Čus, zase po roce jsem cejtil, že už je čas. Jelikož stárnu a nechce se mi jezdit do Železnejch, tak jsem zajel zkontrolovat jeden vydatnej flek u Sázavy. Teprve je to v začátcích. Peak odhaduju cca 14 dni i nastávající ochlazení je si myslim hodně probere. Na konec bych se chtěl omluvit všem co mi loni psali, jestli jim prozdradim místo kam tam chodim. Přečet jsem si to až nedávno a docela mě to překvapilo, jsem zvyklý že v téhle komunitě si kontrétní místa lidi nesdílí, moje fleky jsou výsledkem cca 20ti let toulání po vysočině, železných horách a okolí Sázavy. Taky mi nikdo nikdy neřekl kam mám konkrétně jít. Začínal jsem kolem Seče a v Jihlavě protože jsem o tom slyšel tady že tam rostou. Dobrý je si vyripovat místa nejdřív v mapě (svahy kolem řek, houštiny, škarpy kolem cest u potoka….) a těch objet na začaltlu víc. Ještě se mi rakhle nestalo že bych nic nenašel, nový místa jsem takhle hledal každej rok abych nebyl valzanej jenom na to jedno. Nebo jsem třeba slyšel v rádiu reportáž o lysnách v Jihlavě, kde řikal týpek “ no tam u hospody Na lýše, je dycky plno pražskejch značek :D “ tak jsem tam jel a zaparkoval přesně tam… a to víte že jsek nejel domu s prázdnou…