• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: zkus... sance ze nejaka je ok je ale mala...

"Tak malo?"
    "Za chvili to bude az moc..."
    ;)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: to vyfotim az je rozprostru,tech prvnich je malo,jiny uz tam nebyly a to jsem sel podel reky asi hodinu :)
    jeste mam jedny lucni,ty by mohly,taky vyfotim
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: tos hlavne lowendova fotka, ze ktere je patrne, ze nektere to nejsou... par by jich mohlo byt, ale lepsi vyhodit, zvlast kdyz mas nasbirany ty krasny ze spodni fotky
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    ONDRA_PATA: jak si sam psal- rovne nohy, imho moc mohutne a klobouk moc jako kopecek zmrzliny nebo jak to popsat :D .. pardon zda se pletu
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    NYXYN: diky! a duvod? abych vedel do priste. mne prisly hodne velky, jinak jsem si byl “jistejsi” nez u tech prvnich,ale ty jsou dle ostatnich v poradku
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    tyhle nemodraj,rovna noha?
    oboji vysocina,tuhle na louce mezi kravinci

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ano? klobouk modra,zrspoda tmave hnedy.redkvicky necitim :)

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    MAUGLI7: se tam treba potkame :D
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    nechcete někdo jet na sběr na vysočinu?
    Sháním řidiče,auto máme :D
    odjezd dnes kolem desátý z Prahy,návrat někdy odpoledne.
    Pošta
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    mate nekdo zkusenosti se vyskytem nekde v okoli luznice?
    ALWA
    ALWA --- ---
    Ahoj, nechystá se někdo někdy někam :) Praha a okolí? Přidal bych se, pokud autem, samozřejmě přispěju. Netuším kam, roky jsem nebyl a jet zbytečně vzhledem k přetrvávajícím bolestem po nezaviněný autonehodě se mi vůbec nechce. Pohyb normáně zvládám, když to nebude 100% úspěšný výlet nevadí, jen bych se rád vzhledem k okolnostem přidal k někomu, kdo ví kam. Termínu se podřídím. Příští víkend, v týdnu, kdykoli. Díky.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---

R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    BUCI: nejspíš už jsou vysypany, ale mikroskopicky je určil borovička jako medullosu, takže mu věřím :D
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    CAHOUN: větší nebrat to je neco jinyho, často je potkávam v zeleznejch horách, ale co to je nevim
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Neděle Brno a pak přesun Jihlava. Přidá se někdo?
    CAHOUN
    CAHOUN --- ---
    Ty mensi urcite, nejsem si jistej tema vetsima..??

BUCI
    BUCI --- ---
    80_PSU: Šroty co si trhal a táhnul a fotil zbytečně
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Dneska jsem byl v lese a "bijte na poplach!!!" Hromady bohemek, které nikoho ještě ani nenapadlo hledat, mezi nimi už plno starých a navíc na místech kde jsem je předtím nenalezal..
    Máte někdo teorii proč letos tak brzy?
    BUCI
    BUCI --- ---
    R4K0SN1C4K: to nejsou míval jsem taky v mrožáku a fialovej spodek bo šedivej když byli z mrzlí zůstal to jsou nějaký luční blechy..
    ZELENY_CAJ: ou no

SLAPPY: beauti
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Tak ja bych se jen pridal k ostatnim jez pozorovaly o dva az tri tydny posunutou sezonu... fazi, kterou obvykle vidam okolo mfdf Jihlava jsem potkal ted predevcirem tzn podle me jeste tyden dobreho sberu, pak to zacne rychle odchazet. K tomu me napadlo se pozeptat jestli jste nekdy zazili u lysohlavek "druhej flush" jakoze by uz to skorouplne zabalili a pak ze by zacli skoronanovo...trea za dva za tri tydny.??
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    pravda, že zrovna ta medullosa je čepičatkám podobná asi nejvíc, já ten vzorek k určení dával s tim, že je to buď medullosa nebo čepičatka :D byla to medullosa... ale stejně jsou málo potentní, podle mě je to spíš taková zajímavost, ke konzumaci jsou daleko vhodnější ostatní druhy, který jsou silnější, častější a lépe rozpoznatelný... i když třeba pro někoho kdo sbírá houby dlouhou dobu,má je nakoukaný a zná tu vůni by i poznání medullosy někde v terénu němělo bejt složitý (pokud teda alespoň teoreticky ví jak by měla vypadat a má na to cit)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam