• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    HANT: Ja zase vychazím ze sémantického významu "sub-perceptuální": = "POD hranicí vnímání"...
    HANT
    HANT --- ---
    MICHAL_R: To sub-perceptualni si zase nevykladam tak, ze nemas citit zadne efekty na vedomi. Viz Fadiman:

"In general, study participants functioned normally in their work and relationships, Fadiman has said, but with increased focus, creativity, and emotional clarity."

(navic kazdy ma jinou uroven sebeuvedomovani, takze co jeden vnima az retrospektivne, muze druhy citit bezprostredne a tak...)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Bych si dovolil pripomenout, ze micro-dosing znamena davat si cca jednou za 3 dny "sub-perceptuální" dávku. To znamená, že ta dávka je tak malá, že akutně nepociťujete VŮBEC ŽÁDNÉ efekty na vědomí. Pokud něco pociťujete, tak to znamená, že jste si dali víc / častěji, než je pro micro-dosing optimální...

Z debat zde mi totiž přijde, že často nejde o micro-dosing ve Fadimanově smyslu, ale spíše o nějaký mini-dosing :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Holt zastaveni se v jedne z matrici, komu se to nestalo, lapnete sutr... jen ho nechte kluci, je to taky dulezita soucast poznani, vstrebat poznatky v tom stavu obsazeny a pak pochopit, ze zobecneni je jen takovej autosugestivni trik, uvolnit se a jit dal;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAJABA: klidne muzes microdosovat za ucelem cileneho kazdodenniho vytvareni si depresivnich stavu, pokud se ti ty slunickove stavy zprofanovaly a vnimas je jako podvrh. fungovat to bude podobne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAJABA: me zase trochu cvrnklo do nosu to o te tizive realite a sjetych slunickach. Jednak se ta polarita muze otacet, coz se mi nemalokrat prihodilo a druhak povazuju oba stavy za ciste iluzorni.
    HANT
    HANT --- ---
    JAJABA: "Jakákoliv změna vědomí (čímkoliv) je ofsajd, zkratka, podvod" - skoro vsechno, co do sebe dostanes, meni vedomi, vcetne vitaminu a mineralu, bez kterych nemuzes zit, takze bych to na tvem miste zas tak striktne nebral...:) Nastaveni jakekoli hranice bude vzdy do velke miry individualni a arbitrarni. Pro me treba nehraje roli, jestli je jedna latka nootropikum a druha nootropikum, co je ciste nahodou ve vyssich davkach halucinogenni:)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    zkousel jsem 3 mensi vcera.. vysledek by, ze jsem zacal uklizet cely byt. Jednu chvili to zacalo byt zajimave, tak jsem si na 10 min lehl a pustil si Shpongle. Pak jsem zkousel parovat ponozky, ale toto neni vhodna aktivita pro toto rozpolozeni, protoze jsem zacal posuzovat ponozky nejen podle barvy, ale podle mnoha dalsich parametru, ktere me plynule napadaly a nebyl jsem schopny objektivne a spravedlive rozhodnout, ktere z 8 sedych ponozek se k sobe hodi do paru, z hlediska odstinu, textury, obnosenosti, (...), anebo osobnich sympatii a kazde ponozky k te druhe.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    _BENNY: ja si nestezuju na negativni efekty, ale na nedostatek pozitivnich. zaver je, ze mam v planu zkusit vyssi davku :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARVIE: tam se dost pracuje s toleranci. pokud pres prvotni obtize vydrzis i druhy a treti den, zjistis ze uz to funguje jinak. protoze jsi high v podstate neustale, mozek to uz prijal za bezny stav a aby ho neco rozhodilo potrebuje mnohem vic (coz se dit nebude, ptz microdosing).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    HANT: GGG: Kdyz sem o tom cet poprvy, tak sem si dal cestou do skoly asi 1 nebo 2 cesky... Ze treba budu v dobry nalade, budou me vic bavit lidi, nebo neco... Ale nevim... Po par hodinach sem cejtil lehkou uzkost, ale vicemene v norme, klidne to mohlo bejt jen takovy to prirozeny stridani nalad, co asi vsichni zname. Pripadne placebo zpusobeny tim, ze sem se v ramci toho pokusu zbytecne moc soustredil na svoje pocity... Nicmene tema me furt zajima, jenom nevim jestli to nekam povede. Asi bych to zkusil s mirne vyssi davkou. Protoze po houbach (v bezny davce) a treba i den nebo dyl jsem mel takovej pocit krasne cisty hlavy, bystry mysli, kristalove cistyho zraku, lehouckou manii, ale vicemene vyrovnanost. Proste pozitivni stav, kterej ale nebyl nijak v rozporu s kazdodennim fungovanim. Coz je neco, ceho bych rad dosahl i v dlouhodobym meritku.
    HANT
    HANT --- ---
    GGG: Doporucuji link

LSD microdosing RCT - Gwern.net
    http://www.gwern.net/LSD%20microdosing

na ktery se odkazuje v originalnim clanku z Alternetu. Je to docela vtipny double-blind sebeexperiment s LSD microdosingem a negativnim vysledkem od Gwerna, coz je jinak dobrej geek v pravem slova smyslu:) Fadiman mu k tomu v korespondenci poskytl sve komentare, ktere jsou v textu zahrnuty.
    HANEBNIK
    HANEBNIK --- ---
    yes! dnes soběšice :P
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    _BENNY: potvrzuju
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Sobesice - stovky a tisice hub a k nim nemalo sberacu, na vsechny se ale dostalo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    límcovka je jedlá a příbuzná s lysohlávkami
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Prosim o radu, nalezeno dnes v orlickych horach:

DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    HLEN: když jsem měl nějaký větší množství, kvůli lepšímu skladování jsem třeba dal bokem fakt velký klobouky. Když jsem to pak nějak dávkoval s ohledem k objemu (kdy jeden macek měl velikost/gramáž třeba jako 2-3 malý, byl jsem pak docela překvapenej, když jsem jednou vzal na chatu jen tyhle macky, rozdal je, všichni zaskočený velikostí, ale efekt se nakonec dá se říct téměř nedostavil (a stejná váha malejch kusů by mě vystřelila do astrálu). Od tý doby když dávkuju nějaký houby, co se u nás daji najít, snažim se dát každýmu pár fakt velkejch, pár středních a pár malejch. tak od oka, ale fakt mě nepřijde, že by s hmotou rostla potence, naopak jak kdyby v každý houbě bylo nějaký kouzlo, který v ní prostě zůstane bez ohledu na velikost.

MATT
    MATT --- ---
    imho je uplně jedno, jestli je utrhnete malý nebo velký. význam to má, jedině pokud tam houby necháte až do vyprášení. a dřív se říkalo (agentura JPP), že mladý maj obvykle spíš víc aktivních látek a s narůstáním nepřibývaj.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    _BENNY: s tím počítám, že nechávám potěšení i pro druhé... navíc často se mi stalo, že mi lidi dali zadara jen tak houby pro radost :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam