• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    4556: Jj. Zítra odpoledne dám fotky + report.
    4556
    4556 --- ---
    Tak potom prosím reportuj zpět Gargas.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    O víkendu se jedu poprvé přesvědčit, jak moc ty potvůrky rostou v tom slavném městě na jížní moravě. Půjdu směr přehrada... Upřímně nic extra nečekám. Co myslíte? Byl tak teď někdo? :D
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    SHPAGIN: Tyhle pocházejí z jiného dne po pár deštících:

SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    Ahoj, minulý týden v Harrachově-Rýžovišti. Bylo dosti sucho, nález skromný. Prosím o laskavé potvrzení, škrtlou jsem odfiltroval sám :)

ESTEN
    ESTEN --- ---
    Na jihlavsku zaveje, museli jsme tam skoro vsechno nechat. Takovou urodu jsem asi jeste nevidel... Na deseti metrech u cesty nasbirano vic nez ma smysl tahat, do lesa nebyl treba ani krok. Radsi jsem se ani nedival kolik tam toho je

LETTADLO: 18 cm ti ale neverim, foto nebo se to nestalo :)
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    Dnešní nález 30 km od Prahy. Byl to jen takovej pokus a krátký výlet na blind.

4556
    4556 --- ---
    a ještě porostou ?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    od mrazíků už toho v Brně moc nevyrostlo
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    DIAGONAL: Byl jsem včera za kopcem, kousek od Třemošnice a nějaké arcany tam byly ... nicméně místní znalec říkal, že jde poznat, že je sucho v poslední době. Takže ideálně se vypravit podél potoka třeba ...
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Nevíte jak je na tom Seč? Nasavrky dneska skoro nic...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MIROO: takový zrůdy dlouho nebyli.... nejvetší kloubouk měl 18 cm v průměru u mě... sice jsme museli podlejzat ploty v lese, ale i tak, fakt super....
    MIROO
    MIROO --- ---
    Z dnešního výletu s LETTADLEM.

WOA
    WOA --- ---
    Taková zajímavost. Dneska jsem při dělání dřeva u kamaráda na ZAHRADĚ (v nesekané části) narazil na lysohlávky. Na kopinatky mi přišly vzhledově úplně jinde, ostřice tam nerostla a na bohemky mi absolutně neseděl biotop (prostě tráva). Pak si vzpomněl, že před rokem nebo dvěma tam rozvezl nějakou štěpku, aby zarovnal terén. No a ejhle, nechtěně založil krásnej spot!
    Pokud bude někdo schopen určit přesně, budu rád. Jesenicko, cca 700m

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MR_KEV: jestli Brno tak to je v pohodě :)))))))))))))))))))
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    LETTADLO: bylo to Brno. V Jihlavě jsem nebyl, ale snad to tam bude v pohodě;)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MR_KEV: příští rok no.... doufám že to nebylo okolí Jihlavy
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Dovolte nám lysohlávky, mohou lidem pomoci, tlačí lékaři - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-dovolte-nam-lysohlavky-mohou-lidem-pomoci-tlaci-lekari-40495319
    PENER
    PENER --- ---
    ORTWORKA: Předpokládám, že sbíráno na louce.. Ty tři vlevo v nejhornější skupince IMO ano, Lysohlávka Kopinatá.
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    NOPOLICE: řek bych že jsou, ale vždycky je lepsi vyfotit houbu i zespodu a ze země vytáhnout celou houbu, pak se prakticky nejde splést... Každopádně jak tady někdo řešil to že se nemají houby tahat i s kouskem podhoubím, ale ustipovat/urezavat tak je to blbost. Mykologové tahaji houby celé i z důvodu určení správného druhů a nemá to vliv na růst dalších hub z podhoubí.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Něco z dneška. U těch obrů (na fotce už utržený) jsem si nejdřív nebyl jistej (zvlášť když má klobouk otočený vzhůru nohama a od středu se zvedá). Podle modrání ale asi není pochyb, ne?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam