• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPIPI: Kolik znas houbaru, co se uci pkznavat houby za behu pri konzumaci? Lidskej zivot neni ai v appce, ty vole, prober se.
    Mmj jedni z ceskych vyvojatu priznali, ze doladujou vysledky s chlapem s atlasem v ruce, ale limiten jsou fotky, cili vstupni data
    IAS
    IAS --- ---
    YAVO, KALISNIK: Dik, nadesel cas pochystat holinky zjevne. 8)
    YAVO
    YAVO --- ---
    IAS: O víkendu první vlaštovky z jižních čech cca 100kusů tajemných/českých... po těch deštích to už bude asi jiná písnička
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    imho to hodně záleží na tom, jak moc je ta apka technologicky vyspělá a v tom jsou podle mě mezi nimi rozdíly.. technologicky podle mě už není problém zajistit, aby prostě poznala třeba tisíc podob jednoho druhu, který se od sebe liší jen v detailech. Furt to jsou jenom data. Nadto se ta apka může i učit.

Nerad bych to tady nějak zaplevelil, zkrátka mě zajímalo, jestli s tím někdo nějak aktivně pracuje a třeba by dokázal z toho už existujícího výběru něco doporučit..
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Taky je podle mě podstatný to,že některé druhy lysohlávek,zejména těch lesních, mají snad nekonečně mnoho podob(v závislosti na stáří,vlhkosti atp..) a s tím za apka taky asi nepočítá
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Vono hlavně tohle rozpoznávání aplikací je závislý na obrázku. A to prostě nedáš, ani kdyby ses hodně snažil. Já nějaký zkoušel, protože se mi nechtělo tahat atlas. Nakonec jsem ale stejně pro ten kapesní atlas s došel, protože ty appky jsou hrozný zvěrstvo:)
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    jono nejsem si uplně jistej jak taková aplikace rozpozná třeba lysohlávku a čepičatku
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    SPIPI: Na aplikace se vyser. To je lepší mít s sebou atlas, když už. Ale nejlíp někoho, kdo zná a ukáže ti to. Třeba i v tom atlasu. Není to úplně triviální, ale taky to není těžký.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ahoj, z trochu jinýho soudku - zkoušeli jste někdo někdy nějaký apky na rozpoznávání hub? koukal jsem, že pro android jich už několik existuje a některý z nich evidujou i pár druhů lysin.. tak jestli to třeba někdo už zkoušel (i na běžný houbaření třeba) a dokázal by trochu poreferovat..? dík
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    IAS: jj, něco o víkendu bylo, ale chce to tak tejden dva.
    IAS
    IAS --- ---
    tak jak po dešti? vystrkujou růžky?
    DAW
    DAW --- ---
    JOJOBA: Doplňuju svojí zkušenost, houby hned po sběru nasušené a uložené v medu - bohužel po pěti (možná více) letech už téměř nefunkční.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    telc a okoli prehanky, misty dest od vcerejsiho vecera
    YAVO
    YAVO --- ---
    ...myslím, že sézona by mohla konečně začít :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    u nas na severu moravy uz druhy den chcije, tak se to treba rozsiri..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: a bude hur
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    XCIDER: ano, naprosto sucho
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    nevite jaka je situace v Brne? predpokladam taky vyschlo...
    BPB
    BPB --- ---
    já o víkendu Krkonoše, pár set kousku nalezeno..ale jen místy.. fkt desny sucho ..ani boty jsem nemel mokry.... spatny jako... img: https://imgur.com/a/W0v8ZJk

*jinak dotaz/prosba o info..nekdo nejaky tipy kolem Plzně?
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    O víkendu jsem s paní prošli "naší" louku nedaleko Toužimi - je to tam totálně suché - nepamatuji nikdy takhle suchý les... po houbě ani památky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam