• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    MIKEFINDER: Bral jsem to hodne podle fotek, ale ted uz ten rozdil vidim. Jo radsi dvakrat mer,... Jeste jednou diky moc :)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PICASSO: Když si vezmeš popis kopinatek, tak klobouk nebývá rýhovaný, je zvoncovitý, třeň je pokroucený (tady rovný a dutý?). Celkově nesedí popis.
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    MIKEFINDER: Ahoj, jak to poznas prosimte? Abych byl priste chytrejsi. Diky
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PICASSO: Netrefil, zahodit.
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    Poprve na sberu, sumavske louky. Trefil jsem se? Dneska jsme nasli mladsi, jsou mensi a svetlejsi klobouk.

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ACCROCHE: presne... Doporucuju obehnout labskou prehradu ve Spindlu... A rovnou mi pls napiste jestli tam nekdo pojedete kolik je vody u pritoku... dik:)))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Kazdej rok tam rostou arcany a cyanescens a vsude mozne kolem v trave kopinatky to neni ale u jihlavy tam na to nejsou podminky... Ty podminky jsou v hlubokejch taborskejch lesich....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    R4K0SN1C4K: Je tam minimalne jedna fotka kde je cyanescens... A kdyz si prestehujes podhoubi na jiny misto tak se muze chytit pokud tam pravidelne rostou....mam jedno misto kde mi uz rostou 3druhy...
    JEHLAN
    JEHLAN --- ---
    SLAPPY: my jsme vloni při prvním tažení na začátku října a našli jsme jich přes 900.. úplně jsme cumeli :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    MAUGLI7: Loni začaly v lesích růst až začátkem října a pořádně se rozjely až během listopadu. Jestli něco najdeš příští týden, budu docela překvapen.. Každopádně za čtrnáct dní o rovnodennosti už by něco mohlo začít vykukovat, vydrží-li vlhké počasí..
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    LETTADLO: cynanescens od jihlavy? to se mi fakt nezda, resil jsem je pred par lety s borovickou a on mel jednu lokalitu v rudny u prahy a ja druhou v pruhonicich a jiny v ty dobe neznal, to co je tu na poslednich fotkach je vsechno arcana/bohemica...cyanky jsou dost odlisny a s potenci jsou uplne nekde jinde, tam to vzdycky bylo tak 1-3 vetsi a nechtel jsem vic :D a to byly klobouky max 5 cm, ale hrozne masity
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MAUGLI7: výborně
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Tak uvidíme za týden,podám hlášení
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    ACCROCHE: jde mi o to, že stejně teď musím jet za babčou na chalupu, složit dříví a uhlí na zimu,a takové ty další povinnosti milovaného vnuka,tak jsem chtěl spojit příjemné s užitečným,protože se tam zase dostanu až na jaře...takže žádnej hrot, stejně mám ještě půlku sklenice s arcanama z loňska , nějak není čas to konzumovat :D
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    ACCROCHE: Zkus spíš hory a louky na kopinatky. Nemám žádnej report a nedokážu odhadnout v tomhle pičím suchým počasí posledních let jestli už jsou, ale jezdívali jsme i koncem srpna...

Hlavně klid, houby si tě najdou samy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ACCROCHE: ale tak nasbírá hříbky, no :-D
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    MAUGLI7: Moc teplo
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Chystám se příští víkend na Vysočinu.Celý nynější víkend má prochcat a bejt relativně chladno,tak už by se možná dalo něco najít,co myslíte?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    LETTADLO: to nedelej, ber ohled na deti!
    Taky chtej mit svoje.. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jinak existuje / existovala azurescens society, ktera dělala řízené výsevy p. azurescens v parcích, botanických zahradách apod a dávala to na mapu.. zmiňoval to kdysi doc borovička na nějaké přednášce..

The Azurescens Society
    https://azurescenssociety.wordpress.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam