• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVERPG - $HADOWRUN : hello Case, this is Wintermute, its time to talk
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JVMLOK: tady bych rek, ze ne vsechny postavy sou na picu, ale je to tezke nezavisle posuzovat, protoze kazdy ma jine predstavy a jako gm naroky atd.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SORBAK: byl sem bez (fake) ID, to se susilo od tech sracek u Marva - ale o tomhle sme se vubec nebavili... navic jako 50letej elf sem nikdy zadny (rozumnej origos) nemel - ale to mi samozrejme k nicemu nepomuze, o tom zadna

JVMLOK: todle se snaz rekne, nez udela - o runu vis vetsinou tuzku, takze jestli na to mas nebo nemas taky netusis - pripadne bych do takove rany nesel, zejo, jenze ono sem tam ani tu ranu moc nevidel - v tom ta hra byla dobra, ale i zradna:)

ATOMOUSEK: ambice? dyt to tu pisu furt - Tma nema zadny ambice ve smyslu FYZU, KORPORACI a podobne normalnich vecech... nezajem, proto nosi hadry z 18.st, proto sere na to, co si kdo mysli o tom, ze pije krev, proto...
    je stejne vystredni jako pankaci s kerkama nebo pnym xichtem piercingu, ale nic vic, nic min - proste takovouhle vystrednost uz v tom roce 2070prehlizim, neexistuje
    Tma je mag a kamose ma v jinych svetech, capisto? max udela koncert, kde vypada jako Rob Zombie a tam na tu svou posahanou image, kera neni poza, taha fanousky, asi jako ted Tokyo Hotel nebo pred par lety Lunatic, manicky:D
    a je to Weirdness magnet, od holandskyho slovicka Weird, coz je neco jako *divny* nebo presnejsi preklad me hned nenapad
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    to jo. ja yapominam na tuhle elektronickou veri. Ja si to moc neuziju, protoze uz jsem dlouho nemastroval nikomu neznamymu. takze dam na tve zkusenosti. btw. proc si lidi delaji postavy napicu? viz posta
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    nebo jinej run? nebo je rovnou na miste postrilet ze maj cas delat picuse kdyz ja se drbu tyden s pripravou runu? ted nevim esli za to muzou postavy nebo hraci
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CHORCHE: nebud tak vydivocelej... negativni kvality ma mozna vetsina, ale ja jsem jich tolik, jako u tebe nikde (krome Marva) nevidel.
    nejde o to, jestli Tma slinta nebo ne, ja jsem ti jen chtel nastinit situaci, ve ktere je tva postava - kurva, nerikej, ze by ses s takovym typkem bavil o vykradani banky?! (ne s Tmou, s tim slintajicim) A pokud by ses s nim o tom bavil, urcite bys ho videl spis jako obetniho beranka, nez jako sobe rovneho - a ted se klidne odklon od predstavy slintajiciho debila, a predstav si tam jakehokoli vypatlaneho magora... proste mu nereknes o nicem zavaznejsim, nez o tom, ze ma zmlatit nejakeho ukrajince, co ti dluzi prachy - CHAPES?

Na druhou stranu, pokud chces hrat neco takoveho, urcite se to da - ja jsem hral mnohokrat za takove typky - ale to musis hrat proste tak, aby jsi byl co mozna nejvic nezavisly na situaci, ve ktere se nachazis, na lidech, kteri te obklopuji a podobne. TO, ku prikladu, Marv splnoval - on nema sanci nikdy nic vyresit, protoze je blbej, jak troky, ale je strasne vyhodnej pro ty stetky, protoze kdyz ho nekam poslou, vedi, ze zabere pul dne vsem ozbrojenym jednotkam ve meste, pak dostane nakladacku, ony ho vyleci a mu to pripada ok...

Marv, ktereho srovnavam s tvym Tmou, nema ambice shodne s ambicemy Tmy. On neni runner, ktery zaludne okrada korporace, ale je to runner, ktery dela bordel, zatimco ostatni, ktere mozna ani nezna, zaludne okradaji korporace...
    A je znamy, je legendarni, protoze je ve svem "oboru" naprosto nejsilenejsi... A je to postava, ktera se hodne lisi od "bezneho" runnera...

Jedine, co ti chci rict, ze pokud si udelas extremistu, mel bys s nim hrat odpovidajici roli. Do Ostravy ses nachomytnul nahodou, protoze mas wierd cosi - a takova tva postava je - ji nema nikdo rad, ona nema pratele, ona se proste jen sem tam nachomytne u nejake akce, jde si koupit nove obleceni a po ceste zabije par cajtu, protoze jede v aute s typkem, se kterym si dala panaka a ktery proste "specha".

Ty proste nezbalis zadnou elfku vysetrovatelku, protoze ona neni blazen... ty nikoho o sve nevine nepresvedcis, protoze vlastne ani nechapes (a v tom mas pravdu), co jsi udelal... Ty mas jedinou sanci, ze pro nekoho budes mit nejakou cenu, nebo ze bude zemetreseni, nebo neco takoveho - tak to teda vidim...
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    JVMLOK: No to teda fakt nee. Muj cas je drahej a kdyz uz tech par hodin na run vysetrime a sejdem se, nechci ztracet cas s picovinama. To jim to radsi v zajmu zabavy a lepsiho vyuziti casu seskrtam dopredu
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ja nejsem priznivec konceptu jeden hrac, jedna univerzalne pouzitelna postava. Pri delsich tazenich jo, ale kdyz jde o obcasny runy? Jak dlouho trva postavit charakter podle pozadavku runu?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    novy postavy?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    JVMLOK: No a jako co budes delat, kdyz budes to jednotny veleni ty a ostatni hraci si prinesou samy nepouzitelny picuse? To se pak jako nehraje, zahulime si a pujdemem domu?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Chytej. JJ prodat jo ale na organy. A jak rikam. To je to co Loose Star udela.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    mno. a s tim zakazovanim postav. ja to moc nedelam. spis je potom picnu kdyz sou na spatnym miste ve spatne spolecnosti. Nehraj si na runnera kterej nejsi, a neber ksefty na ktery nemas. Asi tak to vidim. Na druhou stranu pokud je iniciatorem runu nejakej Johnson tak zavola lidem co se mu hodi a ne nejakejm luzrum a nebo ma tym jednotny veleni, pak je na leadrovi, koho do tymu vezme (nikoliv na GM)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    JVMLOK:jeste k bodu 2: Kdyz policajti zatknou nekoho s falesnym ID, tudiz NIKOHO, zadnyho pravnika nepotrebujou. Kdyz ho zabijou, nezabili vlastne nikoho. A protoze je LoneStar taky nucena celit kazdodenni realite trzni ekonomiky a protoze je kouzelniku malo, je pro ne mozna vyhodnbejsi ho nekomu prodat.

"Pravnika?? TY chces nejakyho pravnika?? Slyseli jste ho, chlapi? Ja se z nej pochciju smichy. Lou, hod mi prosim jeste koblihu..."
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SORBAK: jj lidskej pristup :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SORBAK: na tom je taky dost pravdy. Jenomze prave ona tebou zminovana INDIVIDUALITA je prvnim a zakladnim predpokladem toho, aby se clovek stal runnerem protoze jinak by jako wage slave sel makat nekam do korporace. ale jak rikas, hloupost zabiji. Ovsem. Nepodcenujme intuici na ukor plogikz. Ona totiz logika neni nic jinzhio nez skladat veci do kauzalnich souvislosti (+ v SR par dalsich veci) a neverili byste, kolik kultur nic takovyho nezna. na druhe strane vysoka Intuice znamena dokonaly instinkty, kterz jsou vecine prirodnich narodu hodne blizka. Indian bz vzpadal asi tak ye logika max 2 ale intuice min 4.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SORBAK: mno tak s tim uz souhlas a mala poznamka - Tma sere na korporace, rikam to furt, pro ni je zajimavejsi astral a dalsi roviny.... korporacni valky a tohle ho jako takove vubec neinteresujou a to ani prachama, nicim - ale to muselo byt snad jasne kazdemu gm ne? tohle neni mamonnar gonzo;)
    mozna proto sem chtel udelat nejake runy spojene s vic magii, ted uz si snad rozumime:)

MACLINKS: asi jo:D

JVMLOK: taky moznost, nemam jim nic moc co rict:-/ max ze me muzou udelat otroka, kuli me magii 6 a tim i NPC a nebo me rovnou krochnout - postava ve spatnou chvili, na spatnem miste a asi i ve spatnych runech (pro ni)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    JVMLOK: Ano, GM muze hraci zakazat postavu, ktera se mu nelibi. Je totiz Game MASTER. Stejne jako nemusim povolit napr. team sesti riggeru, protoze se mi to do toho runu nehodi, tak muzu zakazat libovolnou postavu/kombinaci/vybaveni, aby byl ten run k necemu. Ze je potreba to delat nejak lidsky, aby s tebou vubec nekdo chtel hrat, je samozrejme druha vec.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    1. Zase se tady utika od kritiky k osobnim utoku. Ze Sorbaku. A zase je tady klasickej problem. Muze GM hraci jen tak z hecu zakazat postavu ktera se mu nelibi? k cemu to slouzi. K masturbaci? Like pills on EGO? Nerozumim.

2. Naprosto souhlasim s Overdrivem: Kdo se moc pta, moc se dozvi. Ale jestli je ta borka taaakovej profik bude behem 20 sekund vedet ze ma spatnyho typka. Jestli je to tak. A tyhle extremni metody vyslechu se hodi tak pro inkvizici, popravde nic takovyho nepouzivaj ani na Guantanamu protoze jsou mnohem chytrejsi. Treba ho pustit a sledovat by melo mnohem vyssi ucinnost. Ale pravda je to LoneStar, ne Knight Errand, takze kdo vi. Kazdopadne je ta postava mrtva, protoze pokud mu behem vyslechu hoodne ublizili, nebude se hodit ani jako save do elfcina dungeonu a platit mu celu neni jenom tak. K soudu jit nemuze, protoze by mu museli dokazovat spoustu veci a nezapomente, LoneStar v teto situaci nepodleha exteritorialite, jelikoz pracuje na zakazku verejneho sektoru, a tudiz se musi drzet zasad o vyslechu za pritomnosti pravnika atd. Verejnej obhajce je instituce stara jako amerika a jsem si jistej, ze je ta posledni, kterou pri zmenach legislativy vzpusti. Protoze clovek kterej tohle navrhne nikdy neziska volebni viteztvi. Navic by se pripadu mohla chztit cela rada aktivistu ya cokoliv. Tudiz ho sejmout a nechat plavat vyjde levneji nez ho zivyho nekam uklizet. Sad but true.
    MACLINKS
    MACLINKS --- ---
    CHORCHE: no mam spis pocit ze se ti snazil naznacit ze to proste neukecas ad se snazis vymyslet cokoliv nakonec si stejne vezme to co on chce :)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    CHORCHE: Ja rozumim tomu, co je potreba pro shadowrun - neboli zlocin proti korporacim za penize ve stinech. A ano, postavy vhodny pro tyhle aktivity jsou urcitym zpusobem podobny a stereotypni. Je totiz par veci, bez kterych se ve stinech neobejdes, takze je casem ma kazdej. Na druhou stranu jsou veci, ktery jsou pro tyhle aktivity vylozene skodlivy a nebezpecny - napr. prilisna individualita, nebo hloupost. Ja ti to neberu, ty to chces hrat. Ale hraj si to se vsema dusledkama, ktery to s sebou nese.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ATOMOUSEK: to neni uplne pravda, on se hodi treba do astralu ci metarovim, kde ho to zajima mnohem vic, nez tenhle vas cernobilej svet, ale v takovym runu asi jeste nebyl a jen tak nebude:D

MACLINKS: ale jo, dyt sem s x-vecma souhlasil a ocekaval je - jen sem se snazil ovlivnit nejak svou vypoved a spolupracovat - no mozna mi over. lamal kosti prave za to, neveril me spolupraci :D

ATOMOUSEK: negativni kvality ma ale vetsina, je pak otazka, jestli je prezentuji... a co to zas placas o kanickach a slintani?? to je zas ten tvuj extrem a blbost - ja si v tom lochu snad zvysim za karmu Logiku, kdyz to s vama jinak nejde
    na Marva to hazim, protoze ani jednou nezpomalil, nezastavil, nevychlad a pak uz bylo pozde;)

nechte ho uz aspon v tom chladku v klidku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam