• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: hlavně nečekáš, až se do tebe něco vstřebá z jídla, s alkem to jde do krve dost rychle. v tomhle je dobrej ten prášek, co si kluci dělají, nemusíš řešit, jak moc jsi vylouhovala/rozkousala houbu a já se přiznám, že už to žvýkat ani nechci. je mi blbě jen si to představím :)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: a to já zase néco vydržím, to jo :) ale stále.k drogám (legálním i nelegalnim) pristupuju s respektem. Díky za odkazy, mrknu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: odrostlá narkoplaybojka by měla něco vydržet, ne :) hlavně kromě hnojníku houby s alkoholem vysloveně neškodí. ale nemám trávení panice a prostě už za sebe jíst syrový houby nehodlám.
    to je podobnej mýtus, jako alkohol a antibiotika :D

Zeptali jsme se vědců: Proč se na některé houby nesmí pít alkohol? | Věda | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/orientace/veda/zeptali-jsme-se-vedcu-proc-se-na-nektere-houby-nesmi-pit-alkohol.A150114_112242_ln_veda_ape

Houby a pivo vám zlepší trávení | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/houby-a-pivo-vam-zlepsi-traveni.A090729_134118_dobra-chut_bat
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Jak tu Paleontolog zmiňoval houby do alkoholu a ten pak vypít, musím nad tím furt přemýšlet. Kdysi mi na jednom tripu někdo říkal, že kombinace houby a alkohol je dost nebezpečná. Nevíte někdo, jak to je?
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    jednu várku jsem loni myl, protože byla hned u cesty a na kloboucích byl nalepenej nějakej prach a písek...ale byl to teda dost vopruz, hezky po jedný houbě :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SLAPPY: úplně mě nenapadá žádnej logickej důvod. Jako umejt houby od lesa, neumřít na vzteklinu a tak?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    #FirstWorldProblems : Oplachujete houby před sušením?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    AAHHWISEGUY: v praze a okolí urcite konkretni mista existuji, ale budou to imho nekym vhodne vytvorene spoty, ...par lidi co to takto dela znam. ja letos zkusil zalozit jeden na petrine, tak jsem zvedav jestli se to chytne.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    VIXLE: nevim zda přímo na Kozákově, nikdy jsem tam nebyl na podzim asi, ale v okolí Rovenska do pár kilometrů vim o několika místech, takže proč by ne i Kozákov
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    nenasli jste nekdy nekdo v okoli Rovenska p.T./Kozakova? potkal jsem tam spoustu takovejch dost typickejch mist i s jinejma houbama co rostou v podobnym prostredi, jen ty spravny ne, tak me zajimalo jestli tam je vubec nadeje..
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    praha a okoli - existujou vubec nejaky mista?
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    NYXYN: Daří se jim u nás. To jsem jel autem asi 10 minut z domu, a najedou vidim ve stráni u silnice, asi v úrovni ramen apoustu světlejch nožiček (a pod dálkáčema doslova zářili)

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Dneska ŽNĚ !

FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    Jinak den po utržení jsou klobouky spíše do bíla zadnej naznak modrani diky za učení. Budu hledat dál...
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    AAHHWISEGUY: Ja si říkal ze ten prstýnek by tam neměl bejt.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    FREERIDER: imo čepičatka - jedovaty...
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    Mohu poprosit o určení vzal jsem jen par kousků zatím mi přijdou malé .

E2E4
    E2E4 --- ---
    LOCAL_HOST: si přečti toto

Houbook
    https://houbook.info/
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Světlá barva lupenů rika vždycky jasné ne.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    MOWER: Ne
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRASTICS: Ja musim ocenit, ze nas kazisuk (tez znudeny po chvili) precizne poznal, co je lysohlavka a tatovi pomahal se sberem. Deti jsou tak ucenlive.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam