• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DRUMIK
    DRUMIK --- ---
    Jsou to všechno luční houby!
    DRUMIK
    DRUMIK --- ---
    Ahoj všem, potřeboval bych radu vyjel jsem s rodinkou na Špičák a našli jsme houby, který vypadají "jedle". Nevíte někdo jestli jsou to Lysohlavky?
    Předem děkuji za odpovědi :)

SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Last wave of blackberries ...

... marks first wave of shroomberries : ) [600 m AMSL]
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    THONDAS: Data jsem sesbíral z historie tohoto auditka : )) Týká se to lesních druhů (bohemicy/moravicy/arcany) a jejich prvních nálezů v každé sezóně. Ano, polovina září je evidentně výjimečně brzo, ale občas se to stát může. Na vrchovinách většinou začínají první kousky vykukovat na přelomu září a října, během něhož se pak rozjedou i v nižších polohách... Není to nic nového. Jen bylo zajímavé projít si to podle zdejších reportů : )
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    EXCITE: kolem Orlíku o víkendu les plný hub:) Vůbec mě překvapilo a potěšilo, jak tam jsou lesy zdravý, byl jsem v okolí Bohostic.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MRTY: my měli krásně vlhko, po těch deštích. Ale nerostlo skoro nic,ale něco se chystá ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAAALA: asi lze domluvit leccos, jen ja znam overeny fleky az na brnensku. potvrdim stav az pristi vikend.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CEKANKATERKA: ale bez toho aby ses naučila poznávací znaky to nejde, druhu hub je spousta a jsou si všechny podobný..
    MRTY
    MRTY --- ---
    EXCITE: jo, Jizerky taky totalne vyprahlo. v lese se prasilo. tzn. moc sucho + moc brzo.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    EXCITE: já byl právě taky...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    včera jsem byl v lese, podívat se po normálních houbách a neroste vůbec nic..Ale vonělo podhoubí,takže za pár dní možná něco začne.. střední čechy
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HACECKO: dej fotku, protože kdyby nebylo, už by zde jiste nejaká letos byla
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    ENGUMAZ: na kopinatky neni
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ENGUMAZ: to je. Ale to neznamená, že se musí jet už o tomhle víkendu...
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HAAALA: je brzo
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Nápad: mám v autě 4 místa a čas o víkendech - neznám místa, kde hledat ani jak spolehlivě rozpoznat.
    Co to zkombinovat a udělat výlet?
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    CEKANKATERKA: Díval/a ses alepoň na jediný poznávací znak, který by ty houby měly splňovat?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DRASTICS: :))))
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Hele tady je nejakej apríl :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam