• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    a tohle tedy ne,spravne? zespoda svetly

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KERRAY: tim cichem si nejsem vubec jistej zatim,nasel jsem sam teprve podruhy v zivote. ale ten “zapach” mi byl povedomej od posledne
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ONDRA_PATA: hlavně k tomu teď čichni, a jestli nejsi covid+, budeš mít identifikaci i pro další... letos rostou promíchaný se všema možnýma jinýma, a čichem to jde poznat...
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KERRAY: parada diky!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ONDRA_PATA ONDRA_PATA: oboje jsou
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    bohemiky? modraj lehce

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    poradite pls?

_JARA
    _JARA --- ---
    Brno

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KERRAY: letos to je vsude kde to posledni roky vubec kvůli suchu nebylo. uz chybi jen na Moravaku a v Luzankach. Je třeba se inspirovat z Jihlavy kde jim to roste primo v centru mesta:))
    kdyztak aspoň dodat Verejne zeleni mulčovací kůru s p. cyanescens a azurescens :))
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Venceni psu, Sneznik - Decin, hodka, ted hned

KERRAY
    KERRAY --- ---
    brno taky jede

tady jsou pěkně vidět různá stadia, čerstvá hnědá, už sušší bílé a vyschlá starší malá

PRHD
    PRHD --- ---
    DATELON: jo Vysočina jede

DATELON
    DATELON --- ---
    Vysočina jede.
    MATT
    MATT --- ---
    THEMRKOCOUR: to by me taky zajimalo. jednou jsem nasel par kopinatek na louce u pecinova, ale jinak nikdy nic.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAK89: proti gustu žádný dišputát. kde nemám jistotu, to nežeru, to platí u všech hub.
    ale zase tady mě chlácholí informovanost. lysohlávky a límcovky jsou strašně podobný a některý límcovky občas sežeru, když je málo jinejch
    jinak ta fotka je špatná a neurčíme to z ní. spory lysohlávek mají stejnou barvu jako límcovky. jedna z možností je vyloučit čepičatku a pavučinec a zkusit to na nějakým náckovi
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    PALEONTOLOG: Jako ano, máš pravdu. Noha mne zmátla, možná bych počkal, až trochu uschnou. Nejsem žádný mykolog, až pár posledních let se snažím rozeznávat konkrétní druhy hub (názvem). Nějak sem si vybudoval jakýsi 6.smysl, jestli to tak můžu nazvat. Když vidím houbu, nevím co je zač a jak se jmenuje - hned vím, jestli bych to žral, nebo ne. No a tohle bych prostě nežral.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAK89: a přitom lysohlávce podobnější houbu těžko najdeš :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    PYROMANEK: Nevím přesně co to je. Ale vím jistě, že bych to nežral.
    POOWL
    POOWL --- ---
    MAUGLI7: možná spíš límcovka nazelenalá
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    PYROMANEK: límcovka modrá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam