• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MR_G0RBY
    MR_G0RBY --- ---
    ACCROCHE: Přístě zavolej ;), ale myslím, že ještě nebudou.
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    nechcete někdo vyrazit? teď? střední čechy...beru psa a vůz
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    jo jo, je to tu :)
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    tak konecne prsi a meterolologove vyhrozuji dokonce snezenim a rannimi mraziky. tesme se. U nas na Jihu na louce zatim nic a v lese ticho po pesine. Jen srny si vrni a jezci nosi na zadech domů jablicka. dozravaj rajcata i kytky, za chvilku cas potkavat skritky. Opadaví obři se chystají k spánku, lidé brousí pily. po loukach tančí víly a uspávají poslední zbytky léta. Teta Tma přebírá vládu a chladnu, jak tak ležím v pangejtě a do očí usedá hvězdný prach. Víčka těžknou, mám strach, že už je neotevřu, že v náručí již nesevřu teplo Světa a že se odebéřu do síní Mandosu kde u nosu věčně kapku máš a studený nohy, zadek a prázdný pocit v žaludku.
    Dobrou chuť a sladké sny.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    LUMAX: ty rostou vždycky za stanem, kde se chčije :)
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    takhle to bylo rychlejší a jistější...díky všem...howg
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUMAX: nemusis studovat internety, staci se podivat na nastenku tohoto auditka ;0)
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    PALEONTOLOG: klídek, od toho jste tu vy ne, aby jste mi poradili.) jsem v lese, v cizině, český data...DÍKY!
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    jj dutou nohu maj...nemám moc podmínky na to, to studovat po netu...ok skoda:)) tak hurá na hřiby - ty jsou tutový a po stovkách...člověk neví, jestli dřív ořechy nebo houby:))) ...urodnej kraj tahle sardinie)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUMAX: a jak jsi přišel na to, že by to mohly být lysohlávky ? koukal ses na netu jak to vypadá ? takový výmluvy, že jsi dlouho nesbíral, si nech pro bolavý břicho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUMAX: ne, to vypada jak nejaka travni spicka, urcite ma minimalne dutou nohu.
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    spodek je světlej, už jsem dlouho nesbíral, tak se mi nesmějte, kdyby ne.)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: klidně by mohly !
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    No hribu je tu na kosu a toho o cem si myslim ze jsou lysohlavky poslu za chvili foto..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUMAX: tam jako rostou, jo?
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    Nekdo zkusenosti se sberem na sardinii?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: prejmenujte to na jihomoravskou vysusinu :-P
    KAREN
    KAREN --- ---
    ACCROCHE: jihomoravska vysocina je vyprahla jak poust... jsem zvedava, jestli se zadari poradny podzimni pliskanice - jinak cela houbarska sezona zatim dost na houby ;(
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Ad rostou/nerostou
    Jezdím téměř pravidelně kontrolovat hory a za poslední 2 návštěvy nález 3 a 1. Počasí je zatim dost skoupý na srážky. Máte někdo report z krušnejch nebo z vysočiny? To počasí je letos snad ještě víc debilní než loni. Dneska prší, ale jestli nebude intenzivně pršet aspoň 3-4 dny tak si troufám tvrdit že je to zatim zabity...
    Btw jak dlouho se vzpamatuje podhoubí, jestli to tak muzu nazvat, po posekany louce, jestli mi rozumíte? Prostě mi stříhli sjezdovku ve stejnou dobu jako vloni, ale letos ještě pomalu nestačily houby ani vystrčit klobouky. Aby se to vzpamatovalo, protoze vloni už to pak bylo mrtvý
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ZUZKAOU: v Brně rozhodně větší sucho je, protože i lesní kaluže, které držely vodu několik let, teď už jsou jen polosuché bláto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam