BURKHAR: Vetsina dveri ma zamek, podobne jako v realite. Vetsina dveri ma kovovy povrch, nebo nejakej nanoplast nebo tak neco. Drevo je extremne vzacne i kdyz taky casto pouzivane u bohacu, zbohatliku a pozeru [zadni ekoindiani v SinCity nejsou :]. Jenomze kdo si muze dovolit dreveny dvere mam vetsinou pod drevem sakra tuhej pancir.
Pouzivaji se vsechny druhy zabezpeceni, tedy mechanicke zamky i elektronicke. Ani jedny neprevazuji, malokdy je kombinace, to uz je vazne paranoia.
Mechanicke, a to i dost slozite a netypicke - nesedi na ne jiny nez custom made paklic, zamky se pouzivaji tam kde majitele maji sklon k starozitnictvi, steampunku a vystrednosti.
Auta bezne pouzivaji otis ruky nebo hlasu, je mozne i kombinace. Auta typu Ferrari nebo RolsRoice [tech v Sincity jezdi docela dost] maji snimac na otis sitnice a startery na hlasove povely.
Vetsina slusnych, ale velmi drahych kamer [cena x5] dokaze na 50metru videt cele oko a nahrat ho, na to, aby to vsak bylo vhodne na kopirovani je potreba sakra nelegalni soft [dostupnost asi jako u vysokohonocenych programu na forgery, tedy tak 15-18].
Na siti existuji zajmove kluby oteviracu dveri, ktere, pokud jsi chteny, te dokazi naucit ledasco, tak jako na dnesnim netu. Paklice jdou koupit na registraci sin a licenci zamecnika nebo nejakeho podobneho mechanika pomerne snadno a legalne.
Doporucuju mit jako vlastnictvi minimalne dilnu, pro slozitejsi operace a toolkit pro beznou praci mimo prace s paklici, technicke skilly jsou samozrejmosti.
Mechanicke zamecnictvi si asi dokazes predstavit, elektronicke je spousta prace s assamblerem :)
SORBAK: jasny, mimo jine to vyuzival jeden postavak v Neuromancerovi docela s uspechem, delal s tim divadlo, vyrabel si dvojniky a kdyz se nasival do zily tak delal, ze mu po ruce chodi skorpion. Mimo jine postavu Rivery s tim : Case: "Hele a neboli to?" a Rivera: "Boli, ale bez toho by to nebyla takova zabava." jsem pochopil az v momente, kdy jsem si sam poridil jehlovy fetishismus, kdybych mel ten holoprojektor ja, tak urcite taky delam podobny legracky.
Takova postava by se mi libila a uz jsem jednou hral neco jako molly se zdratovanejma peti smyslama simstimem, Vlado Hromada byl vlastne fetak Case, ale Riveru jsem jeste nehral, hmm, zacinam uvazovat, ze Malachaiovi vymenim nejake kouzla :)