• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVERPG - $HADOWRUN : hello Case, this is Wintermute, its time to talk
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    BURKHAR: ty budes delat reklamu na vietkong?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: tak si to tak neber promoburkhare :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Jako promotér a propagátor. Pleteš si Valtice a Valdice.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: jako dozorce nebo jako ubytovanej :) nebo to jsou jiny Valtice?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jj, Laky řikal...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ja nevim, jeste dam vedet, mozna uz budu v Africe nebo aspon ve Spanelsku
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Sem... ;o)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: kam se chystas???
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    1. - 2.5. budu naposledy kalit v Olmu, toz klidne aj run...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ja budu 30.4/1.5 na Beltinu ale potom by to klidne slo. Tudiy doufam ye se chytnou i dalsi.

    http://www.beltine.cz/view.php?cisloclanku=2007120001
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    JVMLOK: Jedu do OL na carodky. Vzal jsem si volno ve stredu 30. a v patek 2. Tak nekdy Pa, So, Ne bysme mohli klidne zahrat.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    hm. Zeptam se zase. Dalsi termin?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Anton z ruske kampane to taky umel, ale nikdy se k tomu poradne nedostal pri tom strileni po ghulech v dungeonech....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CHORCHE: zrovan prawitzovi jsem jednou popustil postavicku kyberzlodeje-doktora. byl to typek nevalne povesti, nevalne moralky, ale zato dost pokrocily reznik.
    cilem bylo poskodit obet dost malo na to, aby se z ni dal vytahat kdejakej drat a ten pak prodat jako secondhand.
    Prawitz to nikdy nehral, navic ta postava pak zkoncila na koleckovem kresle a zNPCkovatela, ale koncept uz tu byl.

    AD vizaz, ano ano prawitz byl prvni, ale jinak si moc podobni nejsou, ze :)

    Prawitz:

    MACLINKS
    MACLINKS --- ---
    tak tak :)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    CHORCHE: omyl. To Atom vypada, jako dalsi Prawitz.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MACLINKS: jo je to docela gut tema, stejne se pak dostanes do stadia, kdy to radsi ani vedet nechces (predevsim postavy, co toho maj plne kecky)

    hral uz nekdo typka, co by nejak vyznamne umel cybertechnologii a tak? jakoze upizlaval mrtvolkam kyber packu treba a cpal ji nekomu dal a tak? nebo mel kontrakt s docwagonem ci nejakou corps_?
    docela me totiz bavi, u postav plnych warem promyslet, kdy a jak a proc dostaly todle ci tamto, ale vicemenne to nikoho moc dal nezajima, tak si to nechavam pro sebe;)

    btw koukam, ze ID prawitz vypada jako dalsi atom :D
    MACLINKS
    MACLINKS --- ---
    tak nemyslim si ze je to OT diskuze o tom jak vlastne funguje kyber patri do shadowrunu my uz sme to taky mockrat resily
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OVERDRIVE: kdyz jsem psal dva obrazy, tak jsem byl opily :o) kazdopadne to nejde z jednoho :o) u nas delal typek diplomku a pouzil tusim 3000 snimku - a bylo to celkem ok, i kdyz si nepamatuju, kolikrat se mu povedlo "zmensit pixel" (ale mockrat ne :o) )

    Nahradit oko umelym je celkem trivialni, rekl bych, ucha taky... nerekl bych, ze je to srovnatelna technologie - treba to videni, to ti staci mit nejaky senzor, ktery nahradi sitnici, celkem ne moc vykonny chip a vystup z chipu zapichnuty primo do mozku (aspon tak nejak se to dela dnes)
    ucho, to je prakticky mechanicka zalezitost, v tom taky nevidim problem... Ostatne, prakticky jakykoli senzor napojeny na jakykoli nerv (rozumnym zpusobem) mozek prjime behem nekolika dni s tim, ze ho zacne vyuzivat jako svuj vlastni senzor.

    Ale je to kazdopadne OT :o)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ATOMOUSEK: to je otazka, ono zaprve prirozene zoomavani taky neni okamzite, oko navic samozrejme narozdil od fotaku, rozhodne nedokaze vnimat v 1/1000-1/8000 sec, spis ebych rekl, ze je to 1/25 s
    Takze technika je v jistem ohledu dokonalejsi, nicmene pokud pocitam, ze existuji masiny schopne nahravat a posilat dal vsech pet smyslu v realnem case, vypocet neceho jako je digitalni zoom se opravdu bude blizit nekonecne rychlosti IMHO.

    Jak rikam, jedine co pri soucastnem paradigmatu dela problem je ztratovost takovehodle zvetseni. Ty obrazky co jsem dal jsou 1:2 a problem to neni, ale zkus to 1:15 coz je dobry lovecky dalekohled.

    Fatalni problem se zvetsovanim je samozrejme to, ze pokud mas napriklad na lovecke pusce 1:10 optiku, tak v ni neudrzis ani jdouciho cloveka, ne tak beziciho a uz vubec ne klickujiciho zajice. Pokud je tam takova optika na pevno, tak nezbyva nez strilet na slepo. Klasicka obrana proti zvetsenemu mireni je zacit delat choticky pohyb.
    Profesionalnim resenim takove veci je samozrejme cekana na optimalnim miste, napriklad v Kill Bill to dela ta holka v anime vlozce, co ji pak haje LL. Musis byt celne k obeti a co nejdal, potom i jedouci auto vzhledem k uhlu, pohybuje se akorat rychle na to, aby clovek mohl efektivne mirit dost dlouho.

    V techle vecech je pak problem bocni vitr a realny odhad nastaveni vzdalenosti, kteremu prizbpusobujes napriklad predsazeni. U fotky a fotaku na stativu te vitr moc nesere, dokud neklepe fotakem, ale kdyz strilis, celou drahu letu dochazi k odklaneni kulky zavanem bocniho vetru, pohybujici objekt navic ma nejakou drahu, kdyz jsi celne, tak idealne drahu predvidatelnou, a ty jako strelec musis pocitat, ze sice pres optiku vidis vsecko jak na dlani, ale nadruhou stranu ta vec je od tebe realne 500 m.

    Ale to uz je asi vazne mimo ukol shadowrunu takovehle veci.
    Takze abych to shrnul, opticke je slozene z cocek a je videt, jsou to holt objektivy, digitalni je ztratove a sumi, ale nemusi to byt nijak zvlast zretelne, ze to pouzivas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam