• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: fotka z pytlíku, ty seš definitivní kretén
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    Cenu to má vždycky, minimálně se pěkně projdeš :) a neco tam bude urcitě
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    budu zítra v Brně. Má smysl si dělat výlet do lesa a nebo jsou vysbírané/staré a přesušené?
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    jeste tam byl podobnej druh,nebyly tak suchy,drzely si zbarveni,ale klobouk zespoda nebyl tmavej.drzel barvu klobouku shors.to jsem tam nechal
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    ONDRA_PATA: cim si si isty nechaj, ostatne radsej vyhod. inak su to kompinatky na sto percent, len niektoremozno nie - v suchom stave tazie rozpoznat, obzvlast z foto
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    R4K0SN1C4K: koukal jsem na fotky googlu a ja si jsem jistej na 99%
    ony uz byly dost suchy na miste bohuzel,precijen bylo od ctvrtka hezky
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ONDRA_PATA: škoda, že nemáš fotku na lokalitě a nebo alespoň míň sušenejch, ale za mě to kopinatý jsou, některý maj i tu bradavku na špičce kloboučku, barevně to sedí, i třeně mi přijdou v pohodě... ale z týhle fotky to na 100% neurčí asi nikdo
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Pár macatejch kousků z Vysočiny

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ONDRA_PATA: nejspis Kropenatec Otavni
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    a jedna louka jeste kopinatek?
    uz byly dost suchy,tahle fotka z dnesniho rana,kdy samozrejme uschly jeste vic.barevne tmave zluty az zlatohnedy.
    v trsech travy tak,jak pravi legenda.

R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    já jak ucejtim ty správný čerstvý tak se mi vybaví ta chuť a vim :D ale pořád řikám lidem aby se na to nespoléhali, zrovna vůně může bejt asi vnímaná dost subjektivně a houby by se měly určovat na základě maximální shody co nejvíce poznávacích znaků
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: zkousel jsem s kazdou a musim rict,ze podle pameti mi byla povedoma vune spis tech co nejsou.ale mam trochu rymu :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    R4K0SN1C4K: mno my byly dnes kousek pod havlickovym brodem a teda moc toho nebylo.mozna vysbirano
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: nauc se tu jejich vuni, podle tech co uz mas a jsou jasny, pak uz se tezko spletes...
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ty světlý ve spadanym listí pod větvičkou jsou krásný lysohlávky, s největší pravděpodobností arcany... ty v pytlíku na fotce výš ne, tam neni od pohledu ani jedna

jinak včera jsem byl na celodenním výletě v železnejch horách a teda rostou fakt hodně, na některejch místech se podepsalo slunce a byly mírně zaschlý, ale většina jinak parádní, včetně úletů jako že si odskočim ke stomu půl metru od cesty a následný naplnění dvou pytlíků od svačiny a lahve na pití na prostoru asi 3 x 1 metr :D a počasí snad nejlepší jaký by si člověk mohl přát, arcany jsem ještě nikdy nesbíral na slunci jen v triku
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: jsem rad za kazdej nazor,sbiral jsem dnes prvne.
    respektive dnes prvne jsem nasel neco uzitecnyho :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: zkus... sance ze nejaka je ok je ale mala...

"Tak malo?"
    "Za chvili to bude az moc..."
    ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYXYN: prej rovne nohy :D to ste skoro hecnuli hlasku z lonska co je v zahlavi. U nohy je jistejsi se naucit "strukturu" - jeji tuhost a to ze se sama neodlomi, musi se ustipnout.
    Kazdopadne je tu v auditku lepsi se drzet zpatky, pokud si nejsi jisty. Kazdy rok tu bohuzel banujeme mudrlanty co musi za kazdou cenu radit.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: to vyfotim az je rozprostru,tech prvnich je malo,jiny uz tam nebyly a to jsem sel podel reky asi hodinu :)
    jeste mam jedny lucni,ty by mohly,taky vyfotim
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: tos hlavne lowendova fotka, ze ktere je patrne, ze nektere to nejsou... par by jich mohlo byt, ale lepsi vyhodit, zvlast kdyz mas nasbirany ty krasny ze spodni fotky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam