• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    @OOHN Tady v MS kraji pršelo v neděli a pondělí. Očekávám že příští víkend už by se dalo cosik najít. Jenže je tady jeden háček.. Teploty v noci podle předpovědi neklesnou pod 10° a a to až do soboty, takže těžko říct jestli to poroste. Sleduju FB skupinu a nějací týpci už našli pár hrstí (Brdy a Pelhřimovsko). Od dalšího týdne už se prudce ochladí, takže když se zadaří pořádný déšť, mohlo by se to konečně rozjet na plné pecky :o)
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    O víkendu tipuju, že už něco bude u nás na Vysočině. Naposledy jsem našel 5 ks
    OOHN
    OOHN --- ---
    Za jak dlouho po dešti klobouky vykouknou?
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    LETTADLO: ale pod muzeem jeste nic neni..
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    REFALLENONE: no popravdě jsem otevřel kufr naházel to dubového lesa tak jak jsem stál u auta... klacky a kůru obalenou podhoubím a očištěný zbytky hub a ani jedinej krok jsem kuli tomu neudělal...
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    LETTADLO: a jak? pohazuješ to do správnej míst (shnilý dřevo, listí, stroužky)?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Když škubu podhoubí musím ho šířit! Ani nevíte jak málo dá práce udělat si pár fleků ještě na území hlavního města...
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    nekde jsem slysel /cetl ze vytrhnouti i s podhoubim je lepsi pro houbu jako takovou.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    GARGAS: dělám to jako s normálníma houbama. Vytrhnu i s podhoubím, spodek odštípnu a hodím zpátky na zem
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    OT: Paranoidní okénko. Jako, jsme na uzavřenym diskuzáku, jen bych rád podotknul, že rozlišení dnešních foťáků už dobře bere i papilární linie na prstech.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Zdravím. Mám takovou večerní otázečku - Je lepší nožku uštípnout, nebo radši vytrhnout i s podhoubím? Jak vidím tak @magli7 to trhá i s podhoubím. Jaký je tedy správný postup? Jsem zmatenej. Hezký večer.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Tak jedem prevíti?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: a bude hur
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Potvrzuji. Vysočina zatím hodně bídná.

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Hlasim prvni letosni velmi skromny nalez P.serbica var. arcana z Vysociny (okoli Zdaru n S.). Mimoradne sucho a donedavna teplo, na jedinem miste bylo asi 10 plodnic, jinak poust a nic neroste. Loni predloni a skoro každý rok touto dobou byly na stejných lokalitách tisíce plodnic vsude.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    WARE: nejsou
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WARE: nebrat
    WARE
    WARE --- ---
    Trefa, nebo vedle ?

ONDYXINNYX
    ONDYXINNYX --- ---
    Nasušit a do medu ,med se nikdy nezkazí ,můžeš si dělat archiv 😉
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GARGAS: - nesus na svetle, svetlo zpusobuje rozklad aktivnich latek. nemusis do tmy, ale zrovna na okno bych to nedaval
    - co se tyce skladovani, cim nizsi teplota, tim vyssi stabilita. nejlepsi je mrazak, samozrejme uzavrene ve vzduchotesne nadobe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam