• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    HONZAL: Krásný talíře.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    HONZAL: Jj, taky mi prijdou jako jiny poddruh, ale urcite to budou ony.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak asi jsem konečně našel pár míst blízko od Olomouce (u Šterberka) a nemusím k Brnu, raději sem dávám i jako double check, přeci jen vypadají trochu jinak, než ty u Brna...ale zdáli se mi starší. Ono taky před sbíránim nepršelo snad 2 týdny. Čímž si i vysvětluju, že jich moc nebylo a pokud zaprší, mohly by růst mnohem více příští roky,

4556
    4556 --- ---
    a ty co teda rostly ze země, tak všechny modraly ?
    Nevím jestli modrají i jiné, podobné houby. ?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    4556: ty vzadu, rostoucí ze země byly lysohlávky, ty na klacku ale ne.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Dnešní test náhodně vytipované lokality nedaleko Olomouce přinesl úspěch. Údolíčko s potokem. Je tady vlhko jak kdyby pršelo dva dny v kuse. Stačí vyjít z údolí a ani prašivka. Myslel jsem, že po mém neúspěchu v Brně pro mě sezóna už končí, ale houbový bůh mi dal ještě šanci :D Je zde výskyt - Moravica, Arcana.

4556
    4556 --- ---
    ok, díky. A na té fotce co jsi mi poslal, tak není žádná z nich ?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    4556: z fotky si to netroufnu na 100% hodnotit, ale vypadají, že jsou.
    OOHN
    OOHN --- ---
    ESTEN: děkuju.
    4556
    4556 --- ---
    takže myslíš, že žádná z nich nemusí být ?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    4556: možná mám podobnou zkušenost. Na jednom místě jsem našel (a sebral) taky pár hub co nezmodraly, na fotce jsou to ty rostoucí z klacku porostlého mechem. Žádné modrání ani po mechanickém poškození klobouku. Zdibíček jsem ochutnal a chuť naprosto jiná, takže šli ven :))

4556
    4556 --- ---
    ještě jsem zapomněl napsat, že všechny rostou na kouscích dřeva pod listím.
    4556
    4556 --- ---
    Ahoj. Stejná lokalita jako minule, smíšený les u cesty. Na jedné fotce je znázorněný rozdíl mezi zmodralou a "normální". Tak jaký na to máte názor?

3108
    3108 --- ---
    Hruboskalsko po modrej dneska 3ks ,( prišlo mi moc sucho...
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    KOSZLIK: já byl v lesích u města Sázava, respektive jihozápadně od ní, jako když jedeš z D1 na Sázavu. Byl jsem autem, takže jsem prostě projížděl krajinou a když se mi to někde zdálo fajn, tak jsem zastavil a zkusil štěstí.. zajímavé je, že hlouběji v lesích jsem nenašel téměř nic, všechno bylo buď hned u cesty nebo v její blízkosti v takovém tom klasickém bordelu co mají houby rády (ale to je možná dáno tím, ze ty lesy moc neznám)

KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    4556: modraj? Jestli jo tak 99%
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    SUBHAM: prosím kde cca, město, chystám se ještě před zimou má výlet a rád bych udělal čokoládu. Nakonec z toho co jsem našel v Praze je 15g a návštěva teď v pátek ukázala, že pod tím listím je to obtížné. Po 2h procházky jsem našel jen15klobouku.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    4556: To by bylo super. Promiň, ale tohle je jak vyfocené na kalkulačku. Ale jak říkám, na 95% jsou. Ale jistota je jistota. Hezký večer!
    4556
    4556 --- ---
    díky za tip, ale vůní si nejsem vůbec jistý. V pondělí prohledám ještě okolí a kdyžtak pořídím lepší fotky.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    4556: jak voněj? je to ředkvička?...
    4556
    4556 --- ---
    gargas - díky za názor. Při cestě lesem jsem si chtěl oddychnout a tak jsem se usadil u cesty, kdežto najednou hned vedle nohy vidím tyhle houby.
    Nevíš jestli si můžu 100% ověřit, že se jedná opravdu o tu správnou houbu ?
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    4556: Ano. Psilocybe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam