• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: ne

Ale tam na severu jsou lokality b.moravica, ale bohužel to nebude tento případ.

Co to přesně je ti neurčím, ale je pravda že to vypadá "close enough"
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KERRAY: a vypadalo to nějak takhle

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ESTEN: bohemika do herbáře
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ESTEN: mají nějak moc světlej spodek, voní to? já teď narazil na jednotlivý kousky, který jsou jiná houba, ve skupinkách lysohlávek, shora vypadají stejně, nohu mají velmi podobnou, ale mají světlejší lupeny a nevoní - vlastně dost podobně jako tohle
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ONDRA_PATA: Hřiby jsem letos v klánovičáku promeškal, měl sem krásné lůžko na Bulovce. Jinak každý rok žně. Letos sem stihl pouze bedly, klouzky a babky. Každopádně je to OT, protože nevěřím, že klobouky rostou i u klánovic.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    HONZAK89: zkousel jsem hoedat dvakrat,ale jeste jsem nevedel co vlastne :) jinak hriby jakoze hriby,protoze minuly tyden na vysocine ani babka,v klanovicich taky nic.takze jsou opozdeny
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Nechal jsem se vyprovokovat vašimi úlovky a i přes vyšší teploty vyrazil. Jak se dalo tušit, sezona teprve začíná, což bylo znát hned dle listí, které zatím je žluté, a to v "mojí" lokalitě nevěstí nic dobrýho.. Dokud to není jednolitá hnědá vrstva listí, nic moc nenajdeš. jen pár mláďat.
    Jak tu někdo psal o vůni, došlo mi, že je obvykle nejprve cítím než vidím. Což funguje když a) nemáš covid b) jich u sebe nemáš moc

HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SLAPPY: ad ten dotaz: já to vidím na PC dobře (ms edge), ale mám dojem, že jsem to dřív viděl na mobilu (chrome) a tam jsem viděl jen link.

HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ONDRA_PATA: Jako že hřiby real hřiby? Klánovičák nemá nadmořskou výšku na to, aby tam rostly lysny. Nebo se snad pletu?
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DRASTICS: jj v klanovicich zacaly hriby
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SLAPPY: možný je leccos, ale takhle mi houby vypadaly po vytažení z mrazáku, nebo jsem je takhle modrý už našel
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, to byl vtipný úlovek : )
    ROLEX: Ony byly uprostřed cesty, tak je možné, že na ně někdo šlápl, až z toho takhle zmodraly..
    PALEONTOLOG: Nebo tak. Ale toto bylo na přelomu září a října, kdy tady ještě mrazíky moc nebývají...

---

Mimochodem, zobrazuje se vám v tom předchozím příspěvku ten přiložený obrázek? Mně se tu zničehonic mnou linkované obrázky přestaly ukazovat i když ostatní normálně vidím.. Nechápu.. Možná je problém v neobvyklé doméně *.space? Nebo je to nezabezpečeným http protokolem? Ještě před pár dny se mi tu všechny obrázky zobrazovaly normálně.. Nějaká aktualizace nyxu byla?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: na kopcích je největší zima a stéká dolů do údolí, když mráz naplní nějakou depresi tak se z ní stává mrazová kotlina, ale každopádně to přichází z kopců. zkus si dát pár čerstvých do mrazáku a pak je zkus zase rozmrazit
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PALEONTOLOG: další zajímavá věc, teď jsme opodál na kopci narazili na skupiny úplně modrých... mezi jinými skupinami normálních barev... přitom tu v noci bylo 5 stupňů... tak leda nějakej přízemní mrazík... ale ty modrý skupiny jsou na vrcholu kopce, a nikde níž tak modrý nejsou... a jsou to jen některý hloučky... :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ROLEX: takhle to vypadalo, když jsem je vytáh z mrazáku
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    PALEONTOLOG: ok, to jsem nevěděl. Asi jsem teda v mrazu nikdy nesbíral.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ROLEX: když jsou mrazíky tak zmodrej celý ať velký nebo malý
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    SLAPPY: Drahansko 2019 .. takhle krásně modrý mladý houby ještě spojený s podhoubím jsem nikdy neviděl, nádhera:)
    PRHD
    PRHD --- ---
    DRASTICS: jo taky mám ten pocit..
    už jsem prošel 6 míst a zatím se spíš kocham než že bych sbíral
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam