• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: tvoje projekce jsou ňuńu a bludné - třeba o mé práci. Nic to nemění na tvé pozici, kdy bohorovně argumentuješ filmem opropti konkrétnímu doporučení konrkétních odborníků, kteří s tím pracují a kterým Iom nukso popsala svoji konkréní situaci.

Takže vono to s tou arogancí bude trošičku tvůj problém, že?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: lol, není to seriál, ale poměrně odborně zpracovanej dokument a zároveň je v něm řečeno, že taková forma terapie je stále ještě v plenkách a léčba není vždy samospásná. Pokud tímhle arogantním způsobem argumentuješ všem svejm kliošům, tak gratulki, pak se není čemu divit že máme v naší malý zemičce nejvíc psychiatrickejch lůžek na hlavu, co se Evropy týče
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: protože doporučuješ někomu s psychotickým onemocněním aby se řídil seriálem z neftlixu ignorovat dost klíčová varování lidí, kteří se terapeutucké práci s psychedeliky věnují.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Lol, ty minusy proc?:))
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    IOM_NUKSO: Uplne bych to nezavrhoval, samozrejme vzdy dodrzovat asistovanou lecbu a poresit tu dalsi medikaci, aby to nedelalo neplechu, ale jako odrazovej mustek pro nacerpani dalsich informaci muze poslouzit tenhle dokument https://m.imdb.com/title/tt8661404/
    Je to na netflixu, ale urco nekde stahnes
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    LETTADLO: Koukam na to jak vyvoranej vejr, ale před chvíli se ten prodejce s omluvou ozval, že prej ten zbytek pošle. Tak třeba se to fakt do vánoc stihne. Dam vědět.
    NEMI
    NEMI --- ---
    Poslední letošní Bohemica. Dnes Ondřejovsko. Za mě také hodně špatný rok.Moje letité místo, kde pokaždé žně, letos pár ostrůvků. I tak fajn podzimní procházky po lese, jako vždy.

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SUCZKER: každopádně děkujem za snahu a neváhej se aspoň ozvat když budeš někdy potřebovat nasměrovat v lese ;)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    IOM_NUKSO: za me je to trochu smutne uvazovani. Pokud jsem rozstrelenej chorobou, kterou se snazim nejakymi leky udrzovat ve fazi remise, myslenku na vstupovani do toho titrovani hladiny normy nejakym nevyzpytatelnym faktorem - chapu ze clovek se snazi hledat asi kde to jde.

Ale v primeru je to asi jako kdyby se diabetik zacal vyptavat v cukrarne, jak moc mu rozstreli tento dortik glykemii.

A nebo brat leky na tlak, aby ho mel stabilni a dotazoval se, jak casto a jak moc muze solit polivku.

A nebo mit celiakii, drzet bezlepkovou dietu a rozvazovat, jak velkej rohlik z pekarny si dat, protoze jinejm lidem to zahani hlad.

Je treba se s tim smirit, neni to spravne, tak jako nebude clovek na voziku behat, tak jako albin nebude nikdy palit speky u more . . . . . .etc.

Kazdopadne drzim pesti a pokud se pokusis experimentovat se svym telem a mysli, dej pak vystup.
    GIGIMON
    GIGIMON --- ---
    Poslední střípky podzimu v železných horách

HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Ahoj! Letos jsme poněkud zaspali, ale chtěli bychom se s kámošem podívat někam na houby teď v sobotu, pokud možno co nejblíž Praze. Já bohužel znám jen místa v okolí Brna, což je docela daleká cesta s nejistým výsledkem. Nemáte prosím nějaký tip, kam to jet ještě zkusit? Klidně sz. Díky moc!
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Ahoj, asi před měsícem jsem tu nabízel, že všem zajemcům objednám ty známky, co jsem předtím postoval, a dopadlo to bohužel tak, že na tom Lastdodo.com objednáno a zaplaceno 5 ks od každého + 3 eura poštovného, ale když jsem slavně otevřel obálku a těšil se, že všem napíšu, že to mám, a začneme vymeješlet, kde a jak to každému nechám, tak jsem zjistil, že v obálce je od všech známek jen 1 kus. Viz zde, výřez fotky, co jsem posílal prodejci s tím, že objednáno 5x a obdrženo 1x:

Imgur: The magic of the Internet
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/Xt751nX

Od té doby bohužel prodejce nereagoval na žádnou z několika zpráv, zkoušel jsem to v několika řečech včetně vlámštiny (přeložené googlem). Nezbývá asi, než mu nechat špatné hodnocení. Takže jsem rád, že jsem od nikoho nechtěl žádné peníze.

A pokud to někdo chce, tak ať si to zkusí objednat přes to lastdodo napřímo (navrhujji, abyste nechali prodejci špatné hodnocení i v případě, že to dorazí v pořádku :), připadně jsem byl zase na strašnické poště a tam tentokrát tam měli filatelistický mix "houby" asi za 60 Kč, známek tam bylo podstatně více, a prosvítalo i několik známek z té původní série, co jsem tu postoval, a kterou jsem slíbil, že objednám, ale je samozřejmě otázka, kolik těch "zájmových" známek v tom mixu nakonec bude.

Píšu to rovnou sem a ne jednotlivě těm, s kym jsem se dohadoval v poště, aby to někdo nepovažoval za individuální výmluvu vůči němu. A ostatním se omlouvám za jemné OT.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Tak na Drahanské vrchovině toho letos mně známá místa moc nevyplodila. Narazil jsem na pár ostrůvků s několika málo klobouky roztroušených různě po lese, ale obvyklá místa, kde v předchozích pěti letech bývaly stovky hub, tentokrát téměř zela prázdnotou.. Tady mám dvě fotky ze 17. listopadu:

Teď už je to všechno pod čtvrt metrem sněhu...
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    No jsem Liberečák, ale ani ten Bedřichov nestíhám. Jsem v Magdeburgu a u Brna jsem jednou byl. Jen jako host v autě, takže bych netrefil zas.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    DACUBE: To je kde?
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    DOMNICK: a jezdíš na houby do Brna?
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    Lidé moji, já deset let neměl houbu po které by mne při nájezdu brnělo.
    Netlačím na to, jednou to vyjde.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF:
    PALEONTOLOG:

tak panove reknete ktery rocnik byl za poslednich cca 10-15 let horsi jak letosni. ja takovy nepamatuju, ale treba jsem neco vytesnil nebo si neceho nevsiml :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: to je dobrá zpráva, já jak tady vidím t fotky, tak si nemyslím, že by byl tak strašnej rok, ale nasere mě, když si jdu do lesa jako do sámošky a oni tam mezitím zpřeházeli regály
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PALEONTOLOG: na loňských polomech, který přes léto lesníci vyfrézovali a tím tam všude rozházeli smrkovou štěpku, jsou (byly) v každým vlhčím místě luxusní plantáže... just sayin'
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    _BENNY: mam jiny nazor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam