• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PALEONTOLOG: to sice dává smysl, ale taky jsem nepozoroval snížený účinek u namletých hub... :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: hm tak starsi houby jsem mel a nejakej snizenej ucinek nad ramec bezny oscilace ruznejch sberu jsem nepozoroval. asi z tohi jde udelat veda o poklesu potence, ale faktem je, ze houby z medu uz nevyndas.

uprimne si myslim, ze nejvic oxidace uskodi pri mleti. vnikaj tamctelloty a znasobi se reakcni povrch...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUBAJZZ: ja bych dodal, ze uplne stejne zabrani pxidaci extrakce treba do alkoholu
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PALEONTOLOG: :))))
    SA_KRA_: Slouží to hlavně jako ochrana před oxidací, protože psilocybin se může rozkládat při kontaktu se vzduchem a vlhkostí, a zároveň jako konzervant s antibakteriálními vlastnostmi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: s medem je to takovej trik, ze kdyz das houby do medu, priste je musis jist i s medem
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: jestli jsou v poradku neplesnivy tak je rozemel na prasek a zamichej do medu
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    SA_KRA_: jestli nejsou plesnivy tak bych to neresil. takovych veci 2+ roky starych v suplicku mam...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    KUBAJZZ: aha dik ted uz tomu rozumim, ja myslel ze je to to samy a neni to to samy: Kyslíkový absorbér absorbuje kyslík, ale ne vzduch nebo vlhkost, zatímco silikagel absorbuje vlhkost. Proto se pohlcovač kyslíku doporučuje, pokud chceme udržet úroveň vlhkosti v obalu a prodloužit čerstvost potravinářského výrobku. Na druhé straně silikagel pomáhá snižovat úroveň vlhkosti v obalu a prodlužovat životnost potravinářských výrobků.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: ano
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUBAJZZ: vánočního kubu jako když najdeš :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    A nebo, tu pak můžeš uvařit a máš z toho houbové rizoto. :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    i trocha suché rýže funguje podobně :D
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    KRYSTOFF: normální silica gel a nebo kup obyčejný kočkolit...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    prosímvás jak někdo říkal že do uskladněných hub dává odvlhčovač tak to jste mysleli ten pytlíček - O2 absorber, nebo deoxidizer, jak občas vypadne z nějakého zboží z Číny? mi přijde že ten to naopak trochu zvlhčuje...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    to je hodně divná historka, ještě bych pochopil kdyby ho chytli slováci při kontrole někde na hranicích, ale ve vlaku v Olomouci? ale ze Žiliny do Brna se nejezdí přes Olomouc. a ve vlaku jsem naposled viděl celníky asi tak před 25 lety. a podle obrázku tam měl bohemiky. u Žiliny v kopcích rostou kopinatky, jednou jsem je tam našel na Martinských holích
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DYSTOPIK: vezl to přes hranice, takže velký špatný.
    Podle mě musel mít předtím v batohu hulení, pes vyčmuchal, našli houby a smůla :-(
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    "Jedná se o velmi nebezpečnou houbu, která může kromě psychózy způsobit poškození důležitých orgánů v těle,“ konstatoval mluvčí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: ja novinky a lukacovicovo media pul roku nevidom, tak obsah clanku neznam :) kazdopadne mi unika, proc se priznal k lysnam. idk
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PALEONTOLOG: taky jsem se nad tim pozastavil. Podle mě to vezl do Žiliny a pak zbytek zpět do Brna..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: vozit lysohlavky do brna, co to je za napad? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam