• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    XCIDER: Vroucí fakt ne :) Zatím prosté rozdroleni na vhodné místo nepřineslo kýžený výsledek, tak to chci nějak více podpořit...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MIKEFINDER: vyluh asi nemyslis ze zaliti vrouci vodou? :D
    jinak se studenou vodou by to asi slo, stejne jako prostym rozdrolenim susenych hub na vhodne misto, koneckoncu takhle se ty houby rozsiruji i samovolne...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANII_DP: pochopení pro vygumovanýho ezouše u mě nenajdeš, ten člověk má v horní části mozkovny obláčky a v té spodní bramboračku. kdyby o ezu psal alespoň člověk, kterej ví, že houby a rostliny jsou jiný říše organismů, pak by mi to snad ve věcný diskuzi ani nevadilo a pochopil bych, že se v názorech lišíme. ale tohle je příliš velká vygumovanost, s houbama není prdel, otrava je stále za rohem. duše lesa ti fakt nic nepošeptá, takže se vraťme k racionální vědecký bázi, která je tou nejbezpečnější známou cestou.
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BSB: resis picoviny :) Ne, neni. Ja chtel 0.5g, protoze za 1. se to lepe polyka jak vetsi kapsle a za 2. muzes jet i microdosing... Jinak jsem jich do sebe cpal i 40, kdyz byla chut na vetsi vylet :) To jsou ale psilocybe cubensis...
    BSB
    BSB --- ---
    KUBAJZZ: není to zbytečně moc želatiny 10 kapslí?
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Jak se dá založit spot bez mycelia - jen s pomocí starších (předloňských) hub se spórami? Asi naivně si to představuji tak, že na štěpku naleju výluh z hub a posypu to zase štěpkou / větvičkami pámelníku. Je to funkční cesta?
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BSB: 0.5g
    BSB
    BSB --- ---
    KUBAJZZ: á gram kapsle? :D
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    Ja teda osobne preferuji kapslovani... :)

IMG-20150508-163936

IMG-20150508-164605

20150129-202715
    MAZZAK
    MAZZAK --- ---
    miminka

XCIDER
    XCIDER --- ---
    DANII_DP: ne kazdy uzivatel veri na ezoblaboly :)
    ja teda neminuskoval a drceni hub (obzvlast predem) mi taky prijde jako hloupost, spis teda z praktickych duvodu, nadrcenim se mnohonasobne zvetsi plocha, kterou jsou ucinne latky vystavene oxidaci. ja osobne ususene houby (jen klobouky) balim natesno do neprodysnych sacku a skladuju v mrazaku. Nadrtim je jen pokud z nich delam caj/lihovy extrakt a to tesne pred pripravou
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    nechápu ty mínusy u něj, navíc teda od vás, jakožto uživatelů bych čekal hubší pochopení…
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MR_KEV: no to právě syrový houby do zaludku nechci, mě stačí ten spirit(us). stejně bych to udělal i s čajem, houby nechám prostě na dně. jednou jsem zaprasil a zkusil z těch hub druháka, ale skoro nic tam už není, není důvod se tím zabejvat :-)
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: já ten vodovy :D extrakt dělám tak, že udělám čaj z heřmánku a čerstvého zazvoru, přidám med a citron a potom vypiju i s houbami, takže i extrakt i houby, ale chutná to tak jak kdyby tam žádný houby nebyly :D lihový extrakt zní zajímavě rozhodně, ty houby pak vyhodis po těch třech minutách nebo taky vypiješ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUNDRASA: na strkání syrovejch hub do žaludku už jsem vážně starej, poslední co chci je polykat jejich těla, to je jen odpad.
    MR_KEV: čaj je extrakt vodou, já volím extrakt lihem :) prostě zaleju pár hub kvalitním pitím a počkám 3 minuty, nemusím pak řešit, co jsem jedl předtím a co budu jíst po tom.
    KUNDRASA: no jo, to je ale rébus, jak podruhý rozmělnit už jednou rozmělněnou houbu? jak si s tím vesmírná moudrost poradí?
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUNDRASA: jak píšeš, vyvolává to v tobě pocit, což za mě zní jako, jakože si ho vsugeruješ. Nemám nic proti tvému rituálnímu užívání, každý to má podle mě trochu jinak hozený :)
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    MR_KEV: Já tam rozdíl pozoruji, jelikož si užívání celých klobouků spojuji s rituálním přijímáním či sdílením svátosti. Polykám jejich tělo, což mezi mnou a houbami vyvolává pocit symbiotického vztahu.
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUNDRASA: Dělám buď čaj a nebo ten prach prostě nežvýkám a rovnou zapíjím. Taky jsem žvýkal co nejdýl, ale po pravdě mi nepřijde, že by to mělo buhvíjaký vliv na účinek:) případně jsem nějaké zavakuoval i vcelku kdybych nějak výrazně chtěl přežvykovat... Ten prach je dobrej i v tom, že se dá hodně přesně dávkovat i za pomoci odmerky od sirupů ;)
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    MR_KEV: Klobouky by měly být před polknutím řádně rozžvýkány. Jak rozžvýkáš prach?
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: já to drtim hlavně proto, že pak je to konzistentnější ty účinky, zabírá to min místa a prý vzduch má nejmarkantnější podíl na degradaci psylocibynu spolu se světlem, nehledě na to že se ti do zavakuovaneho sáčku nedostane vlhkost😊 tenhle rok to tak dělám poprvé. Minulý jsem měl zavřené usušené houby v zip sáčku a přišlo mi že ke konci cca po 10 měsících byly míň účinné 😅

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam