• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: ok zkusim. dik. clovek se furt uci ;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: když je necháš zmrznout a roztát, tak by měly výrazně zmodrat
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: ok aspon ze ty prvni.. sever cech, kus od ceske lipy. nemnoho, nicmene aspon na vejlet to da.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: tak spíš ne
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: tak v lepsim (denni9m) svetle:
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: ty druhý prostě nevím. zkus počkat na výtrusy, jsou fialový.
    hele koupil jsem synovi foťák s 3MPx za 200kč. můžeš to dát místně příslušným mykologům na určení, smo ve dvou kusech a tu stovku si schováš.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: i ty druhy? ad foceni: sorry, polni podminky. fotim to pritelkyne telefonem doma, nemam smartphone s gigapixlama
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: já myslím, že jsi na to kápnul, ale popravdě, když si dáváš práci s focením, zkus to in situ, protože to budeš mít s biotopem i přorozeným světlem. žárovky a výbojky na focení barev nebrat.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---

v detailu:

a pak tu mam nejaky jinsi druh.. hnede, ze spoda svetle, rostly na tlejicim drevu, vonej min vyrazne, fakt nevim co by to mohlo byt:

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    R4K0SN1C4K: masakr,tohle bych nikdy nepoznal a nesebral :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LETTADLO: popravdě když jsem běhal po jindřichohradeckým čihadle, tak jsem si loni a předloni všímal hlavně neaktivních lysohlávek, který tam rostly. jako je toho asi všude spousta, ale systematicky to hledat ve volným čase nejde. nicméně jezdím dost, tak můžu podat report, sebrat vzorek, nechat to určit.
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    R4K0SN1C4K: Díky,ty fotky-závist.Z našich hub je to zatim jediná,co jsem neokusil a roky mě to láká.Třeba si mě najde nějak sama.Uvedl bys aspoň přibližnou nadmořskou výšku?Nebo spíš jestli je potřeba hledat ve vyšší poloze jako bohemiky?
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    LETTADLO: Myslel jsem modrající,občas to někdo používá slangově atp.proto píšu pravou modrající tj. Cyanescens:)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Minulý víkend v podhůří Orlických hor jsme našli u cesty tyhle bohemiky, ráno mrzlo a některé klobouky dostaly celé sytě zelenomodrou barvu:
    ownCloud
    https://akasha.brozkeff.net/owncloud/index.php/apps/gallery/s/nJKiiS8FbFVePu5#
    Lupeny byly světlé, vše naznačovalo na bohemiky, ověřil nám to i Borovička

OUTSIDE
    OUTSIDE --- ---
    Zdravím ve spolek. Tento víkend mám cestu do Uherského Hradiště,, nemáte někdo přehled o výskytu? Případně nějaké tipy na místa? Díky moc
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    E2E4:
    R4K0SN1C4K:

Nerozjedeme nakej soukromého podnik pánové? Misto kde rozjedeme všechny možný druhy?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    R4K0SN1C4K, THONDAS: p. azurescens nekdo sbira a nekdo i vyseva, a nekdo i dava do mapy :)

[ E2E4 @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ]

A koukam i na ostatni druhy jsou mapy a ty ovoideocystidiata ve svycarsku tam nekdo fakt dal.. ale jen hodne hrube vymerena oblast.

http://mushroomobserver.org/name/map/5649?q=nMEK
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Překvapilo mě asi před dvěma lety sem nekdo nafotil Lysohlavku azurově modrající a jeste jeden druh u kteryho byl výskyt jenom předpokládaný nikoliv potvrzeny... Všichni co nejvic foťte vaše úlovky... Nikdy nevíte co ještě čeká na objevení v tomhle magickým světě..
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    THONDAS: myslíš Cyanescens ty pravá modrající? :))
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    THONDAS: myslím si že ID R4KOSN1C4K tu kdysi něco zmiňoval
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    Sbírá tu někdo pravou modrající?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam