• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: a bude hur
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    XCIDER: ano, naprosto sucho
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    nevite jaka je situace v Brne? predpokladam taky vyschlo...
    BPB
    BPB --- ---
    já o víkendu Krkonoše, pár set kousku nalezeno..ale jen místy.. fkt desny sucho ..ani boty jsem nemel mokry.... spatny jako... img: https://imgur.com/a/W0v8ZJk

*jinak dotaz/prosba o info..nekdo nejaky tipy kolem Plzně?
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    O víkendu jsem s paní prošli "naší" louku nedaleko Toužimi - je to tam totálně suché - nepamatuji nikdy takhle suchý les... po houbě ani památky...
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    ROLEX: T o teda vydrzelo a i trilety furt slapaly... tak jasne potence jde trosku dolu... coz muzes dohnat kvantitou.. a taky tam probihaj asi nejaky oxidace atd.. na to jsou zde jini odbornici co ti osvetli chemicke pochody rozklady transformace a jine zazracne alchymicke procesy...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Vcera jsem dostal tri mlady na kost, s tim, ze to je predvoj. Na brnensku se to rozjizdi, ale nevim kde :)
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    Sbíráme kopinatky v Krkonoších, na prvních metrech už mám na pěknýho tripa. a našli jsme tyhle houby kterýma si nejsem jistej, nejsou to taky nějaký lisoholávky?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Sucho je špatné. Bude lepší počkat.
    YAVO
    YAVO --- ---
    Mám takové cuky vyrazit na obhlídku... jak to vypadá na osvědčených lokalitách? ...co to sucho? Nebude lepší počkat až zaprší?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    TIP: Kdo nezná, fajn tip na "vysátí" vzduchu ze zip sáčků pro skladování. Napusť do mísy/kýblu vodu, sáček s obsahem namoč až po zip do vody a uzavři. Voda zmáčkne sáček a nenechá v něm téměř žádný vzduch. Funguje lépe s měkkýma zipákama, případně v teplé/horké vodě, která sáčky změkčí (více se pak obtáhnou kolem obsahu). Se vzduchem se všechno rozkládá rychleji
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    Taky jsem nedávno dostal houby dva roky starý, který prostě ležely někde v průsvitný sklenici v pokoji a zážitky byly silné a dobré. A déle to asi nikomu nikdy nevydrželo:D
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    pokud jsou ve tmě, bez přístupu vzduchu a v chladu tak vydržej přes rok uplně bez problému... já je ani neměl v chladu a loňský jsou pořád potentní až až :D
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    JOJOBA: zavřené v zavařovačce ve špajzce a makaly jak čerstvý . . . (vyvařené v čaji)
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    JOJOBA: Vakuum, tma nebo mrazák, ale to chce pak zkonzumovat hned vše rozmražené.

Mně to nikdy rok nevydrželo
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    JOJOBA: Urcite jo. Idealne skladuj v lednici nebo mrazaku.
    JOJOBA
    JOJOBA --- ---
    Ahoj, jakou máte zkušenost s "trvanlivostí" sušených hub? Fungují i déle než po roce?
    JEHLAN
    JEHLAN --- ---
    Dneska proběhlo druhé kolo.. Je fakt, ze bylo hodne sucho, ale našli jsme :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    A bude hur
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    já byl dneska v železnejch a sucho šílený, krom koše bedel a super výletu nalezeno jen několik sušenejch sirek a na jednom místě skoro v potoce asi 20 polosušnejch :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam