• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PALEONTOLOG: je to porad otevrena otazka, ale nejake indicie k tomu uz jsou: https://www.nature.com/articles/s41380-024-02477-w ... taky jsem o tom nekde slysel mluvit Stametse ... neni to moc probadany a moc penez do toho tak jako tak nepujde, protoze na houbach, ktere rostou kde vsude, moc nevydelas

ad. lamani 30ti hub - jasne, chapu - za me je nej namlete do medu + skorice + zazvor ... nedrazdi to tolik zaludek, dobre se odhaduje mnozstvi, nekazi se to, chutove ok a ucinnost imho vyssi
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZAHRADKAR: heleď o tom komplexním účinku mám vážný pochyby. zatímco je v konopí plejáda kanabinoidů, tak je v lysnách jen psilocin (po oxidaci psilocybin). houby jsou blbě stravitelný a radši bych vypil extrakt, než lámal třicet hub, jako za mlada.... ostatně oplach alkoholem jsem tady prezentoval.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak se mi v Pardubicích povedlo loni založit spot, tohle je první úroda. Jen si říkám, že vzhledem k teplejšímu počasí tady asi nebude bůhvíjak úspěšný. Fotka je dnešní a podle předpovědi se blíží konec sezóny. Co myslíte? Jinak nejsem žádnej psychonaut - v podstatě to neužívám, houby mě ale celkově zajímají, tak jsem zkusil tenhle experiment.

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ZAHRADKAR: jj, každej rok koncem října dostanou narkomani nezvladatelnej absťák a musej běžet do lesa hledat narkotika

já zas čekám co bude za haló až novináři zjistěj že muchomůrka červená která roste všude a každej jí pozná se dá taky "fetovat"
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    STICKYGREEN: clickbajt no ... me celkem bavi, jak se ten postoj spolecnosti meni - v 90kach bylo bezne, ze se v novinach objevovaly informace o tom, jak jsou houbicky hrozne jedovate atp (nezpochybnuju nebezpecnost psychoz, ale toxicita je jina vec) ... aby se z nich nakonec stal lek. Teda pardon, jen z psilocybinu, houby budou samozrejme dale spatne. Dokud se neprijde na to, ze ta houba pusobi komplexne, podobne jako konopi - a ze tedy nema smysl delat drahe synteticke nahrazky nebo izolaty. Podobne u konopi.

Jasne, ze v nespravnem uziti muze byt prusvih, ale tenhle moralni kyc pohorsovani se nad kymkoliv, kdo nejede zabehnutou alkolinii, je fakt smesnej ...

Muj sen je se jednou docist titulek: "Muz zdrogovany ethanolem jako smysluzbaveny krute napadl manzelku a jejiho bratra" nebo "Mladez fetujici ethanol si vyrazne zvysuje riziko rozvoje rakoviny i psychickych onemocneni, tvrdi novy vyzkum publikovany v prestiznim casopise ...", pripadne "Nikotinova narkomanie vznika podobnou rychlosti, jako zavislost na heroinu, tvrdi vedci":)
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    tvl fakt někdo napsal takový titulek?? se mi zdá..

Houbičky narkomanů užívané pod dohledem lékaře. Kdo dostane možnost terapii podstoupit? - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2025/11/houbicky-narkomanu-uzivane-pod-dohledem-lekare-kdo-dostane-moznost-terapii-podstoupit/
    BARFUSSER
    BARFUSSER --- ---
    díky všem za určení kropenatce, dává to smysl - ani chuťově to nebylo úplně ono
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    BARFUSSER: vypadá jak kropenatec zahrocený

Panaeolus acuminatus (Kropenatec zahrocený)
    https://www.mykologie.net/index.php/houby/podle-morfologie/lupenate/item/1512:panaeolus-acuminatus
    ZERO
    ZERO --- ---
    BARFUSSER: neni. bude to nejakej druh jiz zminenyho kropenatce. muze bejt lehce aktivni
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    BARFUSSER: kopinatku jsem sice v životě neviděla, není tohle ale spíš kropenatec?
    BARFUSSER
    BARFUSSER --- ---
    Zdravím, myslím si správně, že jde o kopinatku či nikoliv? Nalezeno na vandru na louce nad Kunraticema (Česká Kamenice), na spaní jsem polknul jeden klobouk, nějaké šumy byly, ale že bych mohl potvrdit nějakou silnější psychoaktivitu říct nemůžu..

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    DIAGONAL: Tak to je senzační, díky moc za potvrzení :)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    VERSONNENHEIT: jj. Jižní širší okolí přehrady a pod hrází v pekle jsou taky. Pak klasicky u nasavrk udolí potoka co teče k lomu.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    GHOSTDOGG: Letos už to asi nestihnu, ale příští sezonu tam dám průzkum :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    VERSONNENHEIT: Tipoval bych, ze ano. Cele Zelezne hory a Zdarske vrchy by mely urodne.
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    Po trech letech kusovek konecne taky jedno Elldorado

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    GHOSTDOGG: Nevíš náhodou, zda rostou i na Křižanovicích? Mám tam chatu a bylo by fajn mít zdroj i tam :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Seč před dvěma týdny na kosu, líbí se mi tamní inkluzivnost, rostou tam z listí, z jehličí i v klasickém bordelu kopřiv a ostružin. Myslím, že tam ještě stále budou.

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Na závěr dnešního mnohahodinového plahočení se lesem, křoviskami, blátem a paběrkováním bohemic nastal v poslední půlhodině highlight, když jsem lesu poděkovala za hezký trip a houbový úlovek, vydala se směrem na vlak, načež jsem ušla pár metrů a objevila jsem bájné El Dorádo plné arcan. Začala jsem neochvějně věřit, že je v tom magie :)

GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SAJMONOS8103: Nejblíž Praze dle zdejších nálezů je Šárecké údolí. Pak asi Sázava, Brdy a pak už se to vzdaluje. Jihlava, Železné hory, Jizerky, Krkonoše atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam