TRUCE: ja se o zadnych moznostech moc nebavim. defacto hrajem. definujem set and setting, coz je zaklad celeho hrani. to je pro vas, musite vedet jake mate moznosti, abyste podle toho mohli hrat. pokud se bude hrat v seattle, musite znat jeho moznosti, musite si tam poridit safehouses, budete si tam delat kontakty atd.
ja hraju tim, ze vytvarim svet, to je neco jineho, nez jak hrajou postavy, ty totiz v mem svete jednaji.
Chci vetdet co vas laka vic, jestli litat letadlama a bojovat na lodich, udelam si vodni svet a lokace po svete. pokud chcete radej hrat SinCity blues, udelam si lokace v SinCity. a je to dulezite i pro vas, protoze podle toho si udelate postavy. Hacker je v tropicke dzungli nebo pri lodnich bitvach uplne na picu, stejne jako ja na picu stopar v meste. Samozrejme ne uplne, ale musime se domluvit.
Ja preferuju mestske hrani, bavi me hackovani baraku, duchove, kteri pali cele ctvriti atd.
Seattle jsem hral 7 let z tech 13 co hraju run dohromady.
SinCity je moje miminko a proto tady o nem pisu setting takhle komplexne a budu psat jeste vic. Ale Ty pristupujes na ma pravidla a jedno z pravidel je, ze pokud se bude hrat v SinCity, musite si na cestu do tohohle "raje" vydelat a pokud jej budete chtit opustit, musite si na to sakra vydelat.
To je moje hrani, ja ted vlastne hraju, kdyz sem pisu tyhle veci. Delam postavam chute, definuju, co vam to mesto da a po cem budete touzit. Muzete touzit po ceste do SinCity, mesta nejtemejsi z temnych magii, mista silnych aut s kycovitym designem, devek nejvyssi kvality nakazenych meta-sifilititou....
Ja si tady budu hrat daleko vic. Budu si tady tvorit NPC, potvory, kouzla, nemoci a drogy. Na to vsechno vas budu lakat. Delam si svuj svet, pozadi pro vase malicke a trapne figurky clovece nezlobse. Sypu sem z rukavu draky a bohy, definuju zivotni uroven sesti stum milionum metalidi, tvorim ztemele ulice s pomrkavajicim neonem a vetrem honicim vcerejsi vydani Underground Nwz. Na rohu te ulice, zrovna desive zmokla v privalovem desti jakasi kurva z pasakem, i kdyz nikde jinde neprsi a na obloze jsou videt hvezdy.
Tenhle audit je ma pandorina skrynka z niz se vyvali kilometry opustenych dalnic vedoucich mezi mrtvymi mesty, dostanete darek v podobe smecky dvouhlavych, 60kg vazicich slepych psu, zeroucich zaroven s lidskym masem take jmena a esenci. Vyti techle potvor, z me skrynky s demony, ti zpusobi to, ze Ti zesedivi vlasy a kdyz se jej dotknes, chytis meta vzteklinu, ktera Te bude postupne promenovat v ghoula.
Vyndavam ze skrynky auto s parkem mrtvych milencu, kteri se chteli milovat na zadnim sedadle za skladkami nad mestem, ale misto toho jim nekdo podriznul krky, pote co je znasilnili a okradli o spetku metaHeroinu, kterou si ti dva chteli vzit pred spanim a ktery zpusobuje, ze muze i normali clovek cestovat po mozcich tech, kteri zrovna uzili zaroven s nim a sdilet jejich extazi.
Tady jsem ja metabohem, delim sam sebe do desitky lidi, jejich obliceje vam budu popisovat a jejichz touhy a zamery povedou vase nicotna ega po Rusckych odpadnich jamach a donuti vas spat pod mosty zabalene do vojenske celty, objimajic kalasnikov s poslednim zasobnikem, kdyz nad vama budou projizdet gazy s hlidkami cinske narkomafie.
Tak tedy nemrc proti moznostem, predstavuj si svet ve kterem umres.