• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    FM a okolí by někdo nevěděl o nějaký přibližný lokalitě pls?
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Jak to vypadá v Jihlavě a Brně? Už je po?
    IRO
    IRO --- ---
    TOMIS: přibližná lokalita? jsem z Těšína a Ostravu moc neznám v tomto ohledu :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Možná to sem úplně nepatří, ale nekoukáte někdo na (nejnovější sérii) Star Trek: Discovery? Jedna z věcí, o které tam jde, je převratná technologická novinka: spórový pohon. Když se propojí mycélium (které "prorůstá" veškerým vesmírným prostorem a tvoří tak jakousi komunikační síť) s nervovým systémem inteligentní bytosti, tak je možné se reálném čase přemístit na jakékoliv jiné místo ve vesmíru. Technik, který si do těla aplikoval ony spóry pro spórový pohon, má už několik dílů rozšířené zorničky, je plný lásky, a vůbec se chová jako kdyby byl permanentně mírně zhoubovanej. Zatím je venku jenom 8 dílů, tak uvidíme, kam nás nejnovější série StarTreku zavede :-)
    KDL
    KDL --- ---
    _BENNY: Žebětín něco bylo ale zrovna žně to nebyly..byl jsem 2x a překvapují mě letos místa..v obvilkých porostech kde bych normálně hledal a kde rostli ani ťuk.. za to na sušších místech spíš v lese.
    AMANES
    AMANES --- ---
    Sezóna v plnym proudu. Ty přerostlý jsou až nechutný a to už se od soboty scvrkly )) Český ráj to na pohled....

MITHRANDIR
    MITHRANDIR --- ---
    BPB: Na krivoklatsku jsem byl taky z podobneho kousku na rozpakach, ale mel jsem sebou atlas tak jsem to objasnil na miste. Je to lokalita pomerne bohata na limcovky a kropenatce.

Jinak kdo se chce vzdelavat v rozpoznavani hub, doporucil bych mu knizku https://www.databazeknih.cz/knihy/prehled-hub-stredni-evropy-139465
    Je to velmi obsahle a zaroven je to jeste ve formatu, ktery se da zabalit do baglu na vylet
    ELDA
    ELDA --- ---
    Mám pár šalvěji v květináči - výměna za něco zajímavého nebo klidně i spory ze zde rostoucích hub - v Praze možná...pošta
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Včera jsme byli u Tábora, žádná sláva ale alespoň něco, přes dvě hodiny sběru dalo něco přes sedmdesát kousků, spíš starší kusy. Doufám, že to pojede ještě koncem měsíce až se dostanu do Brna :-)

_BENNY
    _BENNY --- ---
    uz se to rozjelo v Bastru?
    BPB
    BPB --- ---
    ONDRA_PATA: děkuji všem za konzultaci, nahodim ještě foto kusu, kterej mne zmatl asi nejvic ) Radši vyrazim na nějaký svoje místa příště )

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    BPB: taky jsem to posbiral a nevedel,ale ne. kropenatec otavni
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    to jsou kropenatce, ne lysohlávky
    KDL
    KDL --- ---
    To bych radši nejdel
    DRAXXUR
    DRAXXUR --- ---
    BPB: Potkával jsem dnes dost podobné kusy a podle mě to jsou správné, jen jsou starší a seschlé. sbíral jsem to, ale zajímalo by mě vyjádření ještě někoho dalšího :) jen ten první obrázek jak jsi dával ty tři, mi přijde nejistej, není to moc vidět.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    KALISNIK: komu nebo cemu rikas ne?
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    ne
    BPB
    BPB --- ---
    BPB: obrázek za tisíc slov že )

BPB
    BPB --- ---
    Když sem narazil na pár extra velkých kusů ,cca 15,20cm vysokých, starších..tedy do tmava už a až jako s odlupujícím se povrchem u některých, tak jsem zaváhal i o 100procentním určení těch menších kusů. Tvar, barva vrchu i spodku..vše ok. Ale radši to sem hodil, abych se ujistil )) ? Ty velký kusy mě fakt zmátly..až sem je tam nechal )) lokalita: Křivoklátsko/dnes. díky )

TOMIS
    TOMIS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam