• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    R4K0SN1C4K: jak nacasovat skližeň od jara do zimy simte? venku
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KOCOURMIKES: jde je pěstovat venku o tom to celý je :D napěstuješ si mycélko doma, necháš prorůst trochu štěpky a naočkuješ tim připravenej záhonek s další štěpkou třeba na zahradě, taky si do něj můžeš vysadit nějakej českej druh, to je ještě lehčí.. si jen necháš prorůst štěpku ze zbytků nožiček a kousků toho mycélia co doneseš domu s houbama.. zimování bude přirozený a je i dost exotičtějších zajímavostí co se takhle daj, můžeš si i načasovat plynulou skližeň od jara do zimy :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    takze potrebuji zimovat, proto je nejde pestovat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HANT: otázka nezní "jestli", otázka zní "jak". nezabejvám se ani pěstováním kubánek, ale pěstovat jde řada hub o kterch by to člověk neřekl. vč. těch "co nemají lupeny" :))
    HANT
    HANT --- ---
    PALEONTOLOG: Myslel jsem, ze u tech lesnich, co rostou v Cesku, je prakticky nemozne je vypestovat doma, ale po par minutach hledani jsem nasel i ty. Je to outdoor grow v Recku, karton + stepka. Mozna jina varieta, ale stejny druh. A typkovi to trvalo "jen" par let, nez se mu podarilo dostat od spor k plodnicim:D Takze ano: to, ze vetsina lidi pestuje kubanky, ma svuj duvod:) I tak to neni uplne jednoduche bez predpripraveneho growboxu.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LETTADLO: ¨druhy z mírného pásma potřebujou zimovat a to se napodobuje docela blbě. často se nejedná jen o změnu teploty. takže na pěstování jsou ideální tropický druhy. a to mínus máš ode mě za ty lupeny. wtf.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    v pondeli mi ohlasilo posazavi (sazava, udoli talmberskeho potoka a okoli) ze rostou jen je kosit srpem..
    MATT
    MATT --- ---
    JAJABA: za me je teda pripustna jakakoli optimalizace nasi neuronovy site pripustna, at jde o chemii, meditaci nebo vedomej filozofickej pristup. ale musi jit opravdu o optimalizaci a ne pridavani dalsich vyjimek (s kamosem programatorem o tom mluvime jako dalsich IF()ech ;) - i kdyz ty patrej spis mimo oblast neuronovych siti... ale mozna prave proto.. ;)
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KOCOURMIKES: ale jarní druhy existujou, jen si je musíš vypěstovat :) třeba Psilocybe ovoideocystidiata
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    o víkendu jsem byl na dvou místech v železnejch a slabota, dalo se najít, ale naprostá většina přestárlá a mladejch jak šafránu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LETTADLO: no tak ted zase docela prselo a jeste bude... a dokud nenasnezi tak jde sbirat...
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    FAEKAL: No ja mam mistecko u rodicu na kouzelny zahrade tam jsem ted nasel 700kusu ale chystam se do Vysokeho n.Jizerou na sjezdovku Šachty, minuly rok taky priblizne tisicovka za hodku
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---

LETTADLO: to jsem rad
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KOCOURMIKES:a kopinatky jsou nejslabší tak nevim proč zrovna pěstovat je....
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    mate nekdo info jak jsou na tom ted houby v okoli Liberce?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LETTADLO: tusim ze kopinatky jdou jen velmi tezko pestovat doma...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KOCOURMIKES: protože to maj v sobě zakódovaný kdy maj růst... i kdyby by měli sebelepší podmínky tak nevyrostou...to bys je musel pěstovat doma ve Vermikulitu....
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    proc nerostou uz na jare? :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SUMPTN: s tvým dovolením dávám do záhlaví diskuze... :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam