• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Nejaky tip na kopinatky v moravskoslezkem kraji? Ja umim sbirat jen lesni, mala zmena by se hodila:)

KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Letos cítím v kostech dobrou sezonu :)
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    Konec srpna-zari
    MMM
    MMM --- ---
    Kdy nejdříve rostou kopinatý?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LETTADLO: klid...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KAPITANKUN: a skutecne je ta diagnoza presne ten cluster?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Ministerstvo zemědělství představilo novelu mysliveckého zákona. V jejím zdůvodnění uvádí, že pohyb veřejnosti v honitbách komplikuje myslivcům hospodaření. V některých situacích je prý proto žádoucí, aby do nich byl vstup omezen. Vágně znějící ustanovení umožňuje vydat zákaz vstupu do volné přírody i na jakkoli dlouhou dobu. Výrazně by se také zvýšily pokuty za porušení zákazu. “Ministr Marian Jurečka svým návrhem nesmí vzít houbařům, cyklistům nebo turistům právo na vstup do přírody. Situace, kdy člověk s rodinou nesmí třeba půl roku vyjít na houby pod hrozbou pokuty 30 tisíc korun, je naprosto nepřijatelná....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Bez peněz do lesa nelez!
    http://www.bezpenezdolesanelez.cz/
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    UF0UN: Tyls mel v prednasce o psilocybinu konkretne, ze na CH pomaha a na migrenu ne. Jak je to realne nevim, jen zminuju ze takhle to mel v prezentaci uvedene
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MICHAL_R: mechanismus účinku je podobný u obojího - chceš vazokonstrikci v určitých oblastech mozku, pokud jsou bolesti způsobeny překrvením a zápalem . Sumatriptan, který se často předepisuje jak na migrénu, tak CH, je velice podobný psilocybinu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MICHAL_R: navic si nejsem po svych zkusenostech jistej tim, ze trava na migrenu pomaha. migrenama obcas trpim a kolikrat mi to huleni ani nepomuze usnout. ale jetstli nekomu pomaha, budiz.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    ROLEX: To jo, ale "migréna" je něco trochu jiného, než "cluster headache"...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KAPITANKUN: me na migreny pomohly psychedelika vseobecne. uplne jako bych si uvedomoval tu migrenu kdyz mi zacina v hlave a jsem ted schopnej se odnavigovat nekam jinam. jako se treba odnavigujes z nakyho neprijemnyho stavu na tripu.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    KAPITANKUN: Užívání konopí může taky pomoci

Medical Marijuana for Migraine & Headache Disorders - The Daily Headache
    http://www.thedailyheadache.com/2014/03/medical-marijuana-migraine-headache.html

Effects of Medical Marijuana on Migraine Headache Frequency in an Adult Population. - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26749285
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Kilindi Iyi - Psilocybin: A Tool of Exploration?
    https://vimeo.com/148357392

Da si nekdo 30 g? :))
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    KAPITANKUN: budeš si dávku muset odzkoušet empiricky (někdo si vede deník o dávkách a intenzitě bolesti) , dost lidem to funguje. I na obyčejnou migrénu, moje žena si občas dává na bolehlav jednu českou a pomůže to.
    Jinak anglické fórum cluster busters bude mít dostatek informací.
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Zdravím, byla mi diagnostikována "cluster headache". Neuorolog mně předepsal sumatriptan, který mně jednak nezabírá tak, jak bych očekával a navíc mám pocit, že tento "lék" nefunguje rozhodně tak, jak má (nehledě na vedlejší účinky, kontraindikace atd.).
    Doslechl jsem o tom, že na tento druh migrény by mohl pomoci psilocybin (konkrétně jeho podávání v mikrodávkách). Má někdo s tímto konkrétní zkušenosti? Předem děkuji za odpověď. Kdo ví, o čem mluvím, ví, že to nejsou příjemné bolesti, tudíž se jako tonoucí chytám každého stébla. P.S. s psychedeliky zkušenosti mám, nikoliv však s tzv. microdosingem.
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CRUSHEER: Tomu rad verim, nemate to nekdo nahrane?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    MICHAL_R: Dobry! :) Ja se ho zas ptal na ten DNA match - a ono to neni tak, ze by vsechny drevni lysohlavky mely identickou DNA (coz by pak nahravalo oznacit je stejne tak za identicky druh), ale ze mely shodu v zakladnich genech, ktere sekvenovali - z financnich duvodu se pri fylogeneticke analyze nesekvenuje cely genom, jak jsem si puvodne myslel. Tot drobny off topic ;)
    Jinak prednasky byly obe vysoce kvalitni a Borovicka mel pekne historky :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    UF0UN, AGRICULTEUR, CRUSHEER, SIK0VNY: Tak jsem se po té přednášce zeptal Dr. Borovičky na jeho názor na "Psilocybe Germanica". Potvrdil mi to, co jsem/jsme amatérsky předpokládal/i: že to je v podstatě blbost. Resp. že to jsou prostě "obyčejné" Arkány :-) (prý má vzorky, a dost podrobně se na ně koukal). Dr. Borovička taky vypadal, že je docela naštvanej, mj. na to, že ten článek naprosto vùbec nerespektuje state-of-the-art současného vědění / vědy, vč. klasické, čili 'standartní', mykologické metodologie... čili (prý) v podstatě hochštapleřina...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam