• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    E2E4: tohle na nástěnku!
    E2E4
    E2E4 --- ---

k těm různým druhům / varietam

Jan Borovička | Evropské psychoaktivní lysohlávky · SlidesLive
    https://slideslive.com/38896053/evropske-psychoaktivni-lysohlavky?locale=cs
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Jo a kamarád včera dostal za návštěvu hrsticku na cestu... Po chvíli ho stavěla policie našla houby, odvezli si ho a na služebně se dopocitali k číslu 37kusu a rekli mu že o tři víc a je to trestný čin...dostal 5000kc pokutu tak si dávejte pozor
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HRIBICEK: kdo hledá najde, kdo má známý neptá se na netu jako blbec, kdo nemá známý musí hledat. Kdo hledá najde..
    AUE
    AUE --- ---
    Žďár nad Sázavou tento víkend. Je to na harvestor.

RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    DEJSIFACKU: zvláštní barvička, jen co je pravda.

Jinak u nás na Písecku kopinatky. Ale maličký a málo. Snad se to ještě pořádně rozjede.

DEJSIFACKU
    DEJSIFACKU --- ---
    Poslušně hlásím Krušnohorsko taky mastí! Cca 1km po příjezdovce od vodní nádrže Fláje

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Příští rok si beru s sebou benzinovej fukar na listí...nezajímá... :o)))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Tak Tábor paráda asi kolem 500set Arcan...cestou k autu několik Kopinatek a zastávka ve Sternberku cestou domů a asi 150 Bohemik super sobota :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HRIBICEK: Jihlava je na 112 km, někdo tady zmínil Slapy. Cetlas klub, vůbec, nebo rovnou doufas v rady?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    to sou samý žně...a já furt opouštim lesy a louky s prázdnou :D
    Tenhle víkend jsem zkusil Příbram, ale že nemám tucha kde tam kam, tak zas nic :D Ale teda musim říct, že ač jsem letos nikde nic nenašel, a houbičky se mi roky vyhýbají obloukem, tak jsem rád že mě touha najít, vyhnala na tolik výletů.
    Ale nevzdávám to... měl byste někdo doporučení, kam z Prahy vlakem/busem? Je mi jasný že tu nikdo nebudete sdílet svoje místečka, ale když jsou už takový žně, jak se tu píše, co nastřelit jen širší lokace...tím nemyslím "vysočina" ... :D Už jsem trochu beznadějnej :D
    HRIBICEK
    HRIBICEK --- ---
    Ahoj, prosím, mohol by ste mi dať niekto lokáciu do cca 100km od Prahy? Ja viem, že sa to nerobí, ale ja poznám len spoty na Slovensku a chceli by sme niekam vyraziť cez víkend.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    DRASTICS: já měl vybytej telefon bohužel! tak můžu pak poslat jen fotku při sušení ale to už neni tak pěkný.)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    ROLEX: FOTO !!! :)
    PMA
    PMA --- ---
    WOLFZOV: Cau, u nas u polskych hranic zatim sucho. Ale nekde vysoko v horach by uz mohli rust.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    v neděli Vysošina, Žďár nad Sázavou. Bylo to na kosu, v jedné školce člověk musel koukat pod nohy, aby nešlapal po houbách. Žně. Vybírali jsme si ty nejkrásnější. Odnesli jsme si za hodinu přes 1000 klobouků, další tisíce jsme tam nechali. Tohle jsem za 5 let co sbírám pravidelně nezažil, nádhera:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    R4K0SN1C4K: heleď stále nad tím kroutím hlavou, jedna generace, jeden kmen, světlekrémový a sytě oranžový, všechno v nivě, kde je vody a vody. Ti nevím karle :) prostě bych to musel vidět z jednoho podhoubí.
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    PALEONTOLOG: je to jen věkem a obsahem vody v plodnicích, lysohlávky jsou hygrofánní, takže můžou mít řadu barev od odstínů hnědý až po takřka bílou, když navíc přemrznou tak se přidaj i modrozelený tóny... jsou to dost variabilní houbičky :)
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    JAQUP: tohle je smrtelne jedovata cepicatka jehlicnanova!
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Zdravim, Severni Morava/Slezko, uz, nebo jeste ne? Byl nekdo uz na pruzkumu?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SHITTIE: kdysi se mi vysmál ID DARJEEL, že to jsou klidně rozdíly ve velhkosti. ale když pak sbírám oranžový a světlemodrý z jednoho kmene, tak si tím tak jistej nejsem. za 20 let sbírání lysin se názory a atlasy dost změnily a vůbec nemám přehled. snad krom toho, že je všechno varieta Psylocibe serbia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam