• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOPIKwww.discogs.com
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    NYCK: ano, běžně, clo jsem nikdy neplatil, ale bylo to jen cca do 5 desek. Plus teoreticky můžeš poprosit toho člověka, aby uvedl nižší cenu na balik
    NYCK
    NYCK --- ---
    Zdravim, nechavali jste si nekdy posilat desky z Japonska? Zajimalo by me kolik zhruba zaplatim clo...
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    SMAZAK: diky!
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    nemate nekdo zhruba odhad, kolik by mohlo stat postovny ctyrvinylu do Srbska? ;)
    NYCK
    NYCK --- ---
    Případ dořešen, po měsíci a půl došla chlapíkovi deska, dříve než se pošta stačila vyjádřit k reklamaci. Peníze mi poslal zpět. Prostě to chce mít někdy trpělivost..
    RZN
    RZN --- ---
    NYCK: asi Te Miro zklamu,ale na male zásilky nic levnějšího nebo ve stejné cenové relaci u nas nenajdeš...jinak posta má dle zákona na vyřešení reklamace mesic
    NYCK
    NYCK --- ---
    ASYD: typkovi poslu penize zpet a verim, ze se kdyz prijde na vec zachova stejne
    NYCK
    NYCK --- ---
    Vyvoj zalezitosti s nedorucenou zasilkou: royal mail odpovedeli za den a pul velmi zdvorile a rozsahle a ve vysledku me pozadali o vyreseni zalezitosti s Ceskou postou. Podal jsem teda reklamaci, o ktere vam prijde jen oznameni o doruceni reklamace. Kdyz jsem jim po trech dnech volal, dostal jsem chladnou odpoved, ze vyrizeni reklamace muze trvat az sedesat dni. (Je to zajimave sledovat jak posta napina sily, aby si v dnesni konkurenci udrzela zakazniky).
    Poprosim teda, pokud nekdo mate dobre tipy na dorucovaci sluzbu po svete, (max do dvou kg), sem s nimi. Diky
    ASYD
    ASYD --- ---
    ASYD: + penize jsem mu zase poslal zpet
    ASYD
    ASYD --- ---
    NYCK: ja uz to tu asi psal ale mam zkusenost ze mi z UK typek posilal desku, ale po cca dvou mesicich nic... tak jsem s nim vyjednal vraceni penez

po pul roce deska dosla ....byly tam navic razitka z bogoty a jedno z langley... LOL
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NYCK: no vida, zas česká pošta.. ^_^ zajímavé je, že příchozí zásilky fungují normálně, (japonsko, jamajka) ale odchozí už ne.. já si teď budu nechávat něco poslat z česka, tak to aspoň otestuju tímto směrem..

každopádně, abych byl spravedlivý, toto není jen u české pošty.. japan post má přímo na webu vypsané země, do kterých tracking funguje (a u jakých typů zásilek), kde je "experimentální výměna informací", a kde tracking nefunguje vůbec..
    NYCK
    NYCK --- ---
    Dekuju vam za reakce, Ceska posta je v fakt tomto velmi specificka. Znamy si nechal posilat desky z Jamajky a sledoval je az domu, bohuzel s ceskou postou je to opravdu tak, ze cislo zasilky kamkoliv do ciziny funguje jen na uzemi CR. Zrejme si neumeji vytvorit potrebne dohody ci pravidla, coz je jen tezko pochopitelne.. Resim to ted pres Royal mail tak uvidim co z nich vypadne, kdyz nic tak zbyva jen zdlouhavy proces reklamace pres CP.
    Stalo se mi to taky poprve, ale jednou jsem na desky z UK taky cekal asi 2 mesice, holt nekdy to nevyjde..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    POHODAVOLE: právě že tak různě, no.. ^_^

jsem si pročetl pár postů zpět, a jak píše ASYD, u nesledovaných zásilek to neví fakt nikdo..

co se týče NYCK, pokud Royal Mail nebere české číslo, případně to Česká Pošta neukáže za hranice, tak si to fakt nepředávají.. já se spojením česko - anglie zkušenosti nemám, ale když jsem posílal z japonska do česka, tak zaprvé funguje japonské číslo až po doručení, a zadruhé, jakmile zásilka dorazí do česka, ČP vezme japonské tracking číslo, a zobrazí české, které k té zásilce přidělili při vstupu do cz..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    8BB76E1: aha tak to mi pak moc nejde do hlavy, jak muze takova spoluprace fungovat..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    POHODAVOLE: tak ne všechny pošty si to info mezi sebou předávají..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ASYD: predpokladam, ze obchodni vztah ma clovek pouze s CP, tak kdo jiny by to pak mel vedet a informovat zakaznika :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    POHODAVOLE: to jo, v cechach by to asi slo vyzjistit jednoduse
    v zahranici si tim tak uplne jisty nejsem
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ASYD: btw na poste preci musi vedet, jestli byla zasilka dorucena nebo ne..
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja osobne jsem zazil "postovni-nezdar" jen jednou za dobu co kupuju pres discogs, ale mavnul jsem nad tim rukou, pac se mi to moc nechtelo resit

ale moc by me zajimalo jestli na tohle nejaky figl, pac jak muzes kupujicimu zabranit, aby v takovem pripade (prave u neslednovane zasilky do zahranici) proste jen zatajil doruceni zasilky a nevybrecel si vraceni penez i pres tohle

kazdopadne hodne stesti a preju ti abys nenarazil prave na takove shme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam