• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    Na prochajde se psem

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Žďár n. S. teď moc pěkný
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    MRKEVREDKEV: tohle kopinatky nejsou. nohu kopinatky kroucenou nemaj, jsou tenčí a rostou v drnech trávy. až budu u pc tak pošlu galerii z dneška.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    zdravim. bohemiky jsem sbiral, ale kopinatkami si nejsem jisty. noha pevna, kroucena jako u bohemik. poradite? dik!

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIKEFINDER: jasny, ja mluvim o udolicku s pramenem, kde je neustale vlhko, kde rostly na strani bezinky, pod kteryma se to drzelo 20 let. Ted je nejakej kokot prorezal, tak mkzna se je nika uz nevhodna. Uvidim, vypada ze vlna jeste muze prijit.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    listí křupe pod nohama jak sníh, louky vyprahlý. u nás je to marný, východní čechy..
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PALEONTOLOG: já jsem po dnešku spokojenej, ale chtělo by to ještě pořádný lijáky. Před dvěma týdny na tomhle fleku nic, dneska super - na jednom fleku (2 m čtvereční) 60 kousků. spíš starší, větší houby (před těmi dvěma týdny docela pršelo). jinak ale půda dost suchá. chce to sledovat deště a jet tam týden/dva po deštích...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Tak muj flek v brnenskym busteru mlci.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    MIKEFINDER: všímám si, že letos se to celé nějak posunulo. Minulý rok o tom čase bylo už dávno po sezóně co si pamatuju. Letos bylo docela dlouho teplo. Vlastně pořád docela je. Na to, že mám zítra dovalit na bílém koni, to moc nevypadá :-D
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KACZER: původně jsem ti chtěl napsat, že sezóna kopinatek je pasé, ale dnes jsem jich něco málo našel (550 metrů nad mořem), na vysočině. přitom před dvěma týdny stejne misto ani ťuk.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    CRUSHEER: na Libavé snad musí růst po kilech :)

Díky za ohlasy ohledně pěstování. Zkusím tedy nějaké olezlé ztrouchnivělé větve hodit na chatu pod stromy. Třeba se to uchytí :) Ze spórů je to asi mnohem větší loterie. Zkusím asi zase po deseti letech nějaké kubánky v zavařovačkách, jak bude chvilka a násada. Na slámě se mi to kdysi povedlo docela dobře. Sice z jedné sklenice 1-2 houby, ale dobrých 20cm velé s 15cm kloboukem.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    nepodělil by se někdo s tipy na přibližnou lokalitu u Olomouce?
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    ROTOPED485: jo, asi to byla spíš štěpka..
    ROTOPED485
    ROTOPED485 --- ---
    ROLEX: já takovýho znám, nebyla to ale mulčovací kůra, ale dřevní štěpka, dřevní štěpka z listnáčů
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    BRKODLAK: ID LETTADLO
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CLOVICEK: My máme na zahradě. Zahrada je kyselá u lesa, ale stejně jich tam roste jen pár.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Přelom října a listopadu přinesl trochu vláhy, a tak něco málo roste i nad Hanou (600 mnm).

Zatím jsem ale byl línej sjet dolu do údolí, kde očekávám přecijen větší vlhko a bohatší úrodu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam