• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MRTY
    MRTY --- ---
    CHEMIST: jj v jizerkach se bohemkam dari. je tam spousta fleku.
    CHEMIST
    CHEMIST --- ---
    Ahoj, nevíte někdo zda i na Liberecku lze najít lesní? Mám z této oblasti zkušenosti jen s kopinatkama, kterých je letos jak šafránu - nevím jestli to bylo tím podzimním suchem, ale za mě letos bída. Díky moc a sběru zdar :)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Jedu z 17km za Litomeric. 70 km do Phy - 100 jihlava . . . . 200 brno, 80 taborsko, 120 Velmez. . . . . Tak pocitej . . . . .

Hodinu mam do prdýlek na kopinatky v Decine, na Decinskym Snezniku nemam flek, na severu Albrechticko taky ne, jedine kus od Horniho Jiretina . . . .
    DAW
    DAW --- ---
    Tak Havlbrodsko dává zatím jen starší, i hodně nedorostlých starých. Řádově ale spíš jen desítky plodnic. Tipuju, že se rozjede ještě další generace, až pořádně zaprší.
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    BROZKEFF: Co ty vis jak vysoko si Drax pluje? ;)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DRASTICS: v ČR? To snad nejde mít lokality víc než 200 km odnikud ne? Vždyť to tu je jako plevel, arcany celá Vysočina, Oslavka, západ Brna, bohemiky sever nad Brnem, bohemiky jsem našel i v Orlických horách, nevěřím že tu je v republice místo odkud se kamkoli k lokalitám p.serbica musí člověk trmácet 200 kilometrů.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Potvrzuji, že Brno Soběšice už jedou aspoň někde spousty (stovky/tisíce) mladých bohemik, a našel jsem kousek vedle i lokalitu s pár staršími arcanami. Lokalita Vojanka a okolí zelené tur.značky...

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: je to naopak, vyjma davkovani. houby maji kratkej ucinek a dlouho pretrcavajici terap.efekt a jestli se s necim experimentuje na AV, jsou to houby
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    tak mu flek "za barakem" taky spustil az ted, minuly tyden ani hlavicka, ted par velkejch a spousty malejch, spendlikovky jsem tam nechal na priste....

DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    JAYBEE: Resim to samy. Casu mam malo. Vsechny lokace 200km a vic :) Az na jednu, tu mam cca hodku daleko, ale tam uz jsem byl 2x a ani houba, nechci to usepchat, zaroven nechci, aby nekdo vysbiral :D Ale to jsem mel jet uz vcera rano . . . . .

Jinak Flushe u Lysen nevim, ty z growkitu by mely davat 3x z jednoho podhoubi. Smrze to maj vzdy velkej vysev a pak uz jen po troskach . . . . . Treba si na to prijit sam. Tim ze to mam casto spojeny s vyletem a vencenim a chci projet vic lokalit, a) kde vim, b) zkusit pobrouzdat zas novy mista, protoze nikdy neni dost, taxe malokdy ns stejny flek vratim .
    GIGIMON
    GIGIMON --- ---
    Zítra jdu zkusit štěstí ve Fontainebleu u Paříže. Nemáte někdo nějaké informace o výskytu ve Francii, nejlépe v okolí Paříže?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Otázka k opakované návštěvě stejného spotu....
    Skoro před měsícem, jsem na jednom spotu, v průběhu dvou týdnů, našel pěknou úrodu. Bylo ale dost sucho a poslední návštěvu koncem října jsem našel jen pár suchých jedinců, to bylo nákých 18-20°C.
    Má cenu se tam mrknou znovu ted, když zapršelo a listí opadalo? Nemám to místo zrovna za barákem a cesta tam a zpět mě vyjde na pár stovek, tak se zamýšlím jestli to zkusit znovu tam, kde to znám nebo vyrazit na blind jinam, kde jsem ještě nebyl. Zajímalo by mě jestli už jednou vyrašený spot vyraší znovu ve stejné sezoně, když se zlepší podmínky. A nebo jestli oblast výskytu, ne jen ten jeden spot, stojí za to znovu prohledat, právě po zlepšení podmínek.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Strašná škoda že mi zbytek toho kvítku odpadnul :(

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Informátoři hlásí, že už se rozjely i bohemicy na sever od Brna tj Soběšice a spol., kvůli relativnímu suchu spíše ve vyjetých kolejích na cestách než ve volném lese, ale místy už stovky až tisíce plodnic.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    FARGO: to je nádhera :)
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    Dnes, Železné hory. Dost sucho, na kosu to nebylo. Pár pěkných kousků se našlo, hodně mladých. Příslib na víkend.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam