• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Velke a mohutné plodnice. PS par foto z archivu pro oživeni.

SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Lysohlávka modrající Psilocybe cyanescens

TURF
    TURF --- ---
    KAREN
    KAREN --- ---
    CRUSHEER: pac mi ten ucet na ic.cz zrusili.
    ale nastartovala jsem zalozni disk, nalistovala rok 2010 a co jsem nenasla - dosad si obrazky postupne;)

CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    tak nalezeno, avsak fotky uz nejsou :/
    [ DARJEEL @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ]
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: nevite kde je/jak vyfiltrovat vyse zmineneho pruvodce? :-)
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    HARVIE: Me treba lysohlavky vonej strasne sladce az medove vzdycky poznam po cichu
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    IXTREMIST: Tohle by me docela zajimalo... Co si myslite o poznavani lysen po cichu? Me to parkrat pomohlo, ale bylo to kus od kusu... Navic si nejsem jistej, jestli nejsou i jedovaty/nejedly houby co maj podobnej oder jako lysny... Mate s tim nekdo sirsi zkusenosti?

JAYBEE: Me ty fotky z netu taky moc nerikaj. Jenom tak nak statisticky tusim, ze pokud clovek neco najde nahodne v lese, aniz by jel cilene na potvrzenou lokalitu, tak to spis nebude nez bude :-) Na druhou stranu tech potvrzenejch lokalit je v cechach udajne minimalne 120. Takze sance je i na nahodny shledani.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SUMPTN: hlavně že jsi nedopadnul jak já :o)

LETTADLO:
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    vim ze offtopic ale snad pozvedne naladu pokud nekdo z Vas byl hledat a nasel picu, ja nasel....

STREAM
    STREAM --- ---
    jak to vidite letos s delkou sberu, treba na vysocine. Myslite, ze je realny sbirat treba az do konce listopadu? Sem na to nejak spatne s casem letos a do lesA se znovu dostanu az tak za 14 dni....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    TURF: kde jsi je našel?
    HANT
    HANT --- ---
    LETTADLO: Je to oboji:) Stropharia squamosa syn. Psilocybe squamosa
    TURF
    TURF --- ---
    HANT: to je ona. dík :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    HANT: a možná Límcovka...
    HANT
    HANT --- ---
    TURF: Mozna lysohlavka supinata? (google img)
    TURF
    TURF --- ---
    vite nekdo, co za houbu je tohle? rostla kousek vedle tech pravejch a jeji mladsi braskove, ktery nemeli tak vyrazny skvrnky na kloboucku a sukynku, byly od lysohlavek temer k nepoznani.

DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    JAYBEE: super, ale nazornou ukazku pres internet fakt nehledej, coz je duvod proc te kazdej vysmiva, pac to je to, oc se snazis.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    JAYBEE: Sežeň si pár čerstvých a dlouze a intenzivně je žvýkej cca 10 minut. Potom je poznáš po čichu i poslepu už celej život.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KAREN: Super, děkuju. To je třeba rada, která má hodnotu, stejně jako rada o vůni. Můj problém je fakt ten, že v těchto případech, rozeznávání rostlin, stromů, hub, jsem spíš ten kdo rád názornou ukázku a osobní předání rad od zkušenějšího... Přecijen, fakt že ten zkušenější člověk ještě stále dýchá, mi dává spíš jistotu, než milion a jedna fotka na internetu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam