• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MUTZ: tohle potvrzuju, čerstvý houby dany do mrazaku pak vubec nefungovaly, a taky to byl peknej blivajz. Ale houby z pod snehu teda fungovaly normalne, tak nevim jak to s tim presne bude.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    HUZWA: Netvrdím že ne, jen sdílím svoji zkušenost. Kamarádovi se ten samý rok přihodilo to samé. Přemrzlo to tenkrát už někdy v říjnu. Oba jsme to nezávisle na sobě šoupli hned do mrazáku a po rozmrazení nefungovaly vůbec. Ale ani trošičku.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    několikrát jsem sbiral pod sněhem a v mrazu a vždy fungovaly bez problemu..
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    ACCROCHE: To jsem přesně zkousel a nic. Vubec nefungovaly, jen to chutnalo jak kdyz žereš slimáky.
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    MUTZ: A když je dáš do mrazáku?
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    ACCROCHE: Moje zkušenost je, že venku přemrzlý houby už nešlapou.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    ACCROCHE: Hlavne ne za cerstva do medu...pusti to vodu a shnije.
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Tak jsme se dočkali. Po celopodzimovejch peripetiích s kopinatkama se zdá že sucho bohemkám docela i prospívá. Naprosto zdravý masitý houby, minulý týden super, dneska vylepšený mrazíkem, takže se trhalo neinvazivně, podhoubí zůstalo pěkně v zemi, stačilo cvrnknout do nohy a šly samy :))) Jak z chlaďáku od Nowaco, a jak pěkně cinkaly o sebe :)))

Jen mě teď trápí jedna věc:
    Logicky když přijdou do tepla, tak rozmrznou, a bude z nich kašovitej blivajz. Máte někdo zkušenosti se sušárnou na ovoce? Nebo je rovnou za čerstva nacpat do medu?
    Díky předem za radu

BAKAYAROU
    BAKAYAROU --- ---
    Ahoj, meli jste zkusenost s bohemikama na ceskolipsku?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Ahoj, jsou nějaké zprávy z Táborska? Má cenu se vydávat na pokus tímto směrem?
    DEXAK
    DEXAK --- ---
    Tak jsou to potvrzené P. cyanescenc. Každopádně díky. Jo a šlapou docela slušně:-D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    DEXAK: za me jsou oboje lysohlavky. Jedna je serbica a druha arcana. Latinsky v tom nastesti bordel neni.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    BROZKEFF: dík
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    BROZKEFF: mělo by to tak pořád bejt, ale samozřejmě je možný, že kdyby se zvolilo víc markerů, tak se nějaký rozdíly najdou... každopádně tyhle P. cyanescens jsou prokazatelně jiná skupina než serbica, jsou příbuzný spíš k P. azurescens
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ROLEX: pokud se nepletu, tak to rozdělení je dnes docela umělý, říkal to už před pár lety Borovička na přednáškách, že p.serbica/bohemica/moravica/arcana se ukázaly geneticky stejný resp. jde vlastně jen o subvariety s drobnými rozdíly ve fenotypu. Kdyžtak mě opravte pokud to už zase je jinak.

ROLEX
    ROLEX --- ---
    Já tak googlim a koukám na fotky a popis psilocybe bohemica vs. arcana, a já vlastně snad ani nevim, co z toho sbírám. Možná obojí? Je nějaký 100% určující znak, abych je rozlišil? O moc vlastně nejde, ale docela mě to zajímá.
    PMA
    PMA --- ---
    Uz vidim ten tvuj spodni prispevek, jestli jsou na mulcovaci kure, tak to je jasne. Prej se tyhle houby dostaly do evropy prave na mulci z ameriky. Urcite ale pockej na dalsi potvrzeni.
    PMA
    PMA --- ---
    U nekoho jsem je tady uz videl, ale v cechach je to nepuvodni druh, a vzacny.
    PMA
    PMA --- ---
    Vypadaj jako psilocybe cyanescens aka lysna modrajici
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    DEXAK: 2 mozna, jestli nevonej a nemaj tuhy nohy, vyhodit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam