• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    DIAGONAL: hraje u dávkování roli hmotnost uživatele? Obecně mám zkušenost, že "mi stačí" mnohem míň než někomu, kdo váží o 30 kg víc než já.
    Tudíž doporučovat 20 ks jako psychedelickou dávku je univerzál bez ohledu na to, zda dotyčný váží 55 kg nebo 90?
    GIANTHACA
    GIANTHACA --- ---
    DIAGONAL: Díky mno jsem trochu posera, jaký je průběh u takové dá dávky? Díky
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    GIANTHACA:
    20+ks u bohemik už se dá mluvit o tripu. To můžou bejt dva gramy.
    Nad 50ks /~5g plnotučnej zážitek.
    Dá se i 10g, když tomu věříš...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    GIANTHACA: Psychedelicka davka by mela byt snad nekde kolem 5g susenych hub.
    GIANTHACA
    GIANTHACA --- ---
    Jak je to s dávkování? Kolik ks lysohlávek? Vím každá může obsahovat jiné množství, jde mi o to že jsem dal 7 houbiček (Lysohlávka česká) a chvilku silná úzkost, chvilkama špatná nálada, ale když jsem zavřel oči tak jsem za chvilku někam zmizel, neměl jsem tělo, a bylo to hrozně příjemné. Ale když jsem otevřel oči tak nic. Je to hodně nebo málo? Díky
    JIRZIN9
    JIRZIN9 --- ---
    USHAKK: pokud je substrat "naockovany" tak se spory nekdy proberou a zacnou rust, jak rychle se to stane zalezi na mnoha faktorech, pokud je v kitu substrat a roztok se sporama melo by to byt asi legal... Pokud je tam "liquid culture" tak uz ne...
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    JIRZIN9: mycelium ty připravené kity snad ještě neobsahují. To je jen naočkovaný substrát a mycelko se rozjede po “aktivaci”. Nebo se pletu? Dik
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    CZARES: zkus to i tady, zde se hlavně věnujeme čepičatkám: [HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ]]
    Já objednával loni a přišlo vše v pohodě. Kámoš bere pravidelně a taky bez problémů
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CZARES: Já si před lety objednávala z Holandska pěstovací sadu, ale byl to jen substrát a spory.
    Úplně bych nečekala, že to bude někdo kontrolovat a předpokládám nějakou diskrétnost ze strany odesílatele, nicméně pokud chceš mít jistotu, tak asi ty spory.
    Btw čekala bych, že stíhaný bude spíš prodejce, než ten kdo kupuje.
    CZARES
    CZARES --- ---
    JIRZIN9: Hmm, takže jestli to chci legal. Tak objednat jen spóry.
    JIRZIN9
    JIRZIN9 --- ---
    CZARES: Mycelim legalni neni protoze tez obsahuje psychoaktivni substance, legalni jsou jen spory, ty v sobe pry nic nemaj.
    CZARES
    CZARES --- ---
    VERSONNENHEIT: To nevím, jen jestli to nějak více nekontrolují ty balíčky z Holandska. Navíc jako ono to samotné podhoubí by mělo být legální. Nelegální je až ta houba. Něco jako semínko ganji, které jde volně koupit na netu.

Já jen jestli s tím prostě nejsou nějaké problémy a jestli si třeba někdo něco neposlal někdy...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CZARES: Kdo a jak by měl zjistit co sis objednal?
    CZARES
    CZARES --- ---
    Zdarec,
    prosím o radu. Chtěl bych si objednat grow kit z Holandska z webu https://www.wholecelium.com/ a mám obavy abych pak nebyl zadržen a souzen jako ukázkový příklad společensky neadaptovaného a protizákonně jednajícího jedince 😀. Máte s tím někdo prosím osobní zkušenost? Co jsem se dočetl, je to v pohodě. Píšou to i na tom webu. Už dávněji jsem si objednával spory, ale to bylo z Česka.

Děkuji za případné odpovědi.
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    ROLEX: Jj já tam byl před mesicem a byly tam miliony malejch a pak cca jak vy a jak kdyby tam nikdy nic nerostlo 😅
    V Brně budu muset najít nové fleky, protože ty co byly každý rok zaručený, tak někdo projel nějakou strunovkou..
    Kdyby někdo měl tip na místo na jistotu tak pls pošlete zprávu, vyměním klido za svý fleky, ale ty budou ready zas až příští rok nejspíš bohužel.. díky moc
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    MR_KEV: Byli jsme dva tydny zpatky na overenych mistech kolem Zdaru a prislo mi, ze jsme to promeskali. Nasli jsme par uschlejch sirek.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MR_KEV: podkomorské dnes po dlouhém suchu malinko zapršely, ale zítra výsledky ještě podle mě nebudou úplně znát, spíš pozítří
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    Ahoj, netuší někdo jak to vypadá ve Žďáře nad Sázavou, případně Podkomorské lesy? Zítra bych chtěl vyjet, tak jestli to nebude jalový😅 Díky moc
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Jinak hlásím náhodný nález v Krkonoších v 700mnm. Smíšený les. Asi bohemky.

MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    PICAZSOO: teda to muselo dát práce :)
    Za mě vše ok
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Ahoj, les na severním břehu Sázavy dnes (měli jsme tip od kamaráda). Sbírali jsme poprvý - přišly nám celkem zjevný*, ale radši sem hážu pro kontrolu. Snad je tenhle formát pro poradnu vhodný? Pokud ne, tak mě bezostyšně upozorněte. Kdyby vám nějaká přišla podezřelá a chtěli jste lepší fotku, tak vyfotím znovu.

Předem díky moc.

*Teda celkově chci říct, že tohle auditko hodně pomohlo s nakalibrováním toho, co vlastně hledat. Tak snad jsme trefili správně. Samozřejmě nám jde hlavně o to neotrávit se - co jsem pochopil, tak jediné dvě opravdu nebezpečné záměny jsou s Čepičatkou jehličnanovou a Sametovkou vrásčitou? Ty mi teda přijdou dost odlišné, takže jestli je jediný riziko, že některý z těch hub prostě nic dělat nebudou, tak za mě ok.

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    psilocibe ostraviensis. bylo jich málo a staré. přišlo mi že nejlepší místečka z loňska projela povodeň z vylitého potoka. zároveň sucho

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam