• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: ale mozna uz brzy - v nedeli a pondeli ma zacit prset, v pristim tydnu mozna uz nejakej ten mrazik a dalsi dest... takze decka do batohu nahodit! ;))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    neni na Sobesice jeste moc brzo?
    KESHAN
    KESHAN --- ---
    Nevite nekdo jak to vypada v Brne-Sobešice?planuju vejlet ale radsi bych jel na jistotu
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    PALEONTOLOG: diky za tvuj nazor
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: fotka z pytlíku, ty seš definitivní kretén
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    Cenu to má vždycky, minimálně se pěkně projdeš :) a neco tam bude urcitě
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    budu zítra v Brně. Má smysl si dělat výlet do lesa a nebo jsou vysbírané/staré a přesušené?
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    jeste tam byl podobnej druh,nebyly tak suchy,drzely si zbarveni,ale klobouk zespoda nebyl tmavej.drzel barvu klobouku shors.to jsem tam nechal
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    ONDRA_PATA: cim si si isty nechaj, ostatne radsej vyhod. inak su to kompinatky na sto percent, len niektoremozno nie - v suchom stave tazie rozpoznat, obzvlast z foto
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    R4K0SN1C4K: koukal jsem na fotky googlu a ja si jsem jistej na 99%
    ony uz byly dost suchy na miste bohuzel,precijen bylo od ctvrtka hezky
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ONDRA_PATA: škoda, že nemáš fotku na lokalitě a nebo alespoň míň sušenejch, ale za mě to kopinatý jsou, některý maj i tu bradavku na špičce kloboučku, barevně to sedí, i třeně mi přijdou v pohodě... ale z týhle fotky to na 100% neurčí asi nikdo
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Pár macatejch kousků z Vysočiny

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ONDRA_PATA: nejspis Kropenatec Otavni
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    a jedna louka jeste kopinatek?
    uz byly dost suchy,tahle fotka z dnesniho rana,kdy samozrejme uschly jeste vic.barevne tmave zluty az zlatohnedy.
    v trsech travy tak,jak pravi legenda.

R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    já jak ucejtim ty správný čerstvý tak se mi vybaví ta chuť a vim :D ale pořád řikám lidem aby se na to nespoléhali, zrovna vůně může bejt asi vnímaná dost subjektivně a houby by se měly určovat na základě maximální shody co nejvíce poznávacích znaků
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: zkousel jsem s kazdou a musim rict,ze podle pameti mi byla povedoma vune spis tech co nejsou.ale mam trochu rymu :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    R4K0SN1C4K: mno my byly dnes kousek pod havlickovym brodem a teda moc toho nebylo.mozna vysbirano
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ONDRA_PATA: nauc se tu jejich vuni, podle tech co uz mas a jsou jasny, pak uz se tezko spletes...
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ty světlý ve spadanym listí pod větvičkou jsou krásný lysohlávky, s největší pravděpodobností arcany... ty v pytlíku na fotce výš ne, tam neni od pohledu ani jedna

jinak včera jsem byl na celodenním výletě v železnejch horách a teda rostou fakt hodně, na některejch místech se podepsalo slunce a byly mírně zaschlý, ale většina jinak parádní, včetně úletů jako že si odskočim ke stomu půl metru od cesty a následný naplnění dvou pytlíků od svačiny a lahve na pití na prostoru asi 3 x 1 metr :D a počasí snad nejlepší jaký by si člověk mohl přát, arcany jsem ještě nikdy nesbíral na slunci jen v triku
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DARJEEL: jsem rad za kazdej nazor,sbiral jsem dnes prvne.
    respektive dnes prvne jsem nasel neco uzitecnyho :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam