• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DYSTOPIK: ahoj, jestli jich mas jenom par a tvuj hlavni zamer je kultivace, tak doporucuji si nadelat printy podle tohohle navodu: http://fsre.nl/how-to/printing/

no a jestli mas vylozene mycelko, tak to muzes zkusit s nejakym sybstratem promichat, ale s tim zkusenosti nemam, takze muzu doporucit jen to co znam a to jsou printy, syringe a ockovat substrat.. :]
    kazdopadne tohle auditko: [ HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ] ] se tomu venuje spis, tam ti vic lidi poradi.. ;]
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jo a ještě jeden dotaz vlastně. Jak je to s trvanlivostí printů? Mám velkej papír A2, na kterej dávám houby sušit už asi třetím rokem, když něco najdu, takže už je takovej sem tam oprintovanej. Měl jsem v plánu (zase nečekám žně, ale lákalo by mě tomu dát šanci) třeba ho natrhat a promíchat se zemí.. Píčovina?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Jinak jsem našel tak něco málo přes 100 kousků na místě, kde jich většinou najdu tak 200+
    Snad bude příležitost se tam ještě během sezony podívat. bohemky a arcany
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    dobrý den vespolek,
    nečekám žádný divy, ale přinesl jsem si právě z lesa 5 kousků dřeva s houbičkama, bohemkama. Na jednom jsou i takový drobný kousky, tak když by třeba ty trochu poporostly, bude to pro mě hezký vzrůšo. dal jsem je do plastovýho kýble, dospod jsem dal hlínu a předpokládám, že bych tomu měl udělat nějaký prostředí jak v lese. Vlhko, chladno..
    Nějaký moudro, který by to mohlo povzbudit? Jsem vůl, že jsem si tam nenasbíral nějaký listí, kterym bych to zakryl. Asi něco posbírám v parku

Říkám si vlastně, že ty plodnice asi můžu otrhat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIAN: modra to ?
    JND
    JND --- ---
    VIAN:

Myslím,že ne ...
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    book,,,krasne auditko, fajne fotky,, jsem uz nebyl na houbach aspon 10 let :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Kdyby bbanan normalne dodal i prakticky informace, nereknu ani popel. Informovanost se spiritualitou se nevylucujou. Nebo ?
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: spis nasbirej kos houbicek, vsechny radne usus, zadnou u toho nesmis sezrat sam a o vanocich je vsechny vysypej z mostu do reky! neboli obet, ktera neboli neni obet ;o).
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: ta detska prostota me obcas neprestava fascinovat. ale mas pravdu, mohl by z toho byt nakonec pomerne hezky vecer :o). akorat ja bych pak z toho mel vycitky svedomi :o).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: zadnym dvojitym testem se m. neprokazala. u me v kolonce vira.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: skoda. ale mas pravdu, jsme tu OT.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: od hledani hub srdcem jsme trochu odbocili. Navrhni tenhle pokus lidem co se debunkem zajimaji profesionalne. Chce to kontrolni skupinu, nahodnej vyber figurantu a tak. Porad vsazis na subjektivitu tim ze to nabizis jen jednomu cloveku. Na to jsou tu jiny auditka a ja je nenavstevuju.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: chtel bys to vyzkouset? ja vyberu a posvetim sigilum nektereho ze zminenych Knizat a ty s nim provedes, co jsem popsal.. mohl by to byt zajimavy experiment, ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: o nic nejde, ma to takovou silu jakou tomu prisoudis. Objektivne magii nikdo neprokazal, takze bych byl v klidu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: to ja prece vim :o). vetsinou na to doporucuju sehnat si z nejakeho faustovskeho grimoaru sigilum nektereho z demonu - Aciela, Mefistofela nebo treba Barbuela, vytisknout si ho, vynadat mu do curaku, poplivat, hodit na zem a parkrat po nem dupnout.. :o). o nic prece nejde, ne?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    VYHULENY_UFO: ale to přeci už všichni na nyxu ví., netřeba to neustále opakovat... :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: dyt ho tam zminuje! houbicky maji rady bezy. a bezy byly ve stredoveku vnimany jako magicke stromy. dokonce se z bezoveho dreva delaly hulky pro ceremonialni magii. a z bezinek se da vyrabet vynikajici liker :o).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ELDA: nacitit se nemusis, maji rady vlhko a tlejici hmotu. Coz jehlici nebyva. Kolem struzek, v lesnim podrostu, koprivach, malini, smiseny lesy, u bezinek. Ne benzinek :)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Jo rostou i u potoků v kopřívách apod., pamatuju si jak jsem byl na psytrancu Peníkov kdysi na podzim, odpoledne jsme si řekli že bychom mohli jít někam hledat houbičky, zapíchnul jsem prst do mapy někam random vedle potoka, přijeli jsme tam a v kopřívách hned spoustu hub.. Musíš si nacítit jejich biotop kde rostou a jít za nosem :-) je to o srdíčku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam