• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CURFEW
    CURFEW --- ---
    Co tyhle identifikujete? Takova zelenomodrajici

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ISHY: helmovek je spousta druhu. jaky druhy jedli? redkvickovou,naruzovelou? nebo ty krvavejici, safranove apod?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ISHY: to delala cela sibir, jedli muchomurky cerveny, tigrovany a jiny psychoaktivni houby
    ISHY
    ISHY --- ---
    ISHY: Připíši jen, že to nikomu nedoporučuju. Sám jsem to nikdy nezkoušel!
    ISHY
    ISHY --- ---
    Kdysi mi vyprávěl jeden amatérský mykolog (starší pán), že na srazech mykologů ty helmovky normálně jedí a že je to jako dát si panáka. Dost mě to překvapilo, bo jsem si nedovedl představit jak tam ty dědci ty houby sází. Ale ukazoval mi ji i v atlase a dost na tom trval :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    pojnta je, ze pokud je v helmavkach muskarin, muscimol n. kys ibotenova, tak jsou psychoaktivni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCIDER: ale prosimtebe
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PALEONTOLOG: v ty muskarin neni....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: a zapomnela jsem se zeprat, muchomurku cervenou znate?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GALADAR: helmovky s psilocybinem? Jaky druh? To by byl mykologicky objev stoleti. Řada helmovek obsahuje muskarinove jedy, ne psilocybin.
    GALADAR
    GALADAR --- ---
    CHILDRENOFKARMA: Rostly u přehrady na Borech ve svahu, ale je to dost známá lokalitka. Vhodné odlišit od helmovek, kterých tam roste požehnaně i kolem cesty, taky údajně fungují ale IMO je po nich dřív špatně než dobře :)
    CHEMIST
    CHEMIST --- ---
    Jizerky dneska. Taky spousta prcků, sezona určitě není u konce :)

FARGO
    FARGO --- ---
    3108: Podle mne jeste celej listopad pojedou. V mejch lokalitach kolem Hruby Skaly je hafo malejch…
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    3108: V místech kde se drží vlhkost houby rostly, spousty druhů. Spíš tedy nižší polohy, nahoře bylo prd.
    3108
    3108 --- ---
    Hruba Skala - zopar kuskov sa naslo, kto vie, ci sa to este rozbehne...

ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Zkusil jsem Zelezne hory a jednim slovem "slaby". Na zpatecni ceste jsem si u silnice alespon nasbiral jablka a nechal si je rovnou zmostovat :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    _BENNY: dyt celej podzim neprselo, odpiskal jsem houbareni
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SDN33: vlhko bylo vsude, ale to az ted posledni tyden. je dost pravdepodobne ze moje oblibena mista jsou uz vyschla nebo jinak znicena, a je potreba patrat po uplne novych mistech nekde jinde, na coz ted bohuzel vubec nemam kapacity :/ kazdopadne me zarazilo ze jsem nevidel ani jine houby, vubec nic. za celou cestu jsem videl jediny parez na kterym cosi rostlo, jinak mrtvo.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    vcera jsem byl 4 hodiny v ceskym raji.poprve.a nenasel jsem jedinou.zvolil jsem blbou trasu,v okoli nebylo jediny misto,kde bych je cekal.a hrozne sucho celou dobu.
    cesky raj je velky uzemi,snad za rok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam