• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    ROLEX: Jj já tam byl před mesicem a byly tam miliony malejch a pak cca jak vy a jak kdyby tam nikdy nic nerostlo 😅
    V Brně budu muset najít nové fleky, protože ty co byly každý rok zaručený, tak někdo projel nějakou strunovkou..
    Kdyby někdo měl tip na místo na jistotu tak pls pošlete zprávu, vyměním klido za svý fleky, ale ty budou ready zas až příští rok nejspíš bohužel.. díky moc
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    MR_KEV: Byli jsme dva tydny zpatky na overenych mistech kolem Zdaru a prislo mi, ze jsme to promeskali. Nasli jsme par uschlejch sirek.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MR_KEV: podkomorské dnes po dlouhém suchu malinko zapršely, ale zítra výsledky ještě podle mě nebudou úplně znát, spíš pozítří
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    Ahoj, netuší někdo jak to vypadá ve Žďáře nad Sázavou, případně Podkomorské lesy? Zítra bych chtěl vyjet, tak jestli to nebude jalový😅 Díky moc
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Jinak hlásím náhodný nález v Krkonoších v 700mnm. Smíšený les. Asi bohemky.

MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    PICAZSOO: teda to muselo dát práce :)
    Za mě vše ok
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Ahoj, les na severním břehu Sázavy dnes (měli jsme tip od kamaráda). Sbírali jsme poprvý - přišly nám celkem zjevný*, ale radši sem hážu pro kontrolu. Snad je tenhle formát pro poradnu vhodný? Pokud ne, tak mě bezostyšně upozorněte. Kdyby vám nějaká přišla podezřelá a chtěli jste lepší fotku, tak vyfotím znovu.

Předem díky moc.

*Teda celkově chci říct, že tohle auditko hodně pomohlo s nakalibrováním toho, co vlastně hledat. Tak snad jsme trefili správně. Samozřejmě nám jde hlavně o to neotrávit se - co jsem pochopil, tak jediné dvě opravdu nebezpečné záměny jsou s Čepičatkou jehličnanovou a Sametovkou vrásčitou? Ty mi teda přijdou dost odlišné, takže jestli je jediný riziko, že některý z těch hub prostě nic dělat nebudou, tak za mě ok.

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    psilocibe ostraviensis. bylo jich málo a staré. přišlo mi že nejlepší místečka z loňska projela povodeň z vylitého potoka. zároveň sucho

GARGAS
    GARGAS --- ---
    Dnešní výlet na jednu vytipovanou lokalitu na Olomoucku. Nešlo to posbírat. Převážně Bohemica.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    HONZAL: myslim ze kolem Brna je to moravica + arcana
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    XCIDER: Jo, to by odpovídalo. Proti Brnu mi prišli větší, víc do hněda...u Brna rostou převážně Moravica / Bohemica / Arcana? Nebo nelze jednoznačně říci? Když už je to ta mykologická poradna tady ;-))
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    HONZAL: Krásný talíře.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    HONZAL: Jj, taky mi prijdou jako jiny poddruh, ale urcite to budou ony.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak asi jsem konečně našel pár míst blízko od Olomouce (u Šterberka) a nemusím k Brnu, raději sem dávám i jako double check, přeci jen vypadají trochu jinak, než ty u Brna...ale zdáli se mi starší. Ono taky před sbíránim nepršelo snad 2 týdny. Čímž si i vysvětluju, že jich moc nebylo a pokud zaprší, mohly by růst mnohem více příští roky,

4556
    4556 --- ---
    a ty co teda rostly ze země, tak všechny modraly ?
    Nevím jestli modrají i jiné, podobné houby. ?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    4556: ty vzadu, rostoucí ze země byly lysohlávky, ty na klacku ale ne.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Dnešní test náhodně vytipované lokality nedaleko Olomouce přinesl úspěch. Údolíčko s potokem. Je tady vlhko jak kdyby pršelo dva dny v kuse. Stačí vyjít z údolí a ani prašivka. Myslel jsem, že po mém neúspěchu v Brně pro mě sezóna už končí, ale houbový bůh mi dal ještě šanci :D Je zde výskyt - Moravica, Arcana.

4556
    4556 --- ---
    ok, díky. A na té fotce co jsi mi poslal, tak není žádná z nich ?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    4556: z fotky si to netroufnu na 100% hodnotit, ale vypadají, že jsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam