• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ZAHRADKAR: ale to už se pak nejí ne ty houby? jenom ta citronová šťáva. a jak dlouho to v tom necháváte?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    SLAPPY: Ale ji, tak už tu taky něco málo vylézá..

(13. 10.)
    PMA
    PMA --- ---
    ZAHRADKAR: Jo, je to posekaná paseka s kopřivami a ostružinami atd. hned vedle cesty kterou chodím na obvyklé místa. Včera tam na mě vykoukli tady ti jedovatí krasavci, na prostoru cca 5x5 metrů ve stínu.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PMA: fakt krasny! ale to bude taky takova nejaka ruderalni puda, koprivy, ostruziny, a tak, ne?
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    A tip na Taborsko byste prosim nekdo nemel? Jezdil jsem sveho casu na kopinate na louky kolem Plane nad Luznici. Bohuzel to nikdy nebyly zadne zne a naposledy, kdyz jsem se tam zkousel divat, tak uz vubec nic.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Zkoušeli jste už někdo třeba Miličín a okolí?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Houbičky mládí: Látka způsobující halucinace zpomaluje stárnutí, zjistili vědci - Deník.cz
    https://www.denik.cz/veda/houbicky-mladi-psilocybin-oddaleni-starnuti-dlouhovekost.html
    PMA
    PMA --- ---
    Dneska Rosice.

BUCI
    BUCI --- ---
    Dobře je to učí ve 4 třídě

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    a modřínový jehličí maj rádi, ale nevim který, ty lesní od sebe nerozeznám. v sobotu taky: kopřivy, ostružiní, bahno...a nic...
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MATT: prijde mi zajimavy, ze tady na zdarsku rostou arcany, stejne jako na brnensku - ale tam vali v dubovych lesich, zatimco tady je vidavam zpravidla mezi smrky, ale i podel potoka, kde jsou spis olse a bezy ... takze nejsou tak vybirave, jak jsem si drive myslel (a hledal tady na zdarsku prave jen v listnatych lesich, kde jsem ale nenasel vubec nic)
    MATT
    MATT --- ---
    ZAHRADKAR: houby obecně maj rády různý přechodový stanoviště, snadněji si najdou to správný místečko.. ;)

btw: Vzpoměl jsem si, že tušim vloni byl nějakej výzkum, kde se do mapy klikalo, kde kdo našel? Nevíte někdo, je z toho nějakej vystup? Nejde mi o konkrétní fleky, ale spíš typ stanoviště a dřeviny, který je provázej.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    MAUGLI7: v tom případě doporučuji vesnici Rudka u Domašova. Rostou podél cesty a můžeš sekat kosou.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MAUGLI7: Jednu paseku plnou ostruziniku a kopriv jsem nefoti, ale tam je jich asi nejvic, takze vim, o cem mluvis!;)

Jinak mam odpozorovano, ze maji velmi rady takove poskozene biotopy - okraje cest, paseky, stare hromady vetvi ... idealne vlhci, stinne stanoviste.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    ZAHRADKAR:
    Upřímně ti tenhle biotop trochu závidím. Nevím jak u ostatních, ale mě to prostě takhle hezky někde v lese na jehličí neroste. Musím se prodírat strašnou džunglí kopřiv, trávy a sraček. Jsem pokaždý popálenej doslova až na zadku a fyzicky dost vyčerpanej.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Neni to uplne videt, ale rostou ted fakt hojne. Myslim, ze tady je to blizko maxima, ale povali to pravdepodobne do listopadu.

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    UNIONJAM: ja bych svy mista taky nikomu na net nepsal - na tech proflaklejch je dobre videt, co za dobytek obcas jezdi sbirat - rozorane az do podhoubi, aby si asi nasbirali i jeste uplne nejmensi plodnice, kolem bordel ... jeste kdyz jsem jezdil nad brno, tak jsem krom hub z lesa tahal vzdycky tasku bordelu ... A presne jak pises - staci se trochu podivat do mapy a pak hledat. Tady ve zdarskejch jsem hledal nekolik let, nez jsem nasel dobra mista - nakonec se objevila tak nejak sama, nahodou...

Jinak hlasim, ze ve Zdarskejch je ted sezona v plnem proudu. Uz vylezly na vsech mistech, co tu znam. Obcas hezky zaprsi, rano mlha, ted se ma trochu ochladit, pristi tyden dva budou vydatne...
    KRYSTOFF: nalev je fajn, ale trochu mi vadi ta 'gelovita'/'rosolovita' konzistence. AFAIK kysele/citron nekatalyzuje psilocibyn na psilocin, ale na sul (alkaloidy jsou zpravidla zasadite, takze v reakci s kyselinou se vysrazi), ktera je lepe rozpustna ve vode a vice biodostupna, ale nejsem chemik, treba nam to tu nekdo osvetli?
    UNIONJAM
    UNIONJAM --- ---
    Čus, zase po roce jsem cejtil, že už je čas. Jelikož stárnu a nechce se mi jezdit do Železnejch, tak jsem zajel zkontrolovat jeden vydatnej flek u Sázavy. Teprve je to v začátcích. Peak odhaduju cca 14 dni i nastávající ochlazení je si myslim hodně probere. Na konec bych se chtěl omluvit všem co mi loni psali, jestli jim prozdradim místo kam tam chodim. Přečet jsem si to až nedávno a docela mě to překvapilo, jsem zvyklý že v téhle komunitě si kontrétní místa lidi nesdílí, moje fleky jsou výsledkem cca 20ti let toulání po vysočině, železných horách a okolí Sázavy. Taky mi nikdo nikdy neřekl kam mám konkrétně jít. Začínal jsem kolem Seče a v Jihlavě protože jsem o tom slyšel tady že tam rostou. Dobrý je si vyripovat místa nejdřív v mapě (svahy kolem řek, houštiny, škarpy kolem cest u potoka….) a těch objet na začaltlu víc. Ještě se mi rakhle nestalo že bych nic nenašel, nový místa jsem takhle hledal každej rok abych nebyl valzanej jenom na to jedno. Nebo jsem třeba slyšel v rádiu reportáž o lysnách v Jihlavě, kde řikal týpek “ no tam u hospody Na lýše, je dycky plno pražskejch značek :D “ tak jsem tam jel a zaparkoval přesně tam… a to víte že jsek nejel domu s prázdnou…

PMA
    PMA --- ---
    PMA: Cestou zpět jsem dal ještě Žebětín. Les je suchý jako cesta, ale na flecích se něco najít dá, klasický žebětínský koberec to ale ještě není.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    moc teplo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam