• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    SA_KRA_: no právě, kdybych chtěl polštáře tak je taky budu měřit na kusy a ne na kila ;o]]]

jasně, prostě je to podle zvyku, já teda vždycky podle kusů
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KRYSTOFF: to je jak ptat se na kilo peri vs. kilo zeleza, jak je to teda velky? Ja to striktne odvazuju. Jednou jsou to ctyri vetsi, jednou jedenact malejch ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KRYSTOFF: jeden moudrej člověk jednou řekl : [DYSTOPIK @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna]
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KRYSTOFF: jestli máš sušený, tak si je zvaž, ne. já teda podle sušený gramáže nikdy neávkoval, řešil jsem spíš počet klobouků. někdy mě vytrestao 20 velkejch a jindy mě vytrestalo 40 středních a už mě vytrestalo i 60 malejch.
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    no. a teda ty 2g. kolik je to hub?? jako chápu že každá houba je jinak velká a když je mokrá tak je těžší než suchá, a že kopinatky jsou mrňavý a bohemiky velký, ale přece, kolik je to kusů? kopinatek vs. bohemik?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    1023: wtf :)

Byl jsem mladistvým intelektuálem | I Was a Teenage Intellectual | English subtitles
    https://youtu.be/q-HNEyBN3Lo?feature=shared
    1023
    1023 --- ---
    KUNDRASA:Si mi normálně připomněl film Byl jsem mladistvým intelektuálem. Na tuhle perlu naší kinematografie jsem málem uplně zapomněl🙂
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUNDRASA: ale to vis zejo
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    PALEONTOLOG: Grofovo zkoumání transpersonálních zážitků a obecně holotropních stavů přineslo více než dostatečné množství takových důkazů, jenže vědci, kteří pracují v kontextu zavedeného paradigmatu, automaticky zamítají veškeré poznatky, které nejsou slučitelné s jejich teoretickým rámcem namísto toho, aby v nich rozpoznali podnět ke změně svých teorií.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: popravdě si myslím, že dnes už nikoho nezajímá ani grof, natož leary, a už vůbec ne jejich vztahy. od learyho jsem měl jakousi ilustrovanou knížku plnou pičovin, hra života tuším. za mě je stále užitečnější vštípit lidem, že houby se nedávkujou po kusech a že chatGPT netuší, co s tebou udělaj 2g houbový hmoty a neřešit animozity tohohle typu.
    btw. hádám, že Grof to jeho univerzální vědomí a podobný pravdy do konce života neodvolá, i když pro to nepřinesl nikdy žádnej důkaz. a to má bejt jako ta věda, celoživotní omyl a zcestný paradigma?

SA_KRA_: když cituju, cituju konkrétní tvrzení v textu, jinak jakobych necitoval. není něčí starost dohledávat tvoje argumenty, to pak akorát diskvalifikuješ sebe.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MAUGLI7: ale jo ale chci na další level 😁😁😁
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    XARGH: a manaskovy divadlo by si zahrat nechtel? Chtel si podkald, mas ho. Konkretni citace jsou taky v How to change your mind ep.2 kde to rika primo Hofman. Nazdar. Tyvole .))
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    LETTADLO: copak, v českých lesích už tě to neba? :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Chtěl by příští rok někdo jet na houby do Itálie?
    XARGH
    XARGH --- ---
    SA_KRA_: co misto nějakého wall of text vypíchnout konkrétní citací?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    XARGH: tvl prvni odkaz na MAPS, google plus tri vteriny.
    Btw hlavni rozpor mezi nim a Hofmannem nebo Osmondem (to vis kdo je?) byl ten, ze zatimco Leary chtel dat LSD co nejvetsimu poctu lidi s tim, ze kulturni revoluce prijde zdola, Hofmann a Osmond je chteli dat intelektualnim elitam s tim, ze pak se paradigma zmeni efektivneji.
    The Plot to Turn On the World: The Leary/Ginsberg Acid Conspiracy – Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies – MAPS
    https://maps.org/news/media/the-plot-to-turn-on-the-world-the-leary-ginsberg-acid-conspiracy/
    proboha, je to snad v kazdym dokumentu nebo knizce.
    XARGH
    XARGH --- ---
    SA_KRA_: "jasne" není argument, který by mě dokazal přesvědčit 🙂
    Try harder...
    XARGH
    XARGH --- ---
    SA_KRA_: podpor to nějakou citací...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    XARGH: ale jasne ze tvrdil
    XARGH
    XARGH --- ---