• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    MOWER: Ne
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRASTICS: Ja musim ocenit, ze nas kazisuk (tez znudeny po chvili) precizne poznal, co je lysohlavka a tatovi pomahal se sberem. Deti jsou tak ucenlive.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Aaaa spaste krytaka a poslete na Alijašku.

Letos snad nikdo nesbiral, pred tydnem by bylo lip, vzal jsem jen trosku, letos se to hodne vysporuje. A naprezrok si neberu kazisuka, co ho to nebavi a aspon tri dny dovolenou :)

PROCOP
    PROCOP --- ---
    MOWER: ne
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Džihlava, houbovej džihad
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    :-)

DHIRIAXX
    DHIRIAXX --- ---
    Dostal jsem od jednoho přítele nadrcené houby, naložené v medu. Jak bych je měl skladovat?
    Dávkování bude asi velmi pochybné!:D

GARGAS
    GARGAS --- ---
    Tak dneska jsem šel projít naslepo lesy okolo Havířova.. Šel jsem asi dvě hodiny lesem, už jsem si myslel že půjdu s prázdnou. Pak jsem ale na kraji lesa objevil moc krutej spot.lesníci tam naházeli dřevo a to udělalo svoje :) Konečně už pro ně nemusím jezdit sto kolimetrů daleko. Jupí!

SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Ze začátku listopadu z Maršínské planiny..

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Abyhc nebyla OT okolí Nasavrk minulou neděli - tak akorát narostlé, desítky hub, ne stovky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KUNDRASA: Jinak priste vřele doporučuji věnovat pozornost vlastnímu spirituálnímu bypassu, než začneš mistrovst okolí m
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KUNDRASA: Podstata reality a otevřené srdce říká l, že každý kdo vidí věci jinak než ty je zabedněný hlupák, zatím co ty jsi lepší člověk, který si to poctivě odpracoval aby viděl ten správný a jediný potenciál?

Nebo co si snažis dokazat temi povysenimi kecy, které začaly tím, že se něco prostě musí žvýkat, jinak je to špatně?

Nebo hluboká spiritualita je postavena na žvýkání?
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    DANII_DP: Hlubší pochopení? To, že někdo užívá houby, přece ještě automaticky neznamená, že porozuměl skutečné podstatě reality a má otevřené srdce. Řada uživatelů hub nedokáže plně docenit jejich potenciál a už vůbec netuší, jak s těmito hluboce spirituálními nástroji správně pracovat. V naší kultuře se bohužel obvykle užívají jen pro zábavu - jako prostředek úniku do fantazie či kvůli estetickému vytržení, které způsobují.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MR_KEV: no to "bez vzduchu" je hodne diskutabilni, to bys tu drt musel pred vakuovanim slisovat pod velkym tlakek do placicky. Ale je fakt ze je to spis akademicky problem, pokud ti to vydrzi vakuovany i po delsi dobe, asi toho nedegraduje tolik aby to bylo poznat...
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUBAJZZ: kapslovani chceme taky zkusit s kámošem z části, tenhle rok experimentujeme.. něco nadrcený zavakuovany, něco nenadrceny zavakuovany, něco zavakuovany v mrazáku, kapsle, naložení do medu. :D uvidíme co bude nejlepší
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    XCIDER: jasně když zvětšíš povrch tak by víc oxidovaly, kdyby měly jak.. Ale když jsou absolutně bez vzduchu vlhkosti, světla a tepla tak jestli jsem ty pravidla skladování správně pochopil, neměly by oxidovat prakticky vůbec:)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    XCIDER: Vroucí fakt ne :) Zatím prosté rozdroleni na vhodné místo nepřineslo kýžený výsledek, tak to chci nějak více podpořit...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MIKEFINDER: vyluh asi nemyslis ze zaliti vrouci vodou? :D
    jinak se studenou vodou by to asi slo, stejne jako prostym rozdrolenim susenych hub na vhodne misto, koneckoncu takhle se ty houby rozsiruji i samovolne...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANII_DP: pochopení pro vygumovanýho ezouše u mě nenajdeš, ten člověk má v horní části mozkovny obláčky a v té spodní bramboračku. kdyby o ezu psal alespoň člověk, kterej ví, že houby a rostliny jsou jiný říše organismů, pak by mi to snad ve věcný diskuzi ani nevadilo a pochopil bych, že se v názorech lišíme. ale tohle je příliš velká vygumovanost, s houbama není prdel, otrava je stále za rohem. duše lesa ti fakt nic nepošeptá, takže se vraťme k racionální vědecký bázi, která je tou nejbezpečnější známou cestou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam