• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    zdravím, nenašel by se tu odborník, který by mi v poště poradil co se týče interakce psilocybinu a jedněch léků které budu dlouhodobě brát? internety nebyly moc nápomocny :/
    PAD
    PAD --- ---
    PEPENKA: dej pak vedet, jak to dopadlo
    HAFRAN_POWL
    HAFRAN_POWL --- ---
    PEPENKA: záleží na tom v jaky zemi se to stane a okolnosti, kdo nehoduzpusobil
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Jaka hrozi sankce, kdyz pri autonehode najdou benga v aute pikslu s 50-100 ks hub? A je pravda, ze za naklad v aute zodpovida automaticky ridic, i kdyz v tomhle pripade houby jeho nebyly?
    HAFRAN_POWL
    HAFRAN_POWL --- ---
    HAFRAN_POWL: respektive schanim spory nebo staci otisk? Nevali se nekomu doma na vic...
    HAFRAN_POWL
    HAFRAN_POWL --- ---
    Cau, najdu tu toho jak ma ty kouzelnehouby. Cz na starosti,nebo na dovoleny? Nemam skladem tak nevim jestli na to mam pockat nebo je to uz mimo
    ELDA
    ELDA --- ---
    KUATO: Tak už jsem vyzkoušel i tu metodu 3x povarit, 3x vyždímat a říkám vám, že je to naprosto nejlepší metoda v domácích podmínkách. Nevěřím, že by v té hmotě ještě něco důležitého zbylo:) Doporučuji všem!
    BUCI
    BUCI --- ---
    R4K0SN1C4K: když mikroskopicky z Borovičkou tak jo no ,o)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ELDA: hadam houbovy pletivo ma blbou propustnost a difuzi ucinnych latek do roztoku je treba pomoct.

KUATO: v hodnotach jednotek az prvni desitky mg na houbu nasyceni imho nehrozi
    KUATO
    KUATO --- ---
    ELDA: slysel jsi nekdy o necem cemu se rika "nasyceni roztoku"? plus druhou vec - ze pri vyssi teplote se zvysuje mnozstvi latek rozpustnych v rozpoustedle vcetne rychlosti rozpousteni? ;o)
    ELDA
    ELDA --- ---
    BRKODLAK: Teď jsem se dočetl, že se lihová extrakce zaprvé opakuje a za druhé, že se ten macerát vkládá v zavařovačce na 4h do horké vody, tak snad z toho dostanu příště víc...nechám to macerovat i delší dobu. Co ale nechapu, proč nestačí první macerace a jsou třeba další?
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    část letošní nadílky v kufříku na výtvarku, Jihlavsko

odkazem větší rozlišení: https://s8.postimg.org/hxfan37w5/506_009.jpg
    ELDA
    ELDA --- ---
    BRKODLAK: Dám vodě ale ještě šanci tím, že stejně jako u alkoholové extrakce nechám v lednici sednout u čaje z rozmixovaných hub, veškerý kal. Jinak by to nebylo fér a je dost pravděpodobné, že pak bude extrakce vodou podobná té lihové, třeba i lepší.
    ELDA
    ELDA --- ---
    BRKODLAK: takže můžu upřesnit - dal jsem si ještě čaj z 1.5g stejných hub a čaj ze zbytku té alkoholové extrakce...alkohol nevýtáhne vše ale stav je dle mne čistý a bez zátěže vnitřností... Řekl bych, že po týdnů vytahl pouze tak polovinu...(nemůžu žel přesně určit) a to co zbylo doporučuji pít pouze lidem se silným žaludkem. Musel jsem hodně pít, dal jsem si pro jistotu kapky z ostropestřce a černé uhlí, začalo mne totiž svědit tělo a byla mi zima při 22 stupních pod peřinou... Příště dám přednost lihu ačkoliv je škoda ztráty...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ELDA: tak jestli alkoholova extrakce odstranila nevolnost, tak je to oproti caji velky plus.
    tusite nekdo, zda se da extrahovat isopropylalkoholem, kdyz se to zde kolegovi podarilo s lihem? a je nutne to tydenni louhovani? mam zkusenost jen s konopnym extraktem a tam staci tri minuty...
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    sezona za námi.. přišlo vám ze byla průměrná, nebo treba lepší nez obvykle? Letos jsem objevil pro me novou lokalitu, ktera byla fakt bohatá, tak nemůžu posoudit jestli to bylo jen dobrym podzimem nebo dobrym mistem. jakctomu bylo jinde?
    ELDA
    ELDA --- ---
    IRO: Tak jsem po dávkách 5ml vyžunkl behem 5h. 20ml. Magie se myslím zachovala a necítil jsem skoro žádnou nevolnost, což je myslím velké plus. Jen jsem čekal větší sílu, což nemuselo být zapříčiněné tím, že se to pořádně nevyluhovalo ale houbama ci mnou. Příště si uz ale dam urcite minimalne 10ml nebo vic. Dělat si čaj není ale také od veci, protože mi připadá, že se u alkoholové extrakce zbytečně mrhá alkoholem. Větší smysl by to možná mělo se silnejsimi houbami a když je tím chceš dlouhodobě za konzervovat v mrazáku.
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    MAUGLI7: souhlas, minulej týden ve středu jsem byl na vysočině a jen rozkládající se zbytky a to samý v pátek soběšice
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Já si dovolím tvrdit že letos už je po sezoně..
    jak brzo to začalo, tak i skončilo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam