• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    SDN33: jdu zítra okouknout soběšice, ale vypadá to, že je celkem sucho a moc teplo
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ajo on už je podzim. Jsem se úplně zapomněl v čase. Brno a okolí máte někdo info, prosím? Ale stejně to půjdu obhlídnout. :p Ikdyž teda tady nepršelo ani nepamatuju.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    NEVIEM: ty správný :)
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    HONZAK89: Co je to za houby?
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Včera jsem vzal psa, foťák a šel jsem ven. Miluju ty krásný podzimní dny, kdy svítí sluníčko a je teplo. Smotnul jsem si prčko a šel. Kousek za vsí je bejvalá skládka. Teď je zahrnutá, ale jako děcka sme tam blbli furt, zapalovali barvy, házeli spreje do ohně, prostě pravá zábava vesnickejch kluků. :D Tak jsem tak šel a vzpomínal jsem na starý dobrý časy. V tom na břehu vidím houbičky, říkám si, tyjo hustý, dycky smeje hledali v okolí a nic, ale po mé první zkušenosti, kdy sem jich dal 60 a byl dám v bytě, tak je prostě ne. Ale říkám si, hele 2 ochutnám ne ? Tak jsem 3 slupnul, páč 2 nebo 3 to už je jedno, mi nemůžou nic udělat a šel sem dál se psem do lesa. Za cca 15 minut jsem to začal cejtit, na hubě rohlík všechno mě fascinovalo, cejtil sem ze stromů tu energii, pozoroval asi půl hodiny datla. pes mi přišel furt vytlemenej no procházka se protáhla asi na 5 hodin. :) totální souznění s přírodou, krásnej pocit, čistá hlava, nádherná zkušenost. Furt nerozumím ale tomu, že 3 klobouky mě takhle hezky zmastily. :) konečně jsem zažil na houbách to, co jsem si představoval, že zažiju - a rozhodně neplatí čím víc, tím líp. :)
    oleee
    možná se vrátím pro zbytek kdyby náhodou bylo ještě hezky :D :)
    MMM
    MMM --- ---
    R3NN3R: bohužel, ty tu taky máme na zahradě na vysočině.. a dva km rostou ty pravé.. některé jsou pohledově podobné že jsem jí musel utrhnout abych se ujistil..
    R3NN3R
    R3NN3R --- ---
    Zdravím ...můžete mne někdo určit toto ? Par ze zahrady na vysocine...díky

MMM
    MMM --- ---
    2 hodiny.. 15km od Jihlava

ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Taková ta krátká procházka :) ...

PROCOP
    PROCOP --- ---
    NICETOMS: to sou naky limcovky, nejspíš medenkovy.. Opravdu se podivej nekde na netu na to jak mají vypadat a chovat se při dotyku, nebo zaklepani za nohu apod.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    NICETOMS: imho je to limcovka modra...

limcovka modra - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/...urce=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjKpqbe4NnPAhUEM8AKHRTqDNoQsAQIJQ&biw=1680&bih=907

Z toxikologického hlediska je lépe všechny límcovky považovat za nejedlé až jedovaté...Žádný jed z těchto hub však zatím nebyl izolován a o jeho podstatě také nejsou žádné informace. Publikované práce svědčí o tom, že některé límcovky by mohly být halucinogenní pro možný obsah serotoninergního halucinogenu psilocybinu (Watling, 1983; Sticht a Käferstein, 2000; Reingardiene et al., 2005).
    Toxicology - Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc - Límcovka modrá
    http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=619
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    UF0UN: ale nejed bych to :D
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    UF0UN: myslim že máš i nemáš pravdu , viz Psilocybe caerulea
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    zadejte si vsichni do googlu psilocybe semilanceata , projedte si to a pak porovnejte tady s tim obrazkem
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    NEVIEM: kdyz se kouknes na nohy tech hub ktery si oznacil zelenou , tak je videt ze po doteku nezmodraly , to jsou nejaky hnojnici , ne kopinatky , tloustka steny klobouku je mimo a noha je uplne jalova
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    NICETOMS: bohužel...
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    Ano nachazel jsem tam vice druhu a snazil jsem vybrat ty pravé, preci jen už jsem na nich pár let nebyl tak dekuji za postřehy:) priste se polepsim... Imho co by jste rekli na tyto kousky? meli krasnou namodralou barvu :):) typnul bych tajemnou nebo asi mědenku ale nejsemsi jist .
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    NICETOMS:
    HEEHY: máš recht. Lupeny jsou svetlé..
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    no jo je to mix :) Liší se hlavně barvou lupenů , kopinatka by je měla mít tmavé...
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    Je to nějak pomichany. Vidím snad 3 druhý hub, ale i ty kopinatý tam asi jsou... 3tí z prava mi tak připadá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam