• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HAAALA: je brzo
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Nápad: mám v autě 4 místa a čas o víkendech - neznám místa, kde hledat ani jak spolehlivě rozpoznat.
    Co to zkombinovat a udělat výlet?
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    CEKANKATERKA: Díval/a ses alepoň na jediný poznávací znak, který by ty houby měly splňovat?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DRASTICS: :))))
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Hele tady je nejakej apríl :)))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Co řekne Drastics jako by se stalo... Zaručuji se za vše od tohoto človíčka....
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Tak co,vyrážíte už někdo tenhle víkend na sběr? Už by to mohlo začínat.
    PRHD
    PRHD --- ---
    GUMIDEK30: bohužel ano..
    bohužel pokud u tebe najdou malý množství a jsi Čech tak nejsou kompetentní to řešit. tzn.: přehodí na státní..
    tenhle přehoz jim trval asi 5 hodin
    PRHD
    PRHD --- ---
    ESTEN: stalo se to tak, že můj starej mercedes (310D) jim přišel dostatečně zpusobilej pro.provedeni kompletní prohlídky..
    vezl jsem to "na volno" ve skříňce ( obytňák) no a pan to jaksi našel :D
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    THONDAS: Mohu potvrdit, ze v severomoravskem kraji se zhruba pred tremi lety urodila nadprumerna uroda bohemic taky na zacatku zari, kdy jeste zadne mraziky nebyli, nechapal nikdo, ale bylo to tak.
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    SLAPPY: Ahoj,data jsi sesbíral z jedné konkrétní lokality nebo z vícero?Jaká je nadmořská výška?Ta polovina září mi připadá spíš na semilanceaty někde vysoko,arcany a bohemky spíš zase říjen,nižší polohy spíš konec října..díky
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    mne dnes pobavil rozdil na wiki cz/sk
    MYKE
    MYKE --- ---
    Jen pro zajímavost: hledal/našel někdo lesní druhy v západních Čechách ( okolí KV )? Už léta tu prolízám biotopy, kde prostě MUSÍ být, a nic. Jen přímo ve městě nějaký "importy" na mulči v parku.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Letos je ještě brzy..

Ale loňský pořád dobře makaj ; )
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIXLE: jo, no, popravdě, při určitejch situacích můžou dělat zajímavý věci, který se běžně nedočteš. to jsou výjimky schovaný někde pod terorismem, o ochraně dětí, případně nějakým státech chráněným zájmem.
    jestli se tím ti policajti kasali, tak jsou to zmrdi.
    zase některý útvary jsou na tohle školený, ví co mají říct a co dělat. nejsou to pochůzkáři ani dopraváci.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    PALEONTOLOG: vsak nic z toho co pises nerozporuju, ja reagoval ciste jen na to, ze DRASTICSovi cajti rekli, ze mu muzou prohledat auto jak se jim zachce..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIXLE: já se tam s dovolením přesouvat nebudu.
    má to několik rovin. buď se jedná o "silniční kontrolu", neuděláš nic, musíš strpět
    nebo jsi udělal nějakou marginální chybu a jseš najednou důvodně podezřelej a to strpět
    nebo tě dokladujou někde pěšky u lesa, tam jseš podobnej hledaný osobě, nebo se hlasitě zasměješ a jseš důvodně podezřelej
    a v rámci silniční kontroly musíš strpět napřklad různý orientační testování, kontrolu povinný výbavy, tj. reflexní vestu, lékárničku a výstražnej trojúhelník. a to je vše, co smí pčr. celníci mají víc práv než pčr. a když říkám víc, tak mnohem víc!

Zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě ČR
    § 35
    Oprávnění ke kontrole osob, dopravních prostředků a poštovních a jiných zásilek

1) Při výkonu působnosti orgánu celní správa je celník oprávněn

a) zastavovat osoby a dopravní prostředky,
    b) provádět kontrolu osob, zavazadel, dopravních prostředků, jejich nákladu, přepravních a průvodních dokumentů a poštovních a jiných zásilek.

2) Při kontrole osob, dopravních prostředků a jejich nákladů a poštovních zásilek je celník oprávněn

a) použít speciální rentgenovou nebo jinou detekční techniku

§ 35a
    Oprávnění k osobní prohlídce

1) Při kontrole osob a dopravních prostředků a jejich nákladu je celník oprávněn provádět osobní prohlídku.

stručně řečeno, celník před tebou vleze do kalhotek tvojí manželky a neuděláš s tím lautr nic
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    PALEONTOLOG: no pockej, kdyz jsem podobnej hledany osobe, ukazu jim obcanku/ridicak a nemaj duvod prohledavat kvuli tomu auto.
    na druhou stranu pokud se nepletu tak v tom zakone je taky neco o prevazeni hledanych osob, coz je presne o cem mluvim. muzou chtit otevrit kufr ale uz tim asi nezduvodnej proc chtej taky videt prihradku u spolujezdce. ale jak pises, hadej se s nima na miste zejo..
    jinak je to tu ponekud offtopic, pojdme to kdyztak presunoit treba sem: [ POLICIE ČR: Radary, bouračky, pokuty, přestupky, zásahy... ], podobny kauzy uz se tam resily, treba:
    Advokát žádá potrestání policistů, kteří mu dali dýchnout - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/advokat-zada-potrestani-policistu-kteri-mu-dali-dychnout-166386
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIXLE: například seš podobnej hledaný osobě, to bys se sebe neřekl, co :) a s dohadováním na místě jsi skončil. sice ti řeknou, že jsi podobnej asiatovi ve věku 65 let, ale na místě se musíš podřídit pokynům policisty a stěžovat si můžeš až pak. to už ale nebude nikoho moc zajímat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam