začal bych především respektem k faktu, že každej je jinej a vyhovujou mu jiný věci. houby jsou hlavně z nestravitelnýho chitinu a může to člověku dělat blbě prostě jen tak, bez další příčiny (moje poznámka o tom, že s lihovým/čajovým xtraktem neřeším, co jsem jedl a co jíst budu), stačí mít chvilkově slabší trávení a jde to ven.
mixovat jakýkoliv houby s tvrdým alkoholem bych nikomu nedoporučil, to trávení hub výrazně zpomalí.
DYSTOPIK: taky jsem se z hub poblil, to se stane. pamatuju tchyni, co sežrala půl kila smaženejch hříbků v trojobalu, aby je pak šla do 15 minut vyvrhnout na hajzl :-) to mi udělalo velkou radost, takový práce s tím bylo..
ASAAHI: citace z odkazu:
Psilocybin research continues to show the possible benefits of consuming the fruiting body. But not everyone can stomach eating them raw. Getting knocked out by nausea and spending hours in an altered state isn’t accessible for everyone.taky bych rád zdůraznil, že ne každej si vezme houby za účelem získání "lesní moudrosti" a rozpouštění ptsd, pro někoho je to jen zábava a kratochvíle. doufám, že tu bude minimum hlasů kázajících jedinej správnej důvod k intoxikaci a z toho vyplývající moralizování.