• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PMA
    PMA --- ---
    Tak na Krnovsku poradne sezona ani nezacala, fotka z minuleho vikendu. Nic vic jsem nenasel, pres tyden zaprselo, tak snad uz zacnou :-D ale tady je to uz normal, pamatuju sezonu kdy zacly poradne rust az zacatkem prosince.

GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    tak se přiznejte kdo :D pár typů mám :-D

Na tyto houbičky pozor! Jsou smrtelně jedovaté a teď rostou - Olomoucký deník
    https://olomoucky.denik.cz/...ou-20191107.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ja je to ted na Sumave? zitra tam jedu
    USPERK
    USPERK --- ---
    Ostrava - po 2 měsících jsem prvních 5 houbiček našel u POM Industry s.r.o. Nemá někdo nějaké lepší fleky?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    tak i ty naše, zahradní, nakonec preci jen přišly
    Slapy
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Hele nad timhle jsem mnohdy přemejšlel. Dneska už houby bezpečně poznám, ale když jsme začínali sbírat, jednalo se vždycjy o kopinatky. Ve správný lokalitě se člověk nemohl splést. Když jsme začínali zkoušet nějaký lokality na lesní houby, párkrát proběhly nějaký výlety, kde jsme prostě nenašli to správný místo, ale každá aspoň trochu podobná houba mi přišla jako možnej adept a ze začátku jsem se jí snažil žmoulat v ruce, abych jí vybudil k nějaký změně barvy. Dneska už ty správný poznám, ale taky mi došlo, že tohle žmoulání nefungule tak, aby to bylo v rozumnym časovym horizontu (prostě ihned na místě) prokazatelný.
    Neni něco, co by lidem, co blouděj lesem a nosej si domu hromady druhů hub, aby pak zjistili, že to nejsou ony, neni něco, čim by je člověk mohl vybudit ke změně barvy? Představuju si to, že by si člověk s sebou vzal něco agresivního, třeba něco kyselýho jako citron, nebo tak. Nereaguje psilocybin s něčim?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: ok zkusim. dik. clovek se furt uci ;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: když je necháš zmrznout a roztát, tak by měly výrazně zmodrat
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: ok aspon ze ty prvni.. sever cech, kus od ceske lipy. nemnoho, nicmene aspon na vejlet to da.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: tak spíš ne
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: tak v lepsim (denni9m) svetle:
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: ty druhý prostě nevím. zkus počkat na výtrusy, jsou fialový.
    hele koupil jsem synovi foťák s 3MPx za 200kč. můžeš to dát místně příslušným mykologům na určení, smo ve dvou kusech a tu stovku si schováš.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PALEONTOLOG: i ty druhy? ad foceni: sorry, polni podminky. fotim to pritelkyne telefonem doma, nemam smartphone s gigapixlama
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLOUDEV: já myslím, že jsi na to kápnul, ale popravdě, když si dáváš práci s focením, zkus to in situ, protože to budeš mít s biotopem i přorozeným světlem. žárovky a výbojky na focení barev nebrat.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---

v detailu:

a pak tu mam nejaky jinsi druh.. hnede, ze spoda svetle, rostly na tlejicim drevu, vonej min vyrazne, fakt nevim co by to mohlo byt:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam