• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    TLOUDEV: Ty modrý určitě ne a ty druhý taky spíš ne. Spodek klobouku je tmavší.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    tak nam na dvorecku n starym dreve vyrasily nejaky zajimavy houby...

tyhle mi vzhledem k barve prijdou jako spravny...

ty maly hnedy/hnedooranzovy rostou na dreve a vetsi maji zvlneny klobouk. zespoda sedohnede az hnede...
    FARGO
    FARGO --- ---
    Pozdrav z Ceskeho Raje :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSTOSEDM: Nepřežije, zkoušel jsem to.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSTOSEDM: A kdo ti řek, že jo? Navrhuju tomu člověku dat, ať si je klidně sežere a druhej den dá vědět. Má to jednu výhodu pro lidstvo, ten člověk už nikdy nikomu blbě neporadí. Jak tady padlo, je jen jedna skutečně nebezpečná záměna, s cepicatkou jehlicnanovou a tahle houba je ji sakra podobná.
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    OSTOSEDM: ty dvě oranžový fakt ne
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nevite nekdo, jestli na krivoklatsku se da neco najit? Neptam se na lokaci, jenom zda ano/ne. Chtel bych si udelat nejaky vylet a zkusit pohledat, ale neznam mista. Diky
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ZELENY_CAJ: ta prvni fotka krasa
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZELENY_CAJ: Nalezeno v Jesenikach, nejake nazory?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Jako chápu, že pro člověka, co má třeba rád přesny čísla, je počet klobouku celkem horor :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: samozrejme, ze se dle toho da zorientovat a mimo domov to tak delam. Nota bene jsem mel nejsilnější stav ze ctyriceti lesních hub.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SICKBOY4000: jak tě to jenom napadlo bože? :))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    JAYBEE:
    ISHY:
    GUMIDEK30:

No nemel ale cejtili z něj huleni :)) našli na brko a houby :D idiot byl linej jet že Smíchova metrem a jel ke kotvě autem... Zhulenej bych v životě do centra nevpach... Takze nejdřív dostal tyčinku jménem drugwipe test... Následná rekapitulace všeho zivyho co měl u sebe,výlet na Bulovku a na cestu 5000 pokuta... A co bude v krvi mu teprve spocitaj... Co vám budu povídat tahle historka spis patří do diskuze excesy pod vlivem.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    LETTADLO: Jak se to stane, že ho stavěli a našli...jako v autě? to měl na sedadle spolujezdce? :D Nebo ho potkali na ulici? Asi mi něco uniklo...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: máme málo informací kolem toho záchytu bych dal nespekuloval
    Houbuju málo a dlouho a jeden rok pamatuju se klasicky bohemiky počítaly na kusy, jak byly silný! Jinej rok jsme nakládali 20-30ks jako normal. Extrém jsem zažil po smaženici ze 70ks, to se prostřídal slabší rok se silnějším. a chtěl jsem skočit z okna, ráno do školy jsem šel ještě zhoubovanej, kaleidoskop prostě . Zkrátka 22 let jsem houby počítal. Neříkám, že to nejde vážit, ale ze zkušeností v tom nevidím rozdíl. Je potřeba okostovat dávku, co to umí a pak naložit. Nebo taky sedět překvapenej se slinou na svetru :-D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: tak u cerstvych to je jasny, ale suseny si vzdycky radeji zvazim, at vim do ceho jdu a většinou to funguje. Ja jenom rikam, ze v situaci kdy jde o rozlišení přestupek / trestný čin by to chtelo exaktnejsi metodu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Jo já teď narychlo pohledal jak to kolísá a cca 0,5-2mg/g. A pak, fakt si do lesa váhu nenosim a žeru houby "na kusy" 22 let :-)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    tak to mi ten forek nak nedosel :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    SICKBOY4000: neni to ani jedno, a kdyz uz chces resit tohle docela nesmyslny rozdeleni, tak se podivej na tuhle prednasku
    [ E2E4 @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam