu
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MIRINDA303: hele pořád dokola sbíráme tam jako vždycky... ;)

nevýhoda těch který sem kouknou jen aby zjistili jestli má cenu někam jezdit...

už nikomu nebudu radit kam jezdit po tom poslednim gps závodě co jsem tu vymyslel... ¨

podívej se na nástěnku kam na houby...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    fotka na prd, ale tisícovka za 3 hodky dřepění...a kupodivu dnes jen na jednom místě :) Jěště pár dní to chce...musel jsem jich tam mraky nechat aby povyrostly jeste...

BAGETTKA
    BAGETTKA --- ---
    Poradíte kam na ně?? Prosim... Severní čechy, diks :)
    MIRINDA303
    MIRINDA303 --- ---
    LETTADLO kde uz sbirate modraky :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    takhle si představuju podzim :)

_BENNY
    _BENNY --- ---
    HARVIE: pekny video. napadla me hned ceska verze toho nizozemskeho Queen's Day experimentu - sezrat houby a jit se podivat na Grand Prix :D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Jen pro upresneni terminu ohledne toho cemu se nepresne rika "lanyze" nebo "truffles", doporucuju tohle:
    The Rise of Psychedelic Truffles in Amsterdam
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8vaRVwF0xA
    HANT
    HANT --- ---
    _BENNY: Jo, treba na tu hollandiu jsem cetl vylozene protichudne trip reporty v tomhle ohledu. Osobne verim spis na rozdily zpusobene velikosti, starim, susenim a skladovanim sclerotii a set & setting, jak pises na konci odstavce. Mozna i proto, ze sam ciste podle ucninku nedokazal rozlisit "truffles" od jinych psilocybinovych hub. Je mozne, ze to ma nekdo jinak (ale neuverim, dokud na tohle tema neudelame nekolik double-blind experimentu:D).

Mimochodem, kdyby se nekdo chtel (predbezne) domluvit na spolecny vylet v okoli Brna nebo Prahy pristi vikend, tak do posty, prosim. Podle predpovedi ma pristi dny prset, tak snad...:))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HANT: co se tyce truffles, zkusenosti nemam prilis mnoho. minuly rok jsem v Amsterdamu kupoval 15g lanyzu Dragons Dynamite (melo by byt psilocybe Tampanensis, bylo mi to prodano s tim, ze se pry jedna o zbozi jen pro ty nejvic otrle psychonauty, tzn. nejsilnejsi dostupne, takze jsem samozrejme neodolal:), ted 15g psilocybe Hollandia via onen eshop. rozdil bych videl v chuti (Hollandia skoro vubec nechutna po houbach) a hlavne v sile, Hollandia mi prisla mnohem potentnejsi, zaznamenal jsem mnohem vic zajimavejsich a bohatsich vizualnich halucinaci. sami rikaji, ze se jedna o nejaky vyslechteny druh, ktery se pestuje o neco dele, ale presne informace o puvodu se jaksi moc nezverejnuji (narazil jsem jen na nepotvrzene zminky, ze se taktez jedna o p. Tampanensis). mozna by to slo dogooglit nekym, koho to fakt zajima :) a samozrejme mnou zminovane rozdily mohou byt take dany zdrojem, vyberem, zpusobem skladovani, zpusobem konzumace, set & settingem atd.

co se tyce nadsazovani ceny, tam bych problem asi nevidel. bezne v Amsterdamu clovek koupi 15g obycejnych truffles za 20e, 15e za ten nejsilnejsi druh je uplna lidovka. navic bych rekl, ze lidi sami maji tendenci si radeji kupovat vic slabsich hub nez mene silnejsich (podobne jako u huleni - "ja ty skunky po kterych jsem hned mega zkourenej nemusim, ja si radeji na pohodiczku zahulim nejakej slabsi venek" apod). coz je jejich problem, nikoliv problem smartshopu.
    HANT
    HANT --- ---
    _BENNY: Nejlepe vypestovat doma - tohle je hodne jednoduche (ve srovnani s plodnicemi), staci strcit sklenici se substratem na par mesicu nekam do tmy.

Btw. koukam, ze marketing v tom dela peknej bordel. AFAIK ze znamych druhu tvori sclerotia p. galindii (puvodne oznacovana jako atlantis, aby v tom byl jeste vetsi zmatek:)), mexicana (v nekolika pod/varietach) a tampanensis. Hollandia, utopia, tampelandia apod. jsou nejspis jenom triky smartshopu, jak z lidi dostat vic penez. Je samozrejme mozne, ze mi za posledni roky objev nejakeho noveho druhu unikl, ale vetsina z toho jsou fakt jenom nova jmena pro ty puvodni tri druhy, ktera v tom delaji zbytecny zmatek.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Brno-Sobesice - po trech dnech chcani vysledek bohuzel porad cista nula

vsem zoufale netrpelivym jako jsem ja muzu zatim vrele doporucit tento overeny a pro kapitalisty dostupny bozsky nektar :)

http://www.zamnesia.com/magic-truffles/1800-hollandia.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam